Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jó ötlet ebben az...

Szerintetek jó ötlet ebben az esetben a szülők nevére iratni a ház felét?

Figyelt kérdés

A frissen házasodott pár házat akar venni, a nő szülei felajánlották hogy állják a ház felét, a másik felét a pár fizeti saját pénzből és hitelből. Viszont a feltétel az, hogy a ház fele a szülők nevére kerül, hogy esetleges válás esetén ne vigye a férj a ház felét, csak annak negyedét, mivel annyival járult hozzá.

Ti ezt jó ötletnek tartjátok? Belemennétek a szülők és a "gyerekek" helyében?

2019. szept. 26. 15:10
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
79%
Épp egy hasonló ügyből kászálódok ki (nem házasság), szóval tiszta szívből tudom mondani, hogy inkább kiköltöznék a híd alá, és megdöglenék a téli fagyban, mintsem hogy beleszólhassanak az otthonom ügyeibe. Ha 50 éves korotokra gyűlik össze a pénz, akkor inkább várjátok ki, mert az általad leírt esetben kegyetlen harcok születnének, ami hosszú távon kicsinálja az idegeket.
2019. szept. 27. 00:01
 32/37 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk így van a tulajdonrész, hogy ki mennyi pénzt adott bele. Hárman vagyunk tulajdonosok, ketten az asszonnyal meg az anyja, mert ő adott bele egy nagyobb tételt, egy örökölt lakást adott el.

A gyakorlatban ez semmit nem befolyásol, mindenkinek megvan a saját élete, úgy kezeljük a lakást, mintha "csak a sajátunk" lenne, a felújításba se szólt bele, elvégre a mi életterünket alakítottuk ki. Neki megvan a saját lakása, ahol él. Ez nem is volt kérdés sosem. Felnőtt emberként kell hozzáállni, és akkor nem lesz semmi gond.

2019. szept. 27. 07:56
 33/37 anonim ***** válasza:
40%
Sokkal egyszerűbb lenne, ha a szülők a saját nevükre vennének egy lakást, a fiataloknak meg azt mondanák, lakhattok benne. Így senki nem birtokolhatna el semmit az esetleges váláskor, és úgymond elpazarolva sem lenne az ingatlan, ha a fiatalok mondjuk külföldre akarnának menni dolgozni, az induláshoz nem tehetnék meg, hogy hopp, eladják, mert kell az ára.
2019. szept. 27. 12:27
 34/37 anonim ***** válasza:
76%
Nem mennék bele. Legyen 3/4 része a nőé, illetve 1/4 rész a férj nevén. De az hogy akarmikor beleszólhatnak, hogy mit hogy csináljak a házon... Ahhh nem.
2019. szept. 27. 13:02
 35/37 anonim ***** válasza:
60%

Nem, en sem tartom jo otletnek. Mar a hozzaallas is felhaborito, folyamatosan az a bizonyos "esetleges valas" lenne a levegoben, ami egy onbeteljesito joslat.

Raadasul meg ha tegyuk fel meg birnak is allni a szulok, hogy semmibe se szoljanak bele, vajon mi van akkor ha a par szeretne eladni a hazat, mert mondjuk 300 km-rel arrebb kaptam jo allast, vagy kulfoldre koltoznenek es felszamolnanak mindent. Ketlem, hogy gondolkodas nelkul meg lenne nekik engedve, hogy eladjak es masikat vegyenek helyette valahol mashol.

Az meg hogy meg hitelt is vegyenek fel hozza, egyenesen elborult otlet. Gondolom ha az "esetleges valas" bekovetkezik, majd a ferj el lesz zavarva otthon, de a torleszto reszletet meg fizesse tovabb, ha mar az az o neven is van. En biztos sose engednem, hogy a szuleim ilyen megalazo helyzetbe hozzak a ferjemet.

2019. szept. 27. 18:11
 36/37 anonim ***** válasza:
19%

Bátran lehet alázni a nő szüleit. :-( Mi nem egyszerre, de közel a felét fizettük a felvett hitelüknek. Elváltak, CHF elszámolás után eladták a lakást. Kifizették a bank felé a tartozást, közel 1 mFt maradt. Eszükbe sem jutott, hogy akármilyen szerény összeget is felajánljanak az idős, nehéz körülmények között élő szülőknek.

Valamilyen módon javasolt írásban a nő szülei által adott összegről rendelkezni.

2019. szept. 28. 14:51
 37/37 anonim ***** válasza:
63%
Nekem elég carkavarónak tűnik ez, hogy "jah, adunk bele pénzt, de akkor kérünk tulajdonosijogot is, nehogy már ha a kedves férjed elválik tőled, egy kanyinál többet kapjon". Én soha nem mondanám a gyerekemnek, hogy "na, de ha elváltok?". Akkor elválnak, megy fele-felébe a közös tulajdon. Én NEM azért adok a gyerekemnek, hogy bebiztosítsam pl magam, vagy őt. A gyerekem tudja nagyon jól, hogy mit csinál. Ha tudok segíteni, segítek, de aztán nem hántorgatom fel, és nem kérek érte semmit. És nem, nem mennék bele. Itt nem elég felnőttnek lenni, ahogy az egyik kommentelő írta, mert akármelyiküknél bekattanhat egyszer valami, hogy neki nem tetszik valami. Plusz én mint nő? Eleve olyan kapcsolatba nem mennék bele, ahol a párom arra hivatkozva hogy 2x annyit keres mint én, a közös házat, kocsit bebiztosítaná, hogy nagyobb rész járjon neki ha válunk. Nem hogy még a szüleitől függjünk ha van valami! És ezt ugyamígy fordítva is megteszem. Ha 3x annyit keresek is mint a párom, akkor is közös lesz minden, fele fele arányban. És nem érdekel mi lesz ha elválunk. Mert nem erre gondolok már akkor, mikor össze költözünk. Semmiféleképp nem aláznám meg a párom az anyagi helyzetével, és engem se alázzon meg senki az anyagi helyzetem miatt. Mert mindent amit tudok bele fektetek! Innentől kezdve bárki kiny**hatja.
2019. szept. 30. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!