28 évesen ez mennyire normális szülő-gyerek kapcsolat?
Figyelt kérdés
Elmentem inni a szomszédommal és felhívott az est folyamán az nevelőanyám, mert másnap állásinterjúra mentem. Múltkor az orvosnál hívott fel, mert későn végeztem, este 10 után és haza érek, akkor is jelentenem kell, hogy épségben hazaértem-e. Mivel még az apámmal lakom, ő is mindig kérdezgeti, hogy hova megyek, mikor jövök. Idegesítenek vele, pedig annyit szeretnékmár keresni, hogy ne kelljen pl az apámmal laknom. Úgy érzem, hogy rám telepszenek. Közben meg mintha én is nagyon függenék még mindig az ő véleményükre adok. Pedig csak egy kis füvgetlenséget és távolságot akarok. Nincsenek barátaim se, meg párom sem.
Szerintem is csak aggódnak érted, ettől még nem kellene idegesnek lenned. Ennek nincs köze a korodhoz, ha szeretünk valakit, aggódunk érte, akármennyi idős is.
Vedd figyelembe az aggodalmukat, és előzd meg, pl. előre tudasd velük, ha későn fogsz hazaérni, vagy küldj nekik egy SMS-t ha valahol sokáig elmaradsz. Nem olyan nagy fáradtság ez, őket pedig megnyugtatja.
2019. okt. 10. 12:14
12/35 anonim válasza:
28 évesen nem kell követned a szabályaikat, alakítsd ki a tiéidet. Együtt élő embereknél teljesen normális, hogy szeretnék tudni, hogy mikor ér haza a másik, ezt is kalkuláld bele.
2019. okt. 10. 12:15
13/35 anonim válasza:
11. Az idegesség jogos, az aggódás nem. Tudod, az aggódással tönkre lehet tenni mások életét, amiről te valószínű nem hallottál. Nem azt szeretik, akiért aggódnak, hanem magukat szeretik. Ha azt szeretnék, akiért aggódnak, akkor nem idegesítenék vele. Ennek nincs köze a szeretethez, amiről írsz!!!
2019. okt. 10. 12:17
14/35 anonim válasza:
Nagyon tévedsz 13-as. Ne haragudj, de gyanítom, hogy még nincs gyereked, különben megértenéd, ha egy szülő aggódik. Biztosíthatlak, hogy nem magáért aggódik.
Ha nem félted azt, akit szeretsz, akkor nem is szereted.
2019. okt. 10. 12:30
15/35 A kérdező kommentje:
Én már jó ideje nem is akarok az apámmal élni. Nekem nincs szükségem a kérdezgetésre, hogy hol vagyok, kivel telefonálok, mikor jövök. Tetejébe csak negatív dolgokat mond rólam. Ő a legidegesítőbb az egész családban. Nővérem sem bírja elviselni. Normális felnőttek igyekeznek önállóvá válni, normális szülők meg segítik ebben a gyereküket,csak nálunk van ez, hogy gyerekként kezelnek. És nem érzem, hogy ez lenne a szeretet.
2019. okt. 10. 12:32
16/35 anonim válasza:
Aggódik érted.Megszokta már gyerekkorodtól és nem tudja,vagy nem akarja elfogadni,hogy már felnőttél.
Ezek a nevelőanyák álltalában még aggódóbbak mint a vérszerintiek.
2019. okt. 10. 13:04
17/35 anonim válasza:
A feleségem 67 éves, mégis frászt kapok, ha nem ér haza a mondott időre. Mondjuk ő akkor veszi a fáradságot és telefonál. Felőlem az asszony elmehet oda ahova akar, akár napokra is, de ha nem jönne jelzés nélkül időre, nagyon aggódnék.
Közeli hozzátartozók esetében az aggódás természetes és köze nincs a rátelepedéshez, vagy a függetlenséghez!
2019. okt. 10. 13:10
18/35 Savlekotő válasza:
28 éves vagy ,érettségi? Iskolai végzettség? Mi lesz ha felvesznek állásra és bent kell maradnod munka miatt ott is majd rád rontanak munka időbe és haza kell menni mint az oviban persze h nincs se munkád se barátaid se párod se életet,max elmehetsz a szomszéddal és leüvöltenek érte,boltba ugye elengednek 28 évesen v vehetsz magadnak önállóan vmit,vécére is ugy engednek el? Egy jó nagy bio díszlet vagy és 28 vagy elment a fél életed a semmivel,és az is maradsz ha nem lépsz ki a komfort zónádból. 28 éves vagy testileg másképp viszont 10 kb... A 16 17 évesek több szabadságot önállóságot élnek át,közbe látom a hozzád hasonló meg rekedteket aki 28 31 évesen buszra vonatra nem mernek ülni ,mindent anyutól aputól várnak azt is h egyen helyettük,ez gáz ,a jövő generációja egy elnyomott életképtelen visszamaradott csürhe, keress pszichológust,mert ez a te sarad is h igy tartasz 28 évesen,más 28 évesen már családot tart el gyereke van, kapcsolata, ÉLETE...
2019. okt. 10. 13:53
19/35 anonim válasza:
Ennél nagyobb gondod soha ne legyen az életben!
2019. okt. 10. 14:58
20/35 anonim válasza:
A mi családunkban bevett szokás, hogy ha valaki elmegy otthonról, szól valakinek, hogy elmegy (esetleg milyen céllal). Ha sejti meddig lesz távol - megmondja. Ha ekkora - bármi oknál fogva - nem tud haza érni, tudatja velünk.
A szülő aggódása természetből adódik. A részleges beszámoltatása a 28 éves gyerekének - már nem helytálló.
Kedves Kérdező! Beszéld meg az érted aggódókkal (de ne ingerült, hanem csendes hangon), hogy ne féltsenek annyira, tudsz magadra ügyelni, nem vagy kisiskolás. Ha elmész valahová szólj nekik (ez nem megalázó), ha késel tudasd velük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!