Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ugye nem baj, ha a családban...

Ugye nem baj, ha a családban a gyerek a szüleit nem anyának és apának szólítja, hanem a keresztnevükön szólítja őket?

Figyelt kérdés
Az óvónők egy kicsit furcsállják, de én azt mondtam: háza válogatja, ahány ház, annyi szokás.

2019. szept. 5. 14:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
43%
Emlékszem, hogy hápogott az ország, mikor a Szomszédokban megjelent Etus, és a kis Julcsi nem nagyanyónak hívta őt, hanem Etusnak. 30 évvel később még mindig ugyanott tartunk? Ha nem anyu és apu a megszólítás, akkor az tiszteletlen és hideg kapcsolat? Igaz, hogy az összes itt panaszkodó anyunal és apunak hívja a mérgező szüleit, és akkor az máris jobb, mint egy szerető család, ahol a neved a megszólítás...
2019. szept. 5. 15:19
 12/31 anonim ***** válasza:
55%
En inkabb ugy mondanam hogy esely sincs adva a gyereknek. Meg csak ovodas de mar arra lett tanitva hogy a szulei jancsi ea jutka, nem lehetnek anyu es apu. Olyan ez mint mikor valaki veganak neveli a gyereket egeszen kicsi kora ota.
2019. szept. 5. 15:22
 13/31 anonim ***** válasza:
76%
Ha nektek jó, akkor senkinek semmi köze hozzá. DE! A postást is lehet a keresztnevén szólítani, a szomszédot is, meg a vadidegen is akivel öt perce beszélgetünk csak a buszon. Az ilyen keresztnéven szólítás éppen hogy távolságtartó. De az a megszólítás hogy apu, anyu, édesapa, édesanya, a legbizalmasabb viszonyt adja meg. Hisz mi lehetne meghittebb ennél?
2019. szept. 5. 15:30
 14/31 anonim ***** válasza:
62%

“En inkabb ugy mondanam hogy esely sincs adva a gyereknek. Meg csak ovodas de mar arra lett tanitva hogy a szulei jancsi ea jutka, nem lehetnek anyu es apu.“

Lehet, hogy nem erre lett tanítva, hanem a szüleik az egészséges kapcsolat, normális szexuális élet megőrzése miatt nem édesapukámnak és édesanyukámnak hívják egymást, hanem a keresztnevükön, gügyögésmentesen. És ezért ezt tanulta meg a gyerek. Mire nincs esély adva neki? A legtöbb ovis szégyenszemre nem tudná az anyja nevét kinyögni, ez a gyerek viszont jól tudja, hogy “Anna” az anyukája. Ne legyél már ennyire begyöpösödött, megsavanyodott, szűklátókörű ember. Ami nem olyan mint nálad, az nem automatikusan rossz.

2019. szept. 5. 15:41
 15/31 anonim ***** válasza:
87%

Akkor anyáknapi ünnepségnél mit mondjon? Kedves Rozika?

Nekem meg pont a nevén szólítás mutat távolságtartóbb kapcsolatot és valamilyen fokú bizalmatlanságot. Pl elesik, megsérül és sírva Rozikát hívja nem anyát?

2019. szept. 5. 16:26
 16/31 anonim ***** válasza:
97%
Én nem szoktatnám így a gyereket,de ez mindenkinek az ő dolga.
2019. szept. 5. 16:31
 17/31 anonim válasza:
46%
Az én 3 éves fiam egyszer szólított a kereszt nevemen, mert hallotta a testvéremtől. Borzasztóan rossz érzés volt és többet nem is szeretném tőlle hallani. Ő az én kisfiam, én pedig az Édesanyja vagyok, nem pedig a nevelőanyja vagy csak egy nő ismerős/barát.
2019. szept. 5. 18:47
 18/31 anonim ***** válasza:
44%
utolsó: és gondolom, öt csak "kisfiamnak" nevezed, mert az a közeli megnevezése?!?!?!?
2019. szept. 5. 18:51
 19/31 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom, hogy miért vergodnek azok, akik szerint ez nem elfogadott. Akkor a gyereket sem szabad sosem a keresztneven szólítani, csak fiam-nak, es lányom-nak?
2019. szept. 5. 18:53
 20/31 anonim ***** válasza:
83%
Jajj ne legyetek már buták. A szülők mindig is nevükön szólították a gyereket, főleg ha volt belőlük nyolc. De anya es apa csak egy van. Ez nagyon rossz érv volt.
2019. szept. 6. 09:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!