Nagyon-nagyon fura, ha a gyerek a szüleit a keresztnevükön szólítja?
Valahogy kiborít a tudat, hogy a lányom anyának szólítson. Én se úgy hívom őt, hogy "Lányom", hanem a nevén... Nekem is van nevem, azért, hogy azon szólítsanak.
Mit gondoltok, nagyon bizarr szerintetek, ha egy gyerek pl Gizinek hívja az anyját, nem anyának, vagy anyunak?
Elég sok érdekes helyzetet szülne ez a megoldás, az biztos. Eleve mindenki furának nézne rátok, de téged biztos, hogy betegnek tartana mindenki, aki megtudná, hogy te találtad ki, hogy ne hívjon anyának.
Régebbi korokban volt, hogy magázták a gyermekek a szüleiket, de akkor is anyámnak szólították őket.
Én nem tartom magam maradinak, szeretek eltérni a megszokott dolgoktól, de ez még nekem is beteg egy picit. Azért ugye nincs még gyermeked?
Nem, ennél nagyobb problémák foglalkoztatnak. Felőlem én pici pónimnak is hívhatja, annyira nem érdekel. De aki kis beszűkült, ingerszegény világban él, annak lehet ez a legfurcsább dolog, amit egész életében hallani fog.
Ne vedd el tőle a szörnyülködés örömét.
En evek ota a keresztneven hivom anyumat, mert egesz egyszerűen tetszik a neve, es ha engem másnak kereszteltek (az ő nevét szerettem vna), nagy oromomet lelem benne, h őt ugy szolithatom! Őt nem zavarja egyébként, sőt ha havonta 1x anyának hívom a reakciója: Úristen mi történt, ki halt meg :D
Am N/28
Nekem kamaszkent ciki volt azt mondani tarsasagban, h apu, anyu.
Igy aztan gyermekemet mar arra tanitottam, keresztnevemen szolitson.
Hallottam már ilyen családokról, nekem nem fura, de a többségnek az.
Igen, van nevem, sose lennék Xné sem, de szerintem roppant melengető, ha van, aki anyának szólít :D De ugye, különbözőek vagyunk. Viszont ha a nevemen akar majd szólítani a gyermekem, nem fogom megpróbálni leállítani, hallgatok én elég sok mindenre. Azért remélem, anya is lesz az opciói közt, pedig én még androgün is vagyok, ami szerintem a legszolidabb fajtája a transzneműségnek. De ha szülök egy gyereket, nyilván szólíthat anyának :D
Sok esetben nem érdekes, mit mondanak a kívülállók. Ha egy család máshogyan csinál valamit, az nem baj, ha nem ártanak vele senkinek. Megszólítástól és tegezéstől eléggé független a szülő-gyermek kapcsolat jósága...
Amikor valaki szülő lesz, akkortól a neve anya és apa.
z orvos, a védőnő, az óvónéni, a tanárok is anyukának fognak hívni, nem keresztnéven. Miért kelloene4 szégyelni, hogy anyuka vagy nem pedig egy független ismerős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!