Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jó ötlet ebben az...

Szerintetek jó ötlet ebben az esetben a szülők nevére iratni a ház felét?

Figyelt kérdés

A frissen házasodott pár házat akar venni, a nő szülei felajánlották hogy állják a ház felét, a másik felét a pár fizeti saját pénzből és hitelből. Viszont a feltétel az, hogy a ház fele a szülők nevére kerül, hogy esetleges válás esetén ne vigye a férj a ház felét, csak annak negyedét, mivel annyival járult hozzá.

Ti ezt jó ötletnek tartjátok? Belemennétek a szülők és a "gyerekek" helyében?

2019. szept. 26. 15:10
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
18%

Én meg azt mondom, hogy ha tényleg válás lenne a vége (nem remélem ezt) akkor sokkal jobb ötlet, az amit leírtál.

,, A szülők részéről: nyilván azért adják oda a pénzüket, mert a lányuknak akarnak jót. Ha a lány férje normálisan áll hozzá, akkor ugyanúgy élvezheti a ház kényelmét, mint a lányuk. Viszont ha a férj valamiért menni akar, akkor nehogy már elvigye a szülők pénzének a felét, mert az neki nem jár. Viszont ha rendes férjként viselkedik, akkor ez nem téma.

A lány részéről tiszta sor, neki akarnak a szülők könnyebbséget.

A férj részéről pedig az lenne a lényeg, hogyha esetleg évek múlva nem akar ehhez a családhoz tartozni, akkor ne vigye a pénzüket se. Ha viszont szereti a feleségét, és élnek szépen, akkor ez nem téma, mint már írtam fentebb is.

A szülők után a lányuk örököl majd, és ez szerintem így van rendjén.

Különben meg milyen férfi az, aki elvárná, hogy a felesége szülei tegyék alá a lakást, csak azért, mert elvette a lányukat?

Váláskor vigyen annyit, amennyit belerakott. Vagy éljenek szépen, és ne váljon el. Ez esetben pedig meg lehet köszönni a lány szüleinek, hogy könnyebbé tették az életüket azzal, hogy pénzt adtak. Költhették volna saját magukra is. Úgyhogy szerintem jogos, hogy a ház fele a nevükön lenne."

Ezzel teljesen egyetértek.

Még ennyit tennék hozzá:

Viszont azt azért meg kell beszélni, hogy ha segítettek is anyagilag, azért nem ők fognak ott lakni, és hagyják, hogy azt csináljátok a házzal amit akartok, ezelól nem kivétel az ízlés sem, szóval hagyják érvényesülni a ház berendezését illetően. Ha vissza akarjátok fizetni és van rá pénz, akkor fizessétek, ez a tu döntésetek. Az meg már a szülőké, hogy elfogadják-e vagy sem.

2019. szept. 26. 16:13
 12/37 anonim ***** válasza:
64%
Biztos hogy nem mennek bele. Azért a ferjem es azert veszek vele hazat mert "megbizunk egymasban. Es akkor mar jonnem a gondolatok hogy mi van ha elválunk, mi az hogy viszi a ferj a felet, mikor mi szülök belefizettunk". Ez nagyon gusztustalan hozzaallas. Ilyen szulokkel biztos nem tarsalognek.
2019. szept. 26. 16:14
 13/37 anonim ***** válasza:
97%
Mért nem kerül a nő nevére 75% a férj nevére 25% ? Nem csak fele- fele lehet a tulajdonrész. Szülök nevére iratásba nem mennék bele, onnantól hogy tulajdonosok mindenbe beleszólhatnak.
2019. szept. 26. 16:18
 14/37 anonim ***** válasza:
81%
Én nem mennék bele, ha a szüleim ezt akarnák.
2019. szept. 26. 16:23
 15/37 anonim ***** válasza:
90%
Ne adjanak pénzt a szülők bele, mert óhatatlanul hatalmi pozícióba helyeződnek, sőt, gyakran van rá példa, hogy vissza is élnek ezzel, odajárnak, beleszólnak dolgokba , stb. Ezt előre nem lehet látni. A házastársak között is hatalmi viszonyt keletkezettnek azzal, hogy a férj esetleg kevesebb jogokkal bír, mert az ő családja nem adott bele. Annyi mindnetől füg... Vagy ha majd esetleg a lányuk munkanélküli lesz,akár tartósan is, akkor a férj is kezdjen el pampogni azon, hogy most csak ő fizet a házra, legyen az ő tulajdonrésze nagyobb? Ha ilyen jelentős anyagi különbség van a fiatalok családi hátterében, akkor mi lenne, ha az ifjú pár azzal gazdálkodna, amit ők ketten tudnak összetenni? Miért kell rögtön házba menni, ha nem futja rá? Vegyenek egy lakást, és kezdjék el ŐK építeni a közös életüket, a közös keresményükből. Ha a szülők segíteni akarnak, de ennyire óvatosak - amit maximálisan megértek - akkor vegyenek egy ingatlant a saját nevükre, és költözzenek oda a fiatalok gyűjtögetni a sajátjukra. Már ez is hatalmas segítség lenne, lenne hol lakni is, akár maradhatnak is, ha nincs gond, és lehet közben tesztelni, hogy kinek mennyire veszi be a gyomra azt a felállást, hogy a lány szülei teszik alájuk a megélhetésük alapját, mennyire szólnak utána bele a szülők, stb. Én biztosan nem mernék vakon belevágni a kérdező által vázolt többes tualjdonosi felállásba.
2019. szept. 26. 16:25
 16/37 anonim ***** válasza:
85%

Ez így teljesen értelmetlen dolog - ettöl kezdve a szülök mindenbe beleszólhatnak, ami a házzal kapcsolatos, a fiatalok a szülöktöl függövé válnak.

Sokkal értelmesebb és egyértelmübb, ha a szülök a fele házra a pénzt hivatalosan ajándékba adják a gyereküknek - az ajándék soha nem lesz közös vagyon, és ha netán eladnák azt a házat, akkor is a érték fele a nö különvagyona marad, meg ha abból vesznek másik ingatlant, az a rész szintén. Így ez a része anyagilag biztosítva lenne, és a fiatalok mégis függetlenek a szülöktöl.

2019. szept. 26. 16:26
 17/37 anonim ***** válasza:
85%

Nem is annyira az a kérdés, hogy jogos-e, hanem az, hogy jó ötlet-e?

Engem az zavarna (ha én lennék a "gyerek", akár a nő, akár a férfi), hogy a szülőknek így jogilag is bármikor szabad bejárása lenne, saját tulajdonuk is. Elvileg még kulcsot adni is kötelesek lennénk nekik.

2019. szept. 26. 16:51
 18/37 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nem mennék bele. Ahogy egyik válaszoló írta: a szülők onnantól hogy tulajdonosok, mindenbe bele fognak szólni. Majd akkor toppannak be amikor akarnak, ha a házon valamit alakítanátok és nekik nem tetszik majd jönnek a tulajdonresz zsarolasaval hogy márpedig mivel ők fizették igenis van beleszolasuk! Nem. Tuti nem mennék bele ha az én szüleim akarnának ilyet.
2019. szept. 26. 16:56
 19/37 anonim ***** válasza:
67%
Nem! ha az elején úgy állnak hozzá, hogy "egy esetleges válás esetén", akkor inkább semmit.
2019. szept. 26. 17:00
 20/37 anonim ***** válasza:
89%
Nem mennék be, megoldható másképp is. Pl. ajándékozási szerződés, belerögzítve mindent, közjegyző előtt. Így az külön vagyon. Vagy 75-25%
2019. szept. 26. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!