Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ugye nem baj, ha a családban...

Ugye nem baj, ha a családban a gyerek a szüleit nem anyának és apának szólítja, hanem a keresztnevükön szólítja őket?

Figyelt kérdés
Az óvónők egy kicsit furcsállják, de én azt mondtam: háza válogatja, ahány ház, annyi szokás.

2019. szept. 5. 14:47
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
78%
Nekem furcsa ha egy gyerek kereszt nevén szólítja a szüleit, olyan ledegradálónak tartom.
2019. szept. 5. 14:52
 2/31 anonim ***** válasza:
79%
Én sosem engedtem, hogy nevemen szólítsanak. Nem is fogom.
2019. szept. 5. 14:56
 3/31 Barackoshányás ***** válasza:
60%
Volt egy ismerősöm, akit a fia a keresztnevén szólított. Furcsálltuk eleinte, de azt mondta, így bizalmasabb a viszony. Szerintem ez egyébként tök jó dolog, csak nehéz megszokni
2019. szept. 5. 14:56
 4/31 anonim ***** válasza:
88%

Nézd, kérdező, NEKEM nem baj, hogy más akárhogyan is szólítja a saját szüleit.

Nekem is fura lenne, bár, ha jobban belegondolok, én is ritkán szólítom fiamnak, lányomnak őket, hanem keresztnevükön.

Az egész csak megszokás kérdése.

2019. szept. 5. 15:01
 5/31 anonim ***** válasza:
63%
Bajnak nem baj, csak furcsa, nem ez a megszokott. Mintha a férjeddel magáznátok egymáat a mai világban. Kb. olyan.
2019. szept. 5. 15:06
 6/31 anonim ***** válasza:
66%

Miért lenne olyan, mintha a férjével magáznák egymást???

A magázás idegebb kapcsolatot jelent a mai megszokás szerint, a keresztnéven szólítás meg éppen ellenkezöleg!

Igazán nem értem, miért problémáznak ezen egyesek, elvégre a szülö sem gyerekemnek szólítja a gyerekét, hanem a keresztnevén, ahogy minden más ember. Ha ebben az irányban nem gond, akkor fordítva miért lenne az?

2019. szept. 5. 15:13
 7/31 anonim ***** válasza:
68%
idegebb = idegenebb
2019. szept. 5. 15:13
 8/31 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom miert van lepontozva az akinek nem tetszik ez. A velemenyunket kerdezte. En mondjuk a gyerek vagyok, de nem ugy szeretném hivni a szüleimet ha baj van pl hogy "jajj feri elütött a kocsi es eltört a lábam" vagy "jajj erzsike, elvetéltem" . Haha, nekem ez egyáltalán nem jelentene szoros kapcsolatot. Attol meg persze lehet, hogy a tietek az, de nekem nem lenne az, ha igy hivnam a szüleim, es nem anyunak meg apunak. Ugyanigy nekem fajna a gyerekemtől ha nem anyunak szólítana.
2019. szept. 5. 15:14
 9/31 anonim ***** válasza:
86%
Bajnak nem baj, de megtisztelhetnéd őket az anya es apa megszolitassal. Neven barkit hivhatsz még az eletben, de "csak" őket hivhatod igy.
2019. szept. 5. 15:14
 10/31 anonim ***** válasza:
74%
Ahány ház...? Te magad is keresztnevén szólítod Édesanyád /apád? Vagy egyáltalán honnan jött ez? Szerintem meg pont nem bizalmas viszonyt jelent. És te, mint anya, nem rossz, hogy nem szólít "édesanyának" a gyereked? Mintha haverok lennétek, szerintem meg gáz :/ bocsi kérdező, de én ilyet még nem hallottam, oké, hogy nálatok ez így alakult, de miért? Mi a valódi oka?
2019. szept. 5. 15:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!