32 éves létemre anyámnak még most is joga van ilyenhez velem szemben?
Ma kijelentette hogy jövő hónapba kötelező vele kirepülnöm a nagyszülőkhöz mivel nem tudni még mennyi ideig élnek mivel elég idősek.
Nekem itthon van feleségem,mondom oké de viszem őt is.
Erre elkezdett puffogni, hogy most csak a nagyszülőkkel foglalkozzak ne pedig a feleségemmel.
És ami a legjobban bosszantó már előre megígérte a hátam mögött azt hogy én is megyek meglátogatni a nagypapát és mamát... ahelyett, hogy először megkérdezett volna engemet, hogy eltudok e menni szabadságra van e kedvem egyáltalán stb... ( másrészt én nem tartottam eddig se a nagyszülőkkel nagyon a kapcsolatot)
Jézusom, hogy bírt hozzád menni akárki is, ha ilyen anyám asszony katonája vagy? Még addig szedd össze a töködet, amíg be nem adja a válópert ő maga, ha jót akarsz magadnak.
Meg nem lehet megmondani, hogy ha eddig se volt olyan a viszony, most emiatt nem fog megváltozni?
Amúgy milyenek a nagyszülők?
A leg-görhencsebb érzelmi zsarolás, amikor egy szülő a felnőtt gyereke nevében ígérget a "gyerek" tudta nélül. Én is hányszor belefutottam ilyesmibe.
Nem osztom az első válaszadó "visszafordító" megnyilvánulását, mert sajns nem ilyen egyszerű. A kérdezőnek nem az kell, hogy ráijsztve, megfélemlítve be legyen neki keményítve és pánikból, valamint megfelelésből kezdjen cselekedni.
Én a kérdezőnek azt ajánlom, hogy teljesen tárgyilagosan, érzelmeket nem belevíve mondja el az anyukának, hogy "nézd, felnőtt, házas férfi vagyok, akinek megvan a saját élete, szeretem a nagyiékat, de irreális azt elvárnod, hogy a eleségemet hátrahagyva látogassam őket, vagy jöhet ő is, vagy én sem megyek" mindezt úgy, hogy nem érvcsata és vita tárgya, hanem kijelentés, tájéoztatás.
Nyilván nincs jga.
De ha te 32 vagy, ő kb 55-60, egyrészt nem engedném egyedül, mert azért lelkileg megterhelő, hogy talán utoljára látja élve az idős szüleit, másrészt én is látni szeretném őket meg utoljára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!