Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan közöljem anyámmal,...

Hogyan közöljem anyámmal, hogy érettségi után külföldre akarok menni? Többi lenn

Figyelt kérdés

Szóval. A barátom külföldön él, s én is ki szeretnék költözni, mert 1 szeretnék vele lenni

2 nem akarok nyomorogni minimálbérért

3 egészségügy...

4 majdani gyerekeim jövője..

Anyám nagyon berögzülten egyetemre akar küldeni, ami amúgy sohase vonzott. Azért akar oda küldeni, mert az ő szemében csak akkor fogok tudni jól megélni, ha egyetemet végzek + legyen meg a neve, h az ő lánya egyetemista... Egyébként humános beállítottságú vagyok, vagyis egy újságíró szakon kívül nem igazán tudnék mást elvégezni. Ebből meg persze mem lehet megélni, nem lehet elhelyezkedni...

Külföldön először a nyelvet tanulnám meg, meg elvégeznék egy fősulit vagy ilyesmit.

Most kezdődik csak a tanév, de már idegesít, hogy mihez kezdek, hová megyek egyetemre, stb. Tudom, hogy ha most Szólnék neki, lelki terrorban tartana kb, és szét akarna szakítani minket.

2019. szept. 2. 18:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
84%
Már csak egy dolgot nem értek. Ha van annyi pénzed, amiből évekig megélsz kint (ugye nyelvtanulás meg tanfolyam alatt nem fogsz dolgozni), akkor miért is olyan szar itthon, ha össze tudtál kuporgatni magadnak gyerekként ennyi tartalékot?
2019. szept. 3. 05:19
 22/30 anonim ***** válasza:
92%

Lezárom ezt a kérdéssort, nem kell több válasz, majd akkor nyitom meg, amikor beszámolok arról, hogy külföldön SAJÁT MAGAM eltartom el teljes mértékben, és épp az óceán mellett nyaralok, amelyet az utolsó forintig a saját pénzemből kerestem! ;)

Akkor ez a kérdés soha többé nem lesz megnyitva :-D

2019. szept. 3. 06:18
 23/30 anonim ***** válasza:
79%

"barátomnak sincs végzettsége,a nyelvet odakinn tanulta meg, és mégis 3500 eurót keres"

A hét vicce 🤣🤣🤣🤣

Jaj kis butusom, sokat kell még tanulnod az életről, és gyanítom ilyen felfogással jó sok pofára esés vár még rád (remélem)

2019. szept. 3. 06:42
 24/30 anonim ***** válasza:
82%

Hát sok sikert kérdező!

Várom amikor ismét megnyitod ezt a kérdést mint multimilliomos.

2019. szept. 3. 08:00
 25/30 anonim ***** válasza:
63%
En is majdnem ekkora arccal indultam aupairnek 18 evesen. Aztan a repteren nem talalt meg a csalad 2 oran keresztul, mert nem ertettem mit mondanak. Sirva hivtam anyamat, hogy haza akarok menni. Vegul maradtam 8 honapot, visszatekintve boven kihagyhattam volna ezt a kalandot. (10 eve volt) Persze valakinek bejott. Sokaknak meg nem, csak azt nem hirdetik. Az egeszsegugy megragadta a figyelmem, remelem nem anglia, mert a mi egeszsegugyunk ahhoz kepest maga a csoda. :D
2019. szept. 3. 09:36
 26/30 anonim ***** válasza:
78%

Egy gyerek nem "közöl" dolgokat a szüleivel, hanem megbeszél, vagy elmond.

Az engedélykérést nem közlésnek nevezünk!:D

Közölni felnőttek szoktak felnőttekkel kész tényeket, amihez nincs szükség a másik beleegyezésére.

2019. szept. 3. 10:24
 27/30 anonim ***** válasza:
84%
Azt hittem ha elkezdődik a suli, ezek az ócska kamu kérdezők eltűnnek...
2019. szept. 3. 10:32
 28/30 anonim ***** válasza:
85%

Mint külföldön élő, a következőket tudom mondani:

Normális végzettség és minimum C1 nyelvtudás nélkül nem fogsz normális állást kapni.

A nyelvtanfolyamok drágák. Pl.itt nálunk egy B2 tanfolyam 3x4 hét, átszámítva 3x450 000 Ft, és az kb arra elég, hogy bemész a boltba és tudsz 1 kiló kenyeret kérni. Dolgozni legfeljebb vmi többműszakos szalag melletti melóhoz.

Az egészségügyi ellátás nem jár alanyi jogon. És az EU kártyádat nem használhatod, ha életvitelszerűen más országban tartózkodsz. Tehát ezt is vmiből fizetni kell, és egyáltalán nem olcsó.

Főiskola külföldön... Legtöbb helyen megvan, mennyi külföldit vesznek fel. És ehhez is minimum C1 nyelvtudás kell. Nem tudom, melyik országba mennél, de pl.nálunk minden főiskola, egyetem tandíjas. Az állampolgároknak olcsóbb, a külföldieknek jóval drágább, ráadásul a legtöbb szak mellett dolgozni lehetetlen. Vagyis évekig nem lenne bevételed, csak más pénzét költenéd.

Ha normális albérletet akartok, nem még 5 emberrel nyomorogni és osztozni a közös fürdőn, akkor szintén nem árt ha mind2 félnek normális fizuja van.

Rezsi, kaja, ruhák, gyógyszerek, fodrász, tömegközlekedés, esetleg szórakozás, nyaralás... Ezek sem olcsó dolgok.

Gondolod a párod ezt évekig fizeti helyetted? Gondolom nincs több millád tartalékban.

Az a 3500 Euro amit a párod keres, nem olyan hú de sok ám, főleg 2 főre. Na meg mi van akkor, ha kirúgják? Vagy baleset éri, és nem lesz bevétele...

Ha mindenképp külföldre akarsz menni, menj au-pairnek valahova a barátod közelébe. Teljes ellátás, nyelvtanfolyam kötelező, kapsz vmennyi zsebpénzt, megtanulod közben a nyelvet... És mégsem vagy annyira kiszolgáltatott helyzetben.

2019. szept. 3. 11:02
 29/30 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk ha angolból kozepszinten beszélsz és az adott ország nyelvén is tudsz, a komment alapján, akkor a kérdésben miért írtad, hogy a nyelvet tanulnamád először?

Nyilván más, amit itthon tanulsz és más a való világban használni. De hamar bele lehet jönni, ha muszáj.

A fősuli szép álom külföldön, de nagyon keveseknek sikerül. Egyik barátnőm szülői segítség nélkül költözött Angliába és azóta lediplomázott önerőből. De 3 munkahelye volt az egyetem mellett, hogy bírja anyagilag.

Itthon szerintem egy fokkal könnyebb a szitu.

2019. szept. 3. 16:20
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el hogy mennél.es menj. Igazából elvegezned az egyetemet mi fizetjük az adonkbol majd aztán lepnel le. Inkább ne. Menj most , mindenkinek jobb lesz
2019. szept. 4. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!