Hogy vegyem rá a szüleimet a zsebpénzre? Ez jó ötlet szerintetek?
Első kettő: sajnálom a gyerekeiteket.
Kérdező: hát ki kell számolni, sulis étkezés 10 e körül, szórakozás mondjuk 5-10 e, én havi 20-25- öt adnék így a gyerekemnek.
Ez jó ötlet, én is kaptam egy kevés zsebpénzt kisiskolás koromtól, megtanultam kezelni és beosztani, ami sokkal hasznosabb, mint éppen megvenni a gyereknek azt a nadrágot vagy melltartót. A zsebpénz hasznos.
Én egy ötöst adnék egy hétre.
25/N
Hát ezzel a hozzáállással szerencséd, hogy nem a közeli rokonom vagy, mert várandós nőként minden létező gyerek téma érzékenyen érint! De most hagyjunk engem, a téma úgyis teljesen másról szol!
Eleve nem véletlen a közhely, miszerint kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond (es több pénz is persze). Egy 16 éves fiatal kislány mégis miert ne vásárolhatna magának egyedül, vagy akár barátnőivel karöltve ruhát, fehérneműt magának, a szülei anyagi támogatásával? Kérdem én, te sosem voltál fiatal? Te sosem voltál kamasz, aki szeretett kimozdulni havi egyszer-kétszer, ne adj Isten 3x a barátaival meginni valamit, mozizni egyet? Engem ennyi idősen anyukám szinte unszolt, hogy lazuljak mar egy kicsit, es menjek barátkozni, közösségi életet élni, ne pedig otthon a gép előtt teljenek a napjaim élmenyek nélkül, mert soha többet nem leszek ennyi idős mint akkor. Teljesen rendben van az, ha a gyerek (aki már nagy kamasz) időnként szülők nélkül, magának megy el vásárolni fehérneműt, elmegy szórakozni a barátnőkkel! Mikor tegye meg ha nem most?! Majd munka, kisgyerek, család mellett 30 fölött bulizgasson? Erre vannak a fiatal évek, persze ezzel most nem azt akarom mondani, hogy 30 fölött megszűnik az élet...
De könyörgöm, egy 16 éves lányról van szo, egy fiatalról. Még jó, hogy nem dolgozik ember, amikor reggel 8-tól 4ig az iskolapadot koptatja, és utána még edzésekre jár, és akkor annyit nem kaphat a szerencsétlenje, hogy vehessen magának pár bugyit, melltartót ,és kimozduljon péntek este a barátnőkkel?
Álljon már meg a menet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!