Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Meddig engednétek a...

Szülők! Meddig engednétek a 22 éves fiatoknak, hogy csak úgy otthon legyen? Suliba bukott azóta nem csinál semmit.

Figyelt kérdés

Ugye még suli alatt volt gyakorlaton akkor volt pénze, már az sincs vagy talán maradt egy kicsi. De ahogy hallottam azt mondja hogy idén nem akar dolgozni mert szerinte hideg van kint meg ilyenek

+ A kutyát rendezi azért van még itthon. Dolgozni se tud mert napi 4x kell sétáltatni. De az apja fizeti a kajáját úgy tudom a kutyának

Annyit csinál egész nap kb hogy a kutyát rendezi meg filmet néz a srác

2019. okt. 27. 09:12
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

"el kell küldeni a munkanélkülibe, onnan kap segélyt"

Nem kap, ahhoz dolgoznia kellett volna előbb. Viszont bejuthatna tanfolyamra, lenne szakmája / képzettsége és a tanfolyam ideje alatt kapna pénzt is. Én nem hagynám, hogy csak lógjon bele a világba, minél később kezd munkát keresni annál nehezebb lesz neki elhelyezkedni nulla tapasztalattal.

2019. okt. 27. 11:50
 22/42 A kérdező kommentje:

okj képzésből bukott ki sose tanult kb melegedni járt be

de oda is csak azért járt hogy addig se dolgozzon időhuzás volt értitek

2019. okt. 27. 12:25
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha úgy írsz le mindent ahogy van, akkor igazad van. Viszont szerintem azért nem akar sehol dolgozni vagy tanulni, mert nincsen motivációja és tervei a jövőre nézve hogy ő mit is szeretne csinálni. Először is én nem vesznék össze vele, hanem megkérdezném tőle hogy milyen tervei vannak, és segítenék keresni neki valami olyat amit szívesen csinálna. Gimnáziumba én is "melegedni" jártam, rossz volt a társaság is, nem szivesen jártam be, sokat hiányoztam, a jegyeim átlagosak voltak. Az érettségim szerencsére meghúztam, es olyan helyre vettek fel egyetemre amit szeretek és érdekel
2019. okt. 27. 12:34
 24/42 anonim ***** válasza:
39%
Folytatom. Azóta látom és jöttem rá hogy ég és föld a kettő között a különbség. Annyi a szerencsém hogy nekem kedves és megértő anyukám volt aki meglátta a problémát és nem orditott le hogy "nem lesz belőled senki te semmire kellő" hanem találtunk egy megoldást közösen. Nővérem a diplomája után 24 éves korában jött haza Németországból "bizonytalan időre" hogy elgondolkozzon hova tovább. 1 évet volt itthon, de végül visszament és jó állást kapott mert kivárta a megfelelőt. Azóta segít nekem is a családra is folyton gondol 🙂
2019. okt. 27. 12:42
 25/42 anonim ***** válasza:
35%
persze, hülyeség rögtön azzal kezdeni h lehordani, mert ő a semmittevő. sokszor érdemes várni ... még ha ez külsősnek úgy is tűnik h csak lóg. de tényleg küldd hozzám, elbeszélgetek vele, kíváncsi vagyok, mik a tervei.
2019. okt. 27. 12:56
 26/42 anonim ***** válasza:
18%
Hát már nem azért, de OKJ-ről csak az igazi élősködő lúzerek buknak ki, akik tényleg SEMMIT nem csinálnak, nem járnak be, nem pótolnak, nem vesznek részt a gyakorlatokon, nem írják meg a teszteket stb. Mivel fizetnek a tanfolyamért, ezért nem szoktak kirúgni embereket, de akit mégis, az tényleg nagyon gáz. Én ezek után biztosan nem a lelkecskéjét tutujgatnám, hogy szegény kisfiam, nyünyünyü, nem baj, hogy egy halom pénzt szórtam ki és te még arra sem vetted a fáradtságot, hogy a minimumot teljesítsd és tégy a jövőd érdekében, semmi gond, nyugodtan mereszd a hátsód még otthon, mert “nincs lelkierőd” dolgozni vagy tanulni, a napi 4 kutyasétáltatás(!) pedig a fizikait is elveszi. Hát meg a túrót. Azért neveltem fel, hogy életképes ember legyen belőle, aki sikeres lesz, nem pedig másokon élősködik. Ha én meghalok, mi lesz? Kerít majd magának egy sugarmommyt? Vagy rátelepszik valamelyik rokonra? Gusztustalan. Akinek ennyi idősen büdös a munka meg a tanulás is és nevetséges kifogásokat gyárt, az később csak még rosszabb lesz, mert egyrészt minél idősebb, annál rosszabb pályakezdőnek lenni, másrészt egyre jobban beleszokik a kényelembe.
2019. okt. 27. 13:12
 27/42 anonim ***** válasza:
87%
25, és mégis mire várjon? Nem jobb, rosszabb lesz tőle. Ha most egy évig lazsál otthon, eltartják, szerinted utána megérti, hogy itt a vége?
2019. okt. 27. 13:34
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Van gond bőven..OKJból van ingyenes is, sőt olyan is, amiután még ő kap pénzt hogy odajár. Ez az agresszív stilus pedig konfliktuson veszekedésen és sértődésen kívül nem fog vezetni sehova. Az pedig, hogy nem azért nevelem hogy egy senkiházi legyen a saját eddigi nevelésed szembeköpése. Te nevelted eddig is, te szülted, tiéd a felelősség rá ideig óráig... Ha utána nem tud önállósodni valószínűleg nem csak a gyerek hibája. Sikeres pedig attól még nem lett senki hogy jól kiosztják hogy már pedig te belőled lesz valaki🤣 arra neki kellene rájönnie hogy ő az akar lenni, nem belekényszeríteni valami szarba. Ahhoz pedig mi kellene? Érdeklődés, tervek, cél, motiváció TÁMOGATÁS. Még csak 22 éves, ma már nem azt a világot éljük hogy 18 éves vagy és menj el a gyárba usgyi. Sosincs elég késő és túl korán semmihez. A saját fiával szemben az embernek csak van annyi empátiája, hogy nem küldi el a faszba, az olyan nem szülő. Persze orditás helyett olyan nehéz lenne leülni megbeszélni bármit is.. Tipikus
2019. okt. 27. 13:57
 29/42 anonim ***** válasza:
84%
ha én azért nem dolgoztam volna, mert a kutyával otthon kell lenni, anyáék kib***tak volna mint macskát sz**ni. gyenge kifogás.van 2 kutyám, 21 vagyok, mégis tudok dolgozni. így csinálj belőle ingyenélőt. gratulálok a neveléshez.
2019. okt. 27. 14:26
 30/42 anonim ***** válasza:
35%

