Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet a...

Hogy vegyem rá a szüleimet a zsebpénzre? Ez jó ötlet szerintetek?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok, a tanulmányi eredményeim egész jók, bár néha hanyag vagyok itthon, de azért egyre jobban igyekszem és figyelek. Szerettem volna munkát vállalni de sajnos az edzések és a suli miatt nem tudok...Reggeltől 4ig iskola (nyelvtanulás miatt). Mostanában sokat kértem pénzt bulizásra, barátnőkkel csavargásra stb. (persze nem egetrengetően sokat, hanem magamhoz képest sokat :D, havi 2-3 alkalom..)Mindig adtak, de ezt kezdem unni, és arra gondoltam hogy lehetne egy fix havi összeg, amiből a sulis étkezést, szórakozást magamnak kell állni és kigazdálkodni, ami meg marad azt félreteszem..ez azért lenne fontos, mert tudom jól hogy a szüleim nagyon is jól keresnek, de anyukám elég hanyag magára, és ezért nem igazán látja be ha valamire TÉNYLEG szükségem van..gondolok itt például ilyen alap dolgokra, mint: melltartó, bugyi, zokni stb.. És a megmaradt pénzből ezeket a dolgokat is el tudnám intézni..:) Kérdés: Hogy vegyem rá őket? Mennyi pénzt adnátok fixen havonta?
2019. okt. 23. 14:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
10-es vagyok, a kommentem a 7-esnek szólt!
2019. okt. 23. 16:04
 12/22 anonim ***** válasza:
20%
Eszetek, mint egy marék lepkének. Leírta, hogy kap pénzt, ha kér. Vagy azon felül kell neki? Akkor menjen dolgozni.
2019. okt. 23. 16:09
 13/22 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem arra gondolt, hogy lenne egy fix összeg, amit kapna, és akkor már nem kérne azon felül...

Szerintem a legegyszerűbb, ha elmondod ezt így nekik, ahogy most nekünk:)

2019. okt. 23. 16:12
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
Elárulnád 67%-os, hogy egy kiskorú, aki reggel 8-tól 4ig iskolában van, aztán elmegy edzésre, este nekiáll leckét írni, az mégis MIKOR menjen el dolgozni?
2019. okt. 23. 16:13
 15/22 anonim ***** válasza:
10%
Buli helyett, okoskatörp. 16 évesen már sok helyre felveszik diákmunkára.
2019. okt. 23. 16:19
 16/22 anonim ***** válasza:
92%
# 15 reménytelen eset vagy, de nem az én bajom. Én csak remélni tudom, nem lesz gyereked ezzel a hozzáállással!
2019. okt. 23. 16:26
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

12- es szövegértés 1- es, és még nekünk nincs eszünk! Azt szeretné hogy ne kelljen állandóan kérnie hanem HELYeTTE kapna havi fix zsebpénzt.

15- ös reménytelen vagy. A 16 éves inkább igenis bulikázzon, és ne dolgozzon!

2019. okt. 23. 16:34
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még!:) Köszönöm azoknak akik megvédtek, de én igazán nem veszem magamra a rosszindulató megjegyzéseket, számítottam rájuk!:)

Lenne pár kérdésem azokhoz, akik azt mondják bulizás helyett dolgozzak. Rendben! Mondana bárki is egy helyet, ahová 16 évesen ÉJJEL eltudnék menni dolgozni? Hiszen a bulizás nyílván éjjel fordul elő. Ráadásul havi 2-3 alkalomról van szó.

Nem hülyeségekre kell a pénz, hanem alapvető dolgokra, amiket anyukám nem ért meg, hiába állunk jól anyagilag. Nem a 10. farmeremre, stb. Nyílván:) Mellesleg szeretnék megtanulni bánni a pénzzel. Amint lehet elmegyek dolgozni, de ez még legalább 2 évig lehetetlen lesz, mint mondtam 4-ig iskolában vagyok.

Mindenkit felpontozok :)

jöhetnek még válaszok!

2019. okt. 23. 16:56
 19/22 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy igen, a szórakozásra nincs panasz arra mindig kaptam, de múltkor pl. elmentem anyukámmal egy boltba, hónapok óta mondom neki hogy mennek szét a melltartóim és kényelmetlen, de nem akart venni nekem, mondván "van elég":\ Van, de vagy méretben nem jó vagy már rettenetes állapotban van.. ilyenekről beszélek
2019. okt. 23. 17:08
 20/22 anonim ***** válasza:
13%

Kedves Kérdező!

Én támogattam a kérésedet, max az összeget túloztam el kissé ( 150000 ) Kérlek írd meg azt az összeget, amit te jónak tartanál, és én azt fogom neked írni. Persze egy olyan doboz lenne a legjobb, ami mindíg tele van pénzzel, és te annyit vennél ki belőle, amennyire épp szükséged van.

2019. okt. 23. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!