Szülők! Ti megveszitek a gyereketeknek az új iPhone 11-et?
Megnéztem az árát és ledöbbentem...
400.000 forint az induló ár....
Magyarországon jellemzően azok veszik meg a legújabb iphonet, akik a legkevésbé tehetik meg. Kihozzák 0 forintért részletre, aztán havi szinten alig bírják majd fizetni, mert még pluszban a laptopjuk és részletre van, az autójuk, a hűtőjük, tvjük..
Nyílván egy réteg gond nélkül ki tudná hozni egy összegben, de pont nekik szokott középkategóriás telefonjuk lenni.
Visszatérve a kérdésre, szerintem egy gyereknek felesleges ilyen drága telefon. Átlag általános iskolában már a tesi öltözőben el fogják lopni.
Meg úgy en block az utcán, buszon bárki kiszúrhatja. Egy olyan világban, ahol pár ezer forintért megkéselnek, nem tenném ki célponttà a gyerekem egy 400 ezer forintos telefonnal.
Meg szerintem felesleges, egy 60-100 ezer közötti középkategóriás készüléket is ugyanarra használ az ember, nem éri meg szerintem sokkal drágábbra költeni.
Ha lenne most 400 ezrem, akkor inkább vennék a gyereknek egy 60 ezres használható telefont és a maradékot lekötném neki, gondolva a jövőjére.
Vagy nyelvtanárt fizetnék neki vagy ha idősebb jogsit stb.
De még egy életre szóló élményre is több értelme van ennyit költeni, mint egy telefonra. Szóval inkább megnéznénk belőle Afrikát, vagy bármi mást, aminek szerintem több értelme van.
Az enyémnek most XR van, két indokból nem venném meg neki:
1: most nyáron kapta ballagásra, még fél éves sincs a telefon tehát semmi baja nincs, nagyon szereti
2: sosem veszünk akkor telefont, amikor kijött. Eltelik pár év és majdnem a felére csökken az ára, szóval mire a mostani elromlik addigra lehet, megveszem neki (persze csak ha kéri).
Szerencsére olyan anyagi helyzetben vagyunk, hogy megengedhetjük magunknak, de a leges legújabbat szerintem butaság most venni. Egyébként valószínűleg meg fogom venni pár év múlva, mert tényleg nagy újítások vannak rajtuk az előzőhöz képest, de csak így ok nélkül nem veszem meg. Szerintem nonszensz azért megvenni egy telefont, mert új és most az a legmenőbb, pláne ha az előzőnek semmi baja. 300.000 forint felett nem veszek telefont, akinek van esze az vár vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!