Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jó ötlet ebben az...

Szerintetek jó ötlet ebben az esetben a szülők nevére iratni a ház felét?

Figyelt kérdés

A frissen házasodott pár házat akar venni, a nő szülei felajánlották hogy állják a ház felét, a másik felét a pár fizeti saját pénzből és hitelből. Viszont a feltétel az, hogy a ház fele a szülők nevére kerül, hogy esetleges válás esetén ne vigye a férj a ház felét, csak annak negyedét, mivel annyival járult hozzá.

Ti ezt jó ötletnek tartjátok? Belemennétek a szülők és a "gyerekek" helyében?

2019. szept. 26. 15:10
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
75%

nem jó ötlet, nem mennék bele.

Közösnek túrós a háta. Csak gond lesz belőle.

2019. szept. 26. 15:12
 2/37 anonim ***** válasza:
93%
Nem.Vegyék együtt és osztozzanak együtt a szülők nélkül.
2019. szept. 26. 15:17
 3/37 anonim ***** válasza:
69%
Nem mennék bele.
2019. szept. 26. 15:23
 4/37 A kérdező kommentje:
Szülői segítség nélkül esélytelen a házvásárlás még nagyon hosszú évekig, vagy hatalmas hitelt kellene felvenni. A másik lehetőség a házassági szerződés, ha az utólag még megtehető, és a fiatalok hajlandóak rá.
2019. szept. 26. 15:26
 5/37 anonim ***** válasza:
61%

Nem mennék bele. Eleve nem arra épít egy normális pár, hogy "majd ha elválunk".

A szülőknek meg ne legyen semmi köze a házhoz. Inkább ne is segítsenek, oldja meg a pár.

2019. szept. 26. 15:27
 6/37 anonim ***** válasza:
95%
A szülőktől kapott ajándék amúgy is külön vagyon, de nyugodtan írhatnak erről egy szerződést. Az a biztos, pláne, ha oda fajul a dolog, hogy ezt bizonyítani kell. Elmennek egy ügyvédhez, az meg szépen megszövegezi.
2019. szept. 26. 15:30
 7/37 anonim ***** válasza:
28%

Rossz ötlet. Így kell kisemmizni a friss férjet.

Meg így lehet féláron teljes házhoz jutni.

Vegyétek meg ketten.

2019. szept. 26. 15:33
 8/37 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem meg nem annyira elvetendő az ötlet.

Ha mindenki normális a családban, úg yértem, elég intelligensek, akkor miért ne.

A szülők részéről: nyilván azért adják oda a pénzüket, mert a lányuknak akarnak jót. Ha a lány férje normálisan áll hozzá, akkor ugyanúgy élvezheti a ház kényelmét, mint a lányuk. Viszont ha a férj valamiért menni akar, akkor nehogy már elvigye a szülők pénzének a felét, mert az neki nem jár. Viszont ha rendes férjként viselkedik, akkor ez nem téma.

A lány részéről tiszta sor, neki akarnak a szülők könnyebbséget.

A férj részéről pedig az lenne a lényeg, hogyha esetleg évek múlva nem akar ehhez a családhoz tartozni, akkor ne vigye a pénzüket se. Ha viszont szereti a feleségét, és élnek szépen, akkor ez nem téma, mint már írtam fentebb is.

A szülők után a lányuk örököl majd, és ez szerintem így van rendjén.

Különben meg milyen férfi az, aki elvárná, hogy a felesége szülei tegyék alá a lakást, csak azért, mert elvette a lányukat?

Váláskor vigyen annyit, amennyit belerakott. Vagy éljenek szépen, és ne váljon el. Ez esetben pedig meg lehet köszönni a lány szüleinek, hogy könnyebbé tették az életüket azzal, hogy pénzt adtak. Költhették volna saját magukra is. Úgyhogy szerintem jogos, hogy a ház fele a nevükön lenne.

Viszont azt azért meg kell beszélni, hogy ha segítettek is anyagilag, azért nem ők fognak ott lakni, és hagyják a fiatalok ízlését érvényesülni a ház berendezését illetően.

2019. szept. 26. 16:02
 9/37 anonim ***** válasza:
84%

Mindent megtennék hogy a ház a férj és feleség nevén legyen, de csak akkor ha ők vették.

Ha erre nem telik, akkor igen, én pont így csinálnám. A valós fizetések arányában iratnám nevekre.

2019. szept. 26. 16:04
 10/37 anonim ***** válasza:
59%

Mint szulo

Belemennek azzal a feltetellel h majd az ifju par kitorleszti a haz masik felet nekem. Elore lefektetett szerzodes szerint

Kvazi mintha magan leasing lenne...

Ha kifizettek a en reszemet akkor a nevukre kerulne az ingatlan masik fele is.

Ha mondjuk 5 ev mulva masik ingatlan kellene akkor a koncepcio maradna max az aranyok lennenek masok. Leven mar addigra kifizettek sokat a reszembol.

Amugy abszolut jogos a szulo kerese.

2019. szept. 26. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!