Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan közöljem anyámmal,...

Hogyan közöljem anyámmal, hogy érettségi után külföldre akarok menni? Többi lenn

Figyelt kérdés

Szóval. A barátom külföldön él, s én is ki szeretnék költözni, mert 1 szeretnék vele lenni

2 nem akarok nyomorogni minimálbérért

3 egészségügy...

4 majdani gyerekeim jövője..

Anyám nagyon berögzülten egyetemre akar küldeni, ami amúgy sohase vonzott. Azért akar oda küldeni, mert az ő szemében csak akkor fogok tudni jól megélni, ha egyetemet végzek + legyen meg a neve, h az ő lánya egyetemista... Egyébként humános beállítottságú vagyok, vagyis egy újságíró szakon kívül nem igazán tudnék mást elvégezni. Ebből meg persze mem lehet megélni, nem lehet elhelyezkedni...

Külföldön először a nyelvet tanulnám meg, meg elvégeznék egy fősulit vagy ilyesmit.

Most kezdődik csak a tanév, de már idegesít, hogy mihez kezdek, hová megyek egyetemre, stb. Tudom, hogy ha most Szólnék neki, lelki terrorban tartana kb, és szét akarna szakítani minket.

2019. szept. 2. 18:42
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
67%

Jól értem?

SEMMI végzettséggel, NULLA nyelvtudással, külföldre akarsz költözni a kanidhoz?

Miből?

Eltart?

Mit dolgozol nyelv és suli nélkül? (Cumi, rúdtánc, dílerkedés?)

Örülj, hogy anyád nem enged el a vesztedbe, hogy a pasid elcseréljen 2 löket drogra!

2019. szept. 2. 19:00
 2/30 anonim ***** válasza:
89%

Tudni lehet, melyik országról van szó?

Szerintem az ország nyelvét már most kezdd el megtanulni, avval is legalább próbálkozol alapon.

Esetleg nézz olyan melót, ami koszt-kvártélyos,ergo, ne kelljen lakbérre költeni, mert az szinte mindenhol drága, de készülj fel, hogy eleinte nem lesz könnyű.

Nekem van olyan maszekom, aki gyári meló mellett diplomázott le-igaz, Magyarországon-, de az se egy gyalog galopp.

Meg persze keresd meg te magad azt a pénzt, ami a repjegyre kell, meg azon felül, ha valamire kell, hogy addig, amíg fizut nem kapsz, ne legyen ki a hátsó feled a gatyádból.

Minden esetre sok sikert!

2019. szept. 2. 19:05
 3/30 anonim ***** válasza:
99%

Én kint élek 3 éve, most gondolkozok azon, hogy végleg hazamegyek. Nem olyan egyszerű kint. Jó munka helyem van meg minden, de kb mindenről lemaradtam ami otthon történt a családommal a 3 év alatt.

A fősuli meg igen is fontos, otthon is meg lehet vele keresni majdnem annyit mint itt kint, ráadásul még otthon is vagy.

De kérdem én mégis hogy akarsz külföldön elvégezni az egyetemet nyelvtudás nélkül?

Majd megtanulsz kint.. aha végülis én is német nyelv nélkül jöttem Ausztriába, persze angolul beszéltem. 3 év kellett hozzá, hogy rendesen megértsem őket és tudjak velük beszélgetni, ismétlem RENDESEN. Viszont még így sem tudnék fősulit végezni németül.

De te tudod majd rájössz.

2019. szept. 2. 19:09
 4/30 anonim ***** válasza:
90%

1 szeretnék vele lenni - Szuper. Hány éves is vagy? 18? A pasi meg 20? Nem biztos hogy hosszútávú lesz ám az a kapcsolat.

2 nem akarok nyomorogni minimálbérért - Persze, mert külföldön nulla végzettséged és nulla nyelvtudassal azonnal többezer euró nettó jövedelmet hozó munkád lesz.

3 egészségügy... - Jaja, fizetős, és nem 6e havonta, hanem mondjuk 100, minimum

4 majdani gyerekeim jövője..- Az egyetlen elfogadható ok, de még odébb van.

Amugy: anyu, ha leerettsegiztem kikoltoztetek az Xhez

2019. szept. 2. 19:15
 5/30 anonim ***** válasza:
72%

Neked teljesen mindegy, itt élsz, vagy külföldön, mindenképpen mással akarod eltartatni a seggedet.

Kimész, és majd ott tanulsz nyelvet? Addig a a baksid fog eltartani, mert nem kapsz munkát. Utána fősuli? Még mindig a bikád pénzén fogsz élősködni.

De tudod mit, biztosan neked van igazad, és anyád amaradi. Majd ne feledd az orra alá dörgölni, mikor sírva jössz haza, mert a kanid elunja, hogy helyetted is kell keresnie.

2019. szept. 2. 19:17
 6/30 anonim ***** válasza:
22%

3-as: ha valaki műszaki szakot végez, csakis akkor keres nyugati bért, de leginkább akkor, ha van esze maszekba elmenni.

Kérdezz meg ugyan pár pedagógust, mennyit keres.Megsúgom,annyit, amennyit 8 általánossal egy vegyes boltban is meg lehet.

Vagy SZTK-s orvost, gyógytornászt.Na, az ő fizujuk még szánalmasabb.

Még sorolhatnám a végtelenségig, hogy hány ember van diplomával, aki annyit keres, hogy éhen dögleni se elég.

2019. szept. 2. 19:23
 7/30 anonim ***** válasza:
54%
Legalább valami 19 éves, arab-feka kölyök, Nigéria - külsőről, akit a neten ismertél meg, 2 hete?
2019. szept. 2. 19:26
 8/30 anonim ***** válasza:
53%

Mondd el neki őszintén, hogy mi a szitu.

Megjegyzem, hogyha mondjuk 3 év múlva rajossz, hogy mégis egyetemre mennél itthon, akkor ugyanúgy megteheted majd.

Berögzült dolog, hogy mindenképp érettségi után azonnal kell menni. Semmi gond nincs belőle, ha tapasztalsz kicsit, dolgozol, megismersz egy idegen kultúrát.

Ha megtalálod a számításaid, akkor külföldön is mehetsz egyetemre.

Merj bátor lenni és legyél őszinte otthon. Ez a te életed, neked kell meghozni a döntéseket, hiszen már gyakorlatilag felnőtt vagy. Ez már nem az általános iskola, amibe anyuék íratnak