32 éves létemre anyámnak még most is joga van ilyenhez velem szemben?
Ma kijelentette hogy jövő hónapba kötelező vele kirepülnöm a nagyszülőkhöz mivel nem tudni még mennyi ideig élnek mivel elég idősek.
Nekem itthon van feleségem,mondom oké de viszem őt is.
Erre elkezdett puffogni, hogy most csak a nagyszülőkkel foglalkozzak ne pedig a feleségemmel.
És ami a legjobban bosszantó már előre megígérte a hátam mögött azt hogy én is megyek meglátogatni a nagypapát és mamát... ahelyett, hogy először megkérdezett volna engemet, hogy eltudok e menni szabadságra van e kedvem egyáltalán stb... ( másrészt én nem tartottam eddig se a nagyszülőkkel nagyon a kapcsolatot)
21-re:
Attól felháborodást keltő, amit a kérdező is részletesen leírt már a nyitókérdésben.
Egy dolgozó embernél mindez ott kezdődik, hogy ki tud-e venni szabadságot.
Ha egy párkapcsolatban él, akkor logikus, hogy a párjával is megbeszéli, hogy ő jönne-e, vagy nem gond-e, ha ő pár napig (szerintem legalább egy hétig) nem lesz otthon. Ha gyerekek is lennének (szerintem itt nincsenek), akkor még nehezebb kérdés ez.
És még valami. Felnőtt ember maga osztja be az idejét. Maga tervezi meg a dolgait, maga osztja be a szabadságát. Ha pl. egy hétig távol vannak, az 5 nap szabadság. Lehet, hogy már kb. be volt tervezve idénre, hogy mikor vesz ki szabit. Esetleg nagy részét elhasználta már, és karácsony körül tervezte a maradékot kivenni. És ha most 5 napot kivenne, akkor karácsonykor egyetlen napot sem tudna.
Én tökéletesen megértem a kérdezőt, ill. a helyében már korábban megtanítottam volna a szüleimnek, hogy olyan NINCS, még egyetlen napra sem, nemhogy egy hétre, hogy ők kitalálnak nekem programot - anélkül, hogy velem egyeztettek volna.
Látod 21-es és mindkét ellen véleményt lepontoztak.
Utolsó: az a probléma hogy mindenki rögtön kígyót békát kiallt anyukara meg elhordja mindennek a kerdezot. És akkor mi van ha anyuka leszervezte de a kérdező nem tud elmenni? Akkor elmondjak a nagyszuloknek hogy bocsi nem adtak szabadságot és ennyi. Nem? De ne mond hogy olyan szörnyű lenne meglatogatni azokat a 70-80 éves öregeket akiket lehet tényleg most lát utoljára. De persze mindenkinek a saját lelkiismeretere van bízva. Úgy tűnik ez itt sokmindenkinek belefér. Valószínűleg anyuka azért csinálta így mert tudja hogy a kérdező alapból nem emelné meg a seggét hogy meglatogassa őket.
Nagyon jol tetted, hogy rogton a felesegedre gondoltal es ezt kozolted is vele. Ha nem fogja fel, hogy neked o az elso, akkor ti menjetek kulon egy masik alkalommal a nagyszulokhoz, amikor el tudsz normalisan szabadulni a munkahelyedrol.
Nyilvan mas eset, ha epp most van tul egyikojuk egy szivrohamon/agyverzesen es nem tudni kijon-e meg valaha a korhazbol. De olyan esetben egy munkahelyrol is el szoktak engedni, meg akkor tenyleg nem szamit, hogy veled tud-e menni a feleseged. De ha nincs veszhelyzet, akkor majd szepen megszervezitek ti magatoknak az utazast.
Sajnos nekem is ilyen anyam van, es nagyon vigyazni kell ezzel a tipussal, mert egy pillanat alatt belemaszik az eletedbe ugy, hogy eszre sem veszed. Hatarozottan nemet kell neki mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!