Szerintetek jó ötlet ebben az esetben a szülők nevére iratni a ház felét?
A frissen házasodott pár házat akar venni, a nő szülei felajánlották hogy állják a ház felét, a másik felét a pár fizeti saját pénzből és hitelből. Viszont a feltétel az, hogy a ház fele a szülők nevére kerül, hogy esetleges válás esetén ne vigye a férj a ház felét, csak annak negyedét, mivel annyival járult hozzá.
Ti ezt jó ötletnek tartjátok? Belemennétek a szülők és a "gyerekek" helyében?
"Szerintem az a korrekt, ha házassági szerződés íródik a különvagyonról."
Így van. Mert igaz, hogy a lányé lesz a nagyobb rész (jogosan), de legalább KETTEN dönthettek a kérdésekben (ház sorsáról, felújításról, eladásról, máshova költözésről, bármiről).
#26 "Miért van az, hogy a szülőkről így ismeretlenül eleve rossz szándékot feltételeztek"
Vesd össze:
"A szülők részéről: nyilván azért adják oda a pénzüket, mert a lányuknak akarnak jót."
Amelyik szülő csak a lánynak (vagy csak a fiúnak) akar jót, az a kapcsolatot bomlasztja, ergo nem "rossz szándékot feltételezek" róla, hanem rossz szándékú, és itt a pont. Az ilyen szülőt a saját gyerekének kell leállítani, hogy "vagy segítsetek MINKET, vagy hagyjatok békén MINKET, mert mi már első sorban EGYMÁSHOZ tartozunk."
Ha a szülők annyira jót akarnak, akkor miért akarnak tulajdonosként jelen lenni? Simán ajándékozhatnak, és írhatják a házat 75%-25%-ban a fiatalok nevére. Minek neki benne tulajdonrész, a saját gyerekükben se bíznak? Mit akarnak ennyire biztosítani, hogy mindent ők diktálhassanak, mint 50%-os tulajdonosok?
Valaki itt feldobta, hogy a féfira senki nem gondol másként, csak potenciális lehúzónak. Nos, az ő szemszögéből is lehet nézni a dolgokat. Jó, biztosítsák a lányuk jövőjét ha válásra kerül sor, de az enyémet hogyan biztosítják? Majd kifizetnek? Lesz miből? Vagy én csak ölöm bele a pénzt, váláskor meg menjek el, mert nekem csak 25%-om van, és a beleölt pénzemet meg majd megkapom valamikor esetleg, vagy perelhetek? Hallgassam anyóséktól életem végéig, hogy beleültem a készbe, ha esetleg nem ugrálok úgy, ahogy ők fütyülnek? HA én mondjuk dupláját keresem a párom fizujának, akkor miért nem kapok nagyobb tulajdoni hányadot, vagy én legyek csak gáláns, és ilyenkor legyen közös vagyonról szó? Elvégre ha nem válunk el, akkor mindegy...de azért mégsem, ugye?
Vegyenek egy lakást kompletten maguknak, vagy a lánynak, legyen a nő nevén, biztosítsák be, hogy legyen hol lakniuk, ill. hogy válás után a nő maradhasson gond nélkül birtokon belül, de ezen a szinten, így ne keverjük a vagyont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!