Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni olyan...

Mit lehet kezdeni olyan szülővel, aki nem bírja ellátni magát?

Figyelt kérdés

Semmihez nem ért jóformán, egy gázórát nem tud leolvasni, rokkantnyugdíjas, de adósságba veri magát mindig valami hülyeséggel, részletre telefon-tv, ami a nyugdíjának majdnem a felét kiteszi.

Idősek otthona meg ilyenek nem játszik, mert még 50 éves, és nem akarna bemenni amúgy se.

2019. okt. 3. 17:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

1) Ha magántulajdonú a lakás, átíratni a te nevedre, neki maradna a haszonélvezet, hogy az adósságai miatt el ne árverezzék az ingatlant. El lehet neki magyrázni, hogy ez azért van, hogy az ingatlanmaffia ki ne tudja forgatni.

2) A nyugdíját ha eddig kézhez hozta a postás, kérelmezni a nyugdíjfolyósítónál, hogy számlára küldjék: nyitsz neki egyet, ő arról ha ő olyan ügyetlen, nem fog tudni leveszegetni, nem szórhatja el.

3) Átalányos fizetésre átállítani minden közművet, az összeset, és beállítani, hogy vonják arról a szláról, ahova a nyugdíja megy. Úgy nem kell leolvasgatnia. Évente egyszer kimegy az ember, leolvassa az.

Ha ezek után még hiteleket vesz fel, akkor már csak a nyugdíjából tudják vonni, az ingatlan nem lesz veszélyben.

2019. okt. 3. 18:40
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

A gyámhatóság önmagukat rendezni képtelen felnőttekkel is foglalkozik, nem csak gyerekekkel. Beszélned kellene először a háziorvosával, utána a gyámhatósággal, hogy mit lehet tenni, miben tudnának segíteni.

Ha tényleg valamiért ennyire tehetetlen, akkor a gyámság alá helyezése is opció lehet, amikor a gyám rendezhet akár intézményben elhelyezést is, ami nem a kor függvénye.

2019. okt. 3. 19:12
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

12-re:

De gondolom, ez adott pszichiátriai állapotban lehetséges csak.

Az, hogy valaki köznapi értelemben olyan sötét, hogy világít a negró a szájában, az nem hinném, hogy pszichiátriai kórkép. Ha pedig nincs pszichiátriai betegsége, akkor milyen alapon lehetne gyámság alá helyezni?

Esetleg masszív alkoholista, és ezen az alapon van lerokkantosítva? Akkor több esély van gyámság alá helyezésre (leépült személyiség, agyi károsodás).

2019. okt. 3. 19:56
 14/20 anonim ***** válasza:
Testvéred nincs?
2019. okt. 3. 20:27
 15/20 A kérdező kommentje:
Nincs
2019. okt. 3. 20:34
 16/20 anonim ***** válasza:

Ezért javasoltam első lépésben a háziorvost.

2019. okt. 3. 20:43
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha nincs különösebb okod, hogy segíts neki, csak egy feladat, akkor próbálj nem foglalkozni vele. Nagyon sok ember él egyedül, hasonló körülmények között. Engem is a nagyszüleim neveltek. Sajnos karitatív hajlamú vagyok. 10 éve látom el az anyámat, aki semmibe vesz. Egyre rosszabb, és nem tudtam hátat fordítani, de ez az én hibám. Tönkre megyek én is, meg a házasságom is lassan. ha te leszel a gyámja, akkor neked lesz egy csomó kötelességed, ő meg vígan van. Ha nem tudsz vele értelmesen szót érteni, inkább menekülj.
2019. okt. 3. 20:44
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Várj, te vagy az, aki vett egy lakást az apjának, hogy végre megszabaduljon tőle? Vagy csak ennyire hasonló a probléma?

Mindegy is, felnőtt ember tetteiért nem tudsz felelősséget vállalni, hiába szeretnél ennél is többet segíteni.

Szerencsére egy idő után nem fognak neki további áruhiteleket adni pl.

Abban tudsz segíteni, hogy figyelj rá, hogy a havi számlákat mindig fizesse, mielőtt elszór mindent. Akkor fedél marad a feje felett. Másban nem tudsz.

2019. okt. 3. 21:32
 19/20 A kérdező kommentje:
Csak hasonló a probléma szerintem, első ilyen kérdésem. Köszi az eddigi válaszokat
2019. okt. 4. 07:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem ártana normálisan ideírni egy kérdést,hogy ne a válaszolók húzzanak ki belőled minden egyes lényeges dolgot,érthető ?
2019. okt. 4. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!