Baj, ha egy gyerek a szüleit a keresztnevükön szólítja?
Szia. Nekem ez nagyon fura, de volt egy kolléganőm, aki 15 évesen "megesett", és őt nem anyának, hanem a keresztnevén szólítja a lánya. Én nem engedném a gyerekemnek, az biztos.
Üdv
szia!
Megmondom öszintén, h nem baj,...... de nem is előny !
Nekem van egy 14 éves keresztlányom és a keresztnevemen szólít, imádjuk egymást de sajnálom h annak idején a szülei nem úgy tanították neki h keresztanyu hanem Kati! Szerintem nem véletlenül találták ki ezt a megszólitást és szerintem van benne egy sokkal közelebbi dolog , mint amikor a keresztnéven szólít a gyermek. De ti tudjátok én biztos ha még1x kezdhetném akkor nagyon ragaszkodnék hozzá h keresztanyunak szólitson. Tudom ma már sokan az édesanyukat is kersztnevükön szólítják, na ezen még jobban kiszoktam bukni, nincs meg a tisztelet adás, de hát mindenki más másféle szemléletet val.
Dönts belátásod szerint, én csak elmondtam a saját verziómat ez is egy a sok közül!
üdv.
Szerintem nincs vele gond. Bár engem a fiam anyának szólít, de az apját a keresztnevén szólítja mindig, mivel nem él velünk és évente kb. kétszer látja. De ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez sokkal távolságtartóbb, csak nálunk így alakult.
Én amikor olyan 10 éves körül voltam, akkor volt egy időszak, amikor anyámat csak a keresztnevén szólítottam nyilvános helyen, de otthon anyának hívtam. Mostanában hol így, hol úgy :)
Én nem értek vele egyet.
Anya és apa egy van, ők legyenek anya és apa.
Én biztos kiakadnék!Már most alig várom hogy a babám anyának,anyucinak hívjon.De pl a barátnőm andreázza és ferencezi a szüleit,és náluk ez olyan jól hangzik :-)
majd ha nagyobb lesz és én meg fiatalítani akarom magam akkor biztos megengedem neki :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!