Hogy vegyem rá a szüleimet a zsebpénzre? Ez jó ötlet
szerintetek?
Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, a tanulmányi eredményeim egész jók, bár néha hanyag vagyok itthon, de azért egyre jobban igyekszem és figyelek. Szerettem volna munkát vállalni de sajnos az edzések és a suli miatt nem tudok...Reggeltől 4ig iskola (nyelvtanulás miatt). Mostanában sokat kértem pénzt bulizásra, barátnőkkel csavargásra stb. (persze nem egetrengetően sokat, hanem magamhoz képest sokat :D, havi 2-3 alkalom..)Mindig adtak, de ezt kezdem unni, és arra gondoltam hogy lehetne egy fix havi összeg, amiből a sulis étkezést, szórakozást magamnak kell állni és kigazdálkodni, ami meg marad azt félreteszem..ez azért lenne fontos, mert tudom jól hogy a szüleim nagyon is jól keresnek, de anyukám elég hanyag magára, és ezért nem igazán látja be ha valamire TÉNYLEG szükségem van..gondolok itt például ilyen alap dolgokra, mint: melltartó, bugyi, zokni stb.. És a megmaradt pénzből ezeket a dolgokat is el tudnám intézni..:) Kérdés: Hogy vegyem rá őket? Mennyi pénzt adnátok fixen havonta?
Eszetek, mint egy marék lepkének. Leírta, hogy kap pénzt, ha kér. Vagy azon felül kell neki? Akkor menjen dolgozni.
2019. okt. 23. 16:09
13/22 anonim válasza:
Szerintem arra gondolt, hogy lenne egy fix összeg, amit kapna, és akkor már nem kérne azon felül...
Szerintem a legegyszerűbb, ha elmondod ezt így nekik, ahogy most nekünk:)
2019. okt. 23. 16:12
14/22 anonim válasza:
Elárulnád 67%-os, hogy egy kiskorú, aki reggel 8-tól 4ig iskolában van, aztán elmegy edzésre, este nekiáll leckét írni, az mégis MIKOR menjen el dolgozni?
2019. okt. 23. 16:13
15/22 anonim válasza:
Buli helyett, okoskatörp. 16 évesen már sok helyre felveszik diákmunkára.
2019. okt. 23. 16:19
16/22 anonim válasza:
# 15 reménytelen eset vagy, de nem az én bajom. Én csak remélni tudom, nem lesz gyereked ezzel a hozzáállással!
2019. okt. 23. 16:26
17/22 anonim válasza:
12- es szövegértés 1- es, és még nekünk nincs eszünk! Azt szeretné hogy ne kelljen állandóan kérnie hanem HELYeTTE kapna havi fix zsebpénzt.
15- ös reménytelen vagy. A 16 éves inkább igenis bulikázzon, és ne dolgozzon!
2019. okt. 23. 16:34
18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még!:) Köszönöm azoknak akik megvédtek, de én igazán nem veszem magamra a rosszindulató megjegyzéseket, számítottam rájuk!:)
Lenne pár kérdésem azokhoz, akik azt mondják bulizás helyett dolgozzak. Rendben! Mondana bárki is egy helyet, ahová 16 évesen ÉJJEL eltudnék menni dolgozni? Hiszen a bulizás nyílván éjjel fordul elő. Ráadásul havi 2-3 alkalomról van szó.
Nem hülyeségekre kell a pénz, hanem alapvető dolgokra, amiket anyukám nem ért meg, hiába állunk jól anyagilag. Nem a 10. farmeremre, stb. Nyílván:) Mellesleg szeretnék megtanulni bánni a pénzzel. Amint lehet elmegyek dolgozni, de ez még legalább 2 évig lehetetlen lesz, mint mondtam 4-ig iskolában vagyok.
Mindenkit felpontozok :)
jöhetnek még válaszok!
2019. okt. 23. 16:56
19/22 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy igen, a szórakozásra nincs panasz arra mindig kaptam, de múltkor pl. elmentem anyukámmal egy boltba, hónapok óta mondom neki hogy mennek szét a melltartóim és kényelmetlen, de nem akart venni nekem, mondván "van elég":\ Van, de vagy méretben nem jó vagy már rettenetes állapotban van.. ilyenekről beszélek
2019. okt. 23. 17:08
20/22 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Én támogattam a kérésedet, max az összeget túloztam el kissé ( 150000 ) Kérlek írd meg azt az összeget, amit te jónak tartanál, és én azt fogom neked írni. Persze egy olyan doboz lenne a legjobb, ami mindíg tele van pénzzel, és te annyit vennél ki belőle, amennyire épp szükséged van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!