Komolyan nem lehet annyit elvarni egy anyatol, hogy megsusse a kajat?
En nem kerek mast tole. Megveszem a hust, elokeszitem, bepacolom. Annyit kellene csinalnia, hogy beteszi a sutobe es figyel ra. De o fel van haborodva, hogy en mit kepzelek hat neki dolga van.
Mintha nekem nem lenne semmi dolgom erettsegi, nyelvvizsga, jogsi, versenyek elott.
A ruhakat kimosom magamnak, kivasalom. Iskolaba egyedul jarok. Sem oda, sem mashova nem kell elvinnie. A legtobb hozzavalot en veszem magamnak, es altalaban el is keszitem, csak a husok suteseben kerem a segitseget.
Ez tenyleg akkora keres, hogy nem lehet teljesiteni? Hogy veszekedni kell velem?
Ha minden mást megcsinálsz, akkor miért éppen a hús megsütése a gondod? Egyedül jársz iskolába. Hát még jó. Vagy hány éves vagy?
Egyébként értem, hogy itt nem a hússütéssel van a gondod, hanem anyád hozzáállásával. De könyörgöm, te laksz otthon, mi innen nem tudjuk megkérni, hogy ugyanmár, legyenszíves süsse meg azt a pácolt húst. Mégis milyen tanácsot vársz? Ezt neked kell otthon lerendezned vele.
Teljesen egyetértek veled! De majd az élet megmutatja úgyis neki, hogy az bizony nem habos torta! 😉
Igen, egy 18 évesnek nagy kérés, hogy süssük meg az ő külön kajáját, pláne, ha tesói is vannak, mert amit előteremtek, vagy amihez megvannak a hozzávalók otthon, és elkészíthetne, vagy az iskolai menza nem felel meg neki.
Fene se foglalkozik a hobbijával, csinálja meg magának. Gyúrni ne gyúrjon helyetted, vagy ne készítse össze a kondipadot? Kapsz pénzt gondolom kajára, elvárod, hogy a pénzből, amit kapsz, a megvett dolgokat ő készítse el.
Megveszem, előkészítem, pácolom.. Hahaha!
Úgyérted az a 2 perc, amíg bedobod a kosárba, amikor amúgy is bent vagy a boltban, az a kis idő, amíg felvágsz egy csirkemellet, vagy karajt, vagy a filézett lazacott? Locsolsz rá egy kis olajat meg fűszert..
Gondolom nem marhalábszárat hártyátlanítasz, nem halat filézel, nem valami melósabb húst veszel, amivel megszenved az ember, csak feldarabolsz valamit, ami már elő van készítve!
A pácolás nem munka.
Sütni munka, és felelősségteljes dolog, ha kiszárad anyádat okolnád, ha túlsül akkor is, nálunk a sütő egyik felén folyton megégnek a dolgok, forgatni kell, időigényes.
Iskolás gyerek vagy extra igényekkel, igen, neked jobban belefér időben és igen, az extra igényeidet cakumpakk teremtsd elő magadnak, örülj egyáltalán, ha finanszíroznak ilyet.
Anya vagyok, a gyerekem csak 5 éves, de ha extrát akar, előteremti magának a dolgokat(pl ha játékidőn kívül játszana velem az udvaron, ő hozza ki kártyát, ő oszt és számolja ki a lapokat, mert szívességet teszek azzal, hogy biztosítom neki a lehetőséget játszani(miután napi 3 órát játszom vele).
Mérlegelj, mi a fontosabb, az érettségi, a nyelvvizsga, a jogsid, a versenyek, vagy a hobbi étkezésed erre az egy évre?
Magadnak tanulsz, nem anyádnak, ha túl sokat vállalsz, adj le valamit! Biztos jobb lesz vacak érettségit kapni abban a tudatban, hogy legalább 5 hónapig testépítő mintaétrended volt.
Sztem nagy keres abban az esetben, ha ez rendszeres pl heti egy mar annak szamit, ha mindenki mast eszik es ez neked teljesen kulon etel es tenyleg van mas dolga.
A hus sutes tipikusan az a konyhai feladat, hogy nagyon egyszerunek tunik, mert "sül az magatol", de kozben megis ott kell lenned egy meteren belul es neha ralesned. Megforditanod, locsolni a levevel, ha folia van rajta levenni amikor kell ha pirul nezni mennyire pirult meg szurkalni atsult-e mar. Elzani a sutot devagy doben (mert ugye azert az nem az elzaras pillanataban hul ki) vagy kivenni a hust belole. Mindig forro ezert mindig kesztuvel, konyharuhaval kell megfogni kivenni olyan helyre letenni ami tuzallo ha ott van mas hozza ne nyuljon le ne essen bele ne essen macska/kutya ne ferjen hozza, ha kinytom a sutoajtot meg ne csapjon a forro levego/goz. Es hat utana sutotakaritas, tepsitakaritas.
Na ha ebbol meg csak nem is en eszek akkor csinalja az akinek het anyja van haha.
Nyilvan nem.veletlenul nem akarod te se a sutes reszt vallalni. Az mas kerdes te gy erzed anyud raerne , mig te nem.
De ismeros a szitu: mostohalanykam szerint edesapja nem lehet napi 8-9 orai irodai munka utan faradt, hiszen "csak ul a szamitogep elott", mikozben o tanul az iskolaban es utana meg edzese is van. A nagy elettapasztalat bizonyara segitett neki ebbe a megallapitasaban hihi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!