Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti megveszitek a...

Szülők! Ti megveszitek a gyereketeknek az új iPhone 11-et?

Figyelt kérdés

Megnéztem az árát és ledöbbentem...

400.000 forint az induló ár....

2019. szept. 14. 07:53
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
95%

Magyarországon jellemzően azok veszik meg a legújabb iphonet, akik a legkevésbé tehetik meg. Kihozzák 0 forintért részletre, aztán havi szinten alig bírják majd fizetni, mert még pluszban a laptopjuk és részletre van, az autójuk, a hűtőjük, tvjük..

Nyílván egy réteg gond nélkül ki tudná hozni egy összegben, de pont nekik szokott középkategóriás telefonjuk lenni.

Visszatérve a kérdésre, szerintem egy gyereknek felesleges ilyen drága telefon. Átlag általános iskolában már a tesi öltözőben el fogják lopni.

Meg úgy en block az utcán, buszon bárki kiszúrhatja. Egy olyan világban, ahol pár ezer forintért megkéselnek, nem tenném ki célponttà a gyerekem egy 400 ezer forintos telefonnal.

Meg szerintem felesleges, egy 60-100 ezer közötti középkategóriás készüléket is ugyanarra használ az ember, nem éri meg szerintem sokkal drágábbra költeni.

Ha lenne most 400 ezrem, akkor inkább vennék a gyereknek egy 60 ezres használható telefont és a maradékot lekötném neki, gondolva a jövőjére.

Vagy nyelvtanárt fizetnék neki vagy ha idősebb jogsit stb.

De még egy életre szóló élményre is több értelme van ennyit költeni, mint egy telefonra. Szóval inkább megnéznénk belőle Afrikát, vagy bármi mást, aminek szerintem több értelme van.

2019. szept. 14. 10:07
 22/70 anonim ***** válasza:
93%
Hú, az már egy nyaralás ára...:) Nem vennék soha ennyi pénzért egy "tárgyat" se magamnak, sem a kölyöknek. Az viszont szomorú, hogy ennyire ilyen kirakat világot élünk és az emberek próbálnak egymásra licitálni. :(
2019. szept. 14. 10:37
 23/70 anonim ***** válasza:
94%
Mint mindjárt 17 éves lány, nem.kérnék ilyet. Igen, vannak benne jó dolgok, igen, van külön rész benne mátrixok számításának felpörgetésére, de nem éri meg. Én ennyiből laptopot + telefont vennék és még a gépemet is fel tudnám újítani.
2019. szept. 14. 10:58
 24/70 anonim ***** válasza:
82%
ennyiért egy brutális 8K videókártyát tudnék venni. tuti nem venném meg
2019. szept. 14. 12:19
 25/70 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Föleslegesnek tartom ilyen drága kütyüt venni.
2019. szept. 14. 12:42
 26/70 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Magamnak sem. Akkor sem, ha telne rá, pont azért a 23. már leírt. Nem fogok potenciális áldozatot csinálni a gyerekemből egy telefonnal. Mert, hogy ellopják annak jóval nagyobb az esélye, mint, hogy a mostani középkategóriás Samsungja kell valakinek.
2019. szept. 14. 12:55
 27/70 anonim ***** válasza:
69%

Az enyémnek most XR van, két indokból nem venném meg neki:

1: most nyáron kapta ballagásra, még fél éves sincs a telefon tehát semmi baja nincs, nagyon szereti

2: sosem veszünk akkor telefont, amikor kijött. Eltelik pár év és majdnem a felére csökken az ára, szóval mire a mostani elromlik addigra lehet, megveszem neki (persze csak ha kéri).

Szerencsére olyan anyagi helyzetben vagyunk, hogy megengedhetjük magunknak, de a leges legújabbat szerintem butaság most venni. Egyébként valószínűleg meg fogom venni pár év múlva, mert tényleg nagy újítások vannak rajtuk az előzőhöz képest, de csak így ok nélkül nem veszem meg. Szerintem nonszensz azért megvenni egy telefont, mert új és most az a legmenőbb, pláne ha az előzőnek semmi baja. 300.000 forint felett nem veszek telefont, akinek van esze az vár vele.

2019. szept. 14. 13:38
 28/70 anonim ***** válasza:
100%
Bőven elég egy 7/8-as széria, semmi olyat nem csinál vele senki, ami indokolná, hogy ennyi pénzt kiadjunk érte. Én egyetemista vagyok és elmondom: igen, menő az iphone meg státuszszimbólum stb. De az nem érdekel senkit, hogy a legújabb-e vagy hanyas széria. Az új iphone-okat amúgy mindenki szidja már az x megjelenése óta, hogy bűnrondák. Ameddig a régi jó, teljesen felesleges újat venni. Mégis minek kellene akkor új telefon? Ennyi pénzből inkább vennék ruhákat vagy elmennék egy Európai útra, bőven kijön belőle.
2019. szept. 14. 13:43
 29/70 anonim ***** válasza:
100%
*európai
2019. szept. 14. 13:47
 30/70 anonim ***** válasza:
62%
Hazudsz, mert 280k az indulóár. Meg már amúgyis unalmasak ezek a "ti megvennétek ezt, meg azt az iphonet a gyereketeknek?". Semmi értelmük, találjatok ki jobbat.
2019. szept. 14. 14:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!