Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ugye nem baj, ha a családban...

Ugye nem baj, ha a családban a gyerek a szüleit nem anyának és apának szólítja, hanem a keresztnevükön szólítja őket?

Figyelt kérdés
Az óvónők egy kicsit furcsállják, de én azt mondtam: háza válogatja, ahány ház, annyi szokás.

2019. szept. 5. 14:47
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
22%
Furcsa, de nem hiszem, hogy traumát okozna ez a gyerekben.
2019. szept. 6. 20:05
 22/31 anonim válasza:
62%
Amikor kicsi voltam, sokan éltünk egy házban, én voltam az egyetlen gyerek, és azt hallottam hogy a felnőttek a keresztnevükön szólítják egymást. Ebből az lett, hogy főleg társaságban a keresztnevükön szólítom őket, amúgy anya meg apa. Azt hogy más erről mit gondol nem kérdeztük, és nem is említette senki, nálunk ez teljesen természetes, soha nem haragudtak érte a szüleim. Egyébként a kérdező óvodás korról beszélt, én emlékszem volt olyan társam aki azt se tudta mi az anyukája keresztneve, még alsóban sem..
2019. szept. 7. 02:15
 23/31 anonim ***** válasza:
41%
Nem is olyan régen még az volt “baj” ha egy gyerek tegezte a szüleit... változnak az idők, a szokások.
2019. szept. 10. 15:34
 24/31 anonim ***** válasza:
36%
Így van, Régebben a szülők nevelték a gyerekeket. Ma már ez szemétségnem számít, mert "traumát okoz a gyereknek ha nincs kinyalva a pici popója, és nem ő parancsol a felnőtteknek. Változnak a szokások.
2019. szept. 10. 15:38
 25/31 anonim ***** válasza:
30%

És akkor hol van az az idő, amikor a gyermek ÉDESanyámnak, ÉDESapámnak szólította a szülőjét? Érzitek azt a meghittséget ebben a megszólításban, amit a szülő joggal elvárt és nagy többségben meg is kapott a gyermekétől?

Persze, változnak az idők, velük együtt mi is. Az unokáink majd megszokják, ha keresztnevükön szólítja őket a dédunokánk...

2020. jan. 31. 09:58
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Volt olyan, kb. 1850 és 1950 közt, ha a kedvesség és tisztelet kifejezésére egy szülő gyermekét vagy unokáját, nemtől függetlenűl a "fiam" megszólítással illette.
2020. jan. 31. 12:28
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem, egy családi drámában esetleg
2020. jan. 31. 12:53
 28/31 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy ezt a keresztnevezést olyanoknál tapasztalom, (ahol a szülő elvárja hogy a gyerek a keresztnevén szólítsa) ahol a szülőt zavarja saját szülői mivolta. éppen a keresztnéven szótlíttatással taszítja magától távolabb a gyereket. Mert ő nem apa, nem anya, nem szülő, nem idősödő, hanem Pisti, Icu, Juci, mint kamaszkorában volt. De semmiképpen se apu anyu.
2020. jan. 31. 16:10
 29/31 anonim ***** válasza:
63%
29 éves vagyok. Én a szüleimet Édesanyámnak és Édesapámnak szólítom. A gyermekemtől nem elvárás sőt nem is tanítottam rá de édesanyámnak édesanyukámnak vagy édesanyucikámnak szólít. Egy anya életében nincs szebb mindha valaki anyának szólítja. A kersztnéven való szólítás nekem személytelen.hiszen mimdenkit a keresztnevén hívunk. A szüleink az egyetlen akiket nem....szerintem nem véletlen.
2020. jan. 31. 21:04
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Én azért hívom őket a keresztnevükön, mert sajnos nem szolgáltak rá az "apa" és az "anya" megszólításra.
2020. febr. 1. 02:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!