Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jó ötlet ebben az...

Szerintetek jó ötlet ebben az esetben a szülők nevére iratni a ház felét?

Figyelt kérdés

A frissen házasodott pár házat akar venni, a nő szülei felajánlották hogy állják a ház felét, a másik felét a pár fizeti saját pénzből és hitelből. Viszont a feltétel az, hogy a ház fele a szülők nevére kerül, hogy esetleges válás esetén ne vigye a férj a ház felét, csak annak negyedét, mivel annyival járult hozzá.

Ti ezt jó ötletnek tartjátok? Belemennétek a szülők és a "gyerekek" helyében?

2019. szept. 26. 15:10
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
85%
Már csak azért se mennék bele így, mert még el sem adhatjátok a beleegyezésük, aláírásuk nélkül. Már ha valamiért úgy alakul az életetek, hogy elköltöznétek mondjuk párszáz kilométerre.
2019. szept. 26. 17:10
 22/37 anonim ***** válasza:
86%
Nem mennék bele, hogy a szülők nevén legyen. Szerintem az a korrekt, ha házassági szerződés íródik a különvagyonról.
2019. szept. 26. 17:20
 23/37 anonim ***** válasza:
91%

"Szerintem az a korrekt, ha házassági szerződés íródik a különvagyonról."

Így van. Mert igaz, hogy a lányé lesz a nagyobb rész (jogosan), de legalább KETTEN dönthettek a kérdésekben (ház sorsáról, felújításról, eladásról, máshova költözésről, bármiről).

2019. szept. 26. 17:22
 24/37 anonim ***** válasza:
19%
Nyugodtan belemennék, bár szükségmegoldás. Mindig jobb, mint a fordítottja, ami nagyon sok esetben a szülő utcára kerüléséhez vezetett.
2019. szept. 26. 17:54
 25/37 anonim ***** válasza:
84%
Hát ha elfogadjátok, hogy nem lesz beleszólásotok a házzal kapcsolatosan semmibe, akkor tessék. Csak ezt már nem lehet majd visszacsinálni. Nekem úgy tűnik, a szülők valójában fölöttetek akarnak így kontrollt szerezni. Én biztos nem vennék fel hitelt olyasmire, amivel soha nem rendelkezhetek majd szabadon, mert csak félig az enyém.
2019. szept. 26. 18:08
 26/37 anonim ***** válasza:
60%
Miért van az, hogy a szülőkről így ismeretlenül eleve rosszándékot feltételeztek (bele fognak szólni mindenbe), a férj nevében viszont felháborodtok, hogy kalkulálnak egy esetleges válással, holott a válási statisztikák szerint van rá esély.
2019. szept. 26. 18:20
 27/37 anonim ***** válasza:
36%
A szülők úgy akarnak hitelt felvetetni a párral, hogy ne csak az államnak legyenek elkötelezve, hanem nekik is. Jobbágyi helyzetbe kerülne a pár.
2019. szept. 26. 18:34
 28/37 anonim ***** válasza:
81%
Ez pont olyan mint a mi esetünkben. Szülők (nagyszülői örökségből) vettek egy lakást, amit ajándékozási szerződéssel irattak a nevemre, ezáltal ez a saját vagyonom, hiába voltam akkor már házas. Más esetben (tulajdonrész, csak úgy odaadni a pénzt stb.) bele se mentem volna.
2019. szept. 26. 18:53
 29/37 anonim ***** válasza:
76%

#26 "Miért van az, hogy a szülőkről így ismeretlenül eleve rossz szándékot feltételeztek"

Vesd össze:

"A szülők részéről: nyilván azért adják oda a pénzüket, mert a lányuknak akarnak jót."

Amelyik szülő csak a lánynak (vagy csak a fiúnak) akar jót, az a kapcsolatot bomlasztja, ergo nem "rossz szándékot feltételezek" róla, hanem rossz szándékú, és itt a pont. Az ilyen szülőt a saját gyerekének kell leállítani, hogy "vagy segítsetek MINKET, vagy hagyjatok békén MINKET, mert mi már első sorban EGYMÁSHOZ tartozunk."

2019. szept. 26. 19:32
 30/37 anonim ***** válasza:
81%

Ha a szülők annyira jót akarnak, akkor miért akarnak tulajdonosként jelen lenni? Simán ajándékozhatnak, és írhatják a házat 75%-25%-ban a fiatalok nevére. Minek neki benne tulajdonrész, a saját gyerekükben se bíznak? Mit akarnak ennyire biztosítani, hogy mindent ők diktálhassanak, mint 50%-os tulajdonosok?

Valaki itt feldobta, hogy a féfira senki nem gondol másként, csak potenciális lehúzónak. Nos, az ő szemszögéből is lehet nézni a dolgokat. Jó, biztosítsák a lányuk jövőjét ha válásra kerül sor, de az enyémet hogyan biztosítják? Majd kifizetnek? Lesz miből? Vagy én csak ölöm bele a pénzt, váláskor meg menjek el, mert nekem csak 25%-om van, és a beleölt pénzemet meg majd megkapom valamikor esetleg, vagy perelhetek? Hallgassam anyóséktól életem végéig, hogy beleültem a készbe, ha esetleg nem ugrálok úgy, ahogy ők fütyülnek? HA én mondjuk dupláját keresem a párom fizujának, akkor miért nem kapok nagyobb tulajdoni hányadot, vagy én legyek csak gáláns, és ilyenkor legyen közös vagyonról szó? Elvégre ha nem válunk el, akkor mindegy...de azért mégsem, ugye?

Vegyenek egy lakást kompletten maguknak, vagy a lánynak, legyen a nő nevén, biztosítsák be, hogy legyen hol lakniuk, ill. hogy válás után a nő maradhasson gond nélkül birtokon belül, de ezen a szinten, így ne keverjük a vagyont!

2019. szept. 26. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!