“OKJból van ingyenes is, sőt olyan is, amiután még ő kap pénzt hogy odajár.”

Hű, kiragadtad a lényeget, hogy nem biztos, hogy pénzbe került a tanfolyam...Így meg egyébként még szánalmasabb kibukni, nem nagyon tobzódnak egy felnőtt életében az olyan lehetőségek, hogy még neki fizetnek azért, hogy tanuljon.

“Te nevelted eddig is, te szülted, tiéd a felelősség rá ideig óráig... ”

22 éves a drága gyerkőc, nem 5...Mellesleg nem az én gyerekemről van szó, mert nálunk ez már csírájában el lenne fojtva, felvázolnám a lehetőséget, engedném, hogy válasszon és támogatnám abban, HA tényleg komolyan veszi, sőt még azt is elfogadnám, ha egy-két alkalommal váltani akar. De nem ingyombingyom lelkizgetéssel próbálnám rávenni a tanulásra/munkára, miközben ő kutyasétáltatásra hivatkozva hónapok, netán évek óta otthon tesped (mert ha 22 éves, akkor már legalább 1-2 éve leérettségizett). Ég a ház, te meg egy pohár vízzel akarod eloltani? Ja meg honnan tudod, hogy a kedves fiatalember szülei nem beszélgettek már el vele?

“arra neki kellene rájönnie hogy ő az akar lenni, nem belekényszeríteni valami szarba. “

Nem tudom, te miket hallucinálsz itt de SEHOL nem írtam, hogy a szülő (vagy bárki) döntsön a gyerek helyett, a kérdező sem mondott ilyet. Válasszon a srác valamit, BÁRMIT és vegye is komolyan persze. A tespedésnél még a “valami szar” is tisztességesebb.

“Érdeklődés, tervek, cél, motiváció TÁMOGATÁS. ”

Az első négy jelenleg abból áll, hogy “anyuci eltart”. Ha egy fiatal felnőtt ezt élvezi, az vérciki és igen, itt valóban a szülő is hibázott, pont abban, hogy hagyta elfajulni a helyzetet, “szegény kis lelke, hát ne legyünk vele kegyetlenek”, és nem lépett fel keményebben, hanem tűri, hogy a gyerek hónapok, netán évek óta otthon lazsáljon. Támogatás?! Ne haragudj, de abban miért kellene támogatnia, hogy lébecol? Más terve meg nincs, jól elvan, tehát nincs miről beszélni.

Tipikus az meg te vagy, aki vagy egy hasonló helyzetben levő eltartott gyerek, vagy az a szülő, aki teljesen aláássa a saját tekintélyét és mindent is elnéz a tündibündi gyerekének.

2019. okt. 27. 14:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!