Csalódást fogok okozni a szüleimnek 17 évesen, mit tegyek?
Én más utat akarok választani, egy bizonyos dologban.
Hogy mi ez a bizonyos dolog, azt nem szeretném részletezni, mert nem is ez a lényeg. Inkább az, hogy egy komoly döntés elött állok, ami komolyan befolyásolja az életemet.
Szóval én egy másik utat akarok választani, de a szüleim ezt egyáltalán nem támogatják. Féltenek. Félnek hogy mi van ha elrontom az életem. Félnek attól hogy hogyan fognak el számolni magukkal, ha nem úgy alakulnak a dolgok mint ahogy én látom, és esetleg pofára esek.
Ez a saját életem, és úgy szeretném csinálni a dolgokat, ahogy én szeretném. Viszont nem szeretném hogy anyukám ezen stresszeljen, sírjon, féljen, idegeskedjen. Egyszerűen vagy a saját igazamat nyomom el, és úgy csinálom ahogy a szüleim gondolják, vagy talpamra állok, vállalom az esetleges következményeket, viszont a szüleimnek csalódást okozhatok, és akár meg is romolhat a kapcsolatunk!
Még sosem kerültem ilyen élet helyzetben, ahol gyakorlatilag magam és a szüleim között kell választanom. Nagyon szeretem a szüleim, nem tudom mi tévő legyek. A probléma forrása részben ott van, hogy még csak 17 éves vagyok, és próbálják fogni a kezemet, ezt viszont sosem bírtam.
Az emberek, tehát a szülők is ott rontják el, hogy azt hiszik, hogy 17 évesen, pályaválasztáskor eldől.
Pedig nem így van. Van, aki a 30-as, 40-es éveiben tanul új dolgot, vált szakmát, és boldog.
Éld a saját életed, aztán ha nem jön be, váltasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!