Az otthoni helyzet egyre rosszabb kihez lehet ilyenkor fordulni és hogyan?
Elhiszem, hogy a Te szemszögedből nem éppen optimális ez a felállás. De sajnos az az igazság, hogy szerintem a helyzetetek nem kiugróan rossz, így hivatalos segítségre nem számíthatsz.
Ha jól veszem ki a szüleidnek egymással is bajuk van meg kicsit önmagukkal is és ebbe az egészbe belesavanyodtak.
Nem tudom milyen a viszonyod velük, de én első sorban megpróbálnék külön-külön beszélni velük. Valahogyan elmondani, hogy ti ezt érzitek. Hátha ettől észbekapnak.
Ha nem, akkor annyi tudok javasolni, hogy kitartás, már csak 2-3 év és elkezdheted építeni a saját életedet!
Hát, akkor kitartás.
Addig is tervezd meg az életed, találd ki mit szeretnél csinálni és hogy hogyan tudsz oda eljutni és tegyél meg mindent azért, hogy minél előbb önálló lehess.
Addig is tölts sok időt a barátaiddal és próbáld meg magad nem túlzottan stresszelni az otthoni dolgokon!
“Anyám haza jön a munkából elszid mindenkit még velünk is kotekszik egy sort majd elmegy aludni, nem főz, takarít vagy bármi. Ha én ezeket megcsinalnom akkor meg beleköt abba. Apám sem tesz semmit csak kergeti a kis álmait és azon sír hogy anyám meg elszórja a pénzt.”
Picit nem túloztad el a helyzetet? Ha anya kizárólag dolgozni jár és otthon azonnal lefekszik, akkor mikor szórja el a pénzt és mire? A többi is ilyen valósághű dolog akkor, pl. hogy konkrétan csak te vezeted a háztartást, mert se anya se apa nem csinál semmit? Apa is azonnal alszik munkából hazajövet? Olyanok vagytok mint 2 Csipkerózsika, egy Hamupipőke, meg a tesód akiről nem írtál semmit, de mondjuk legyen ő a Kockásfülű Nyúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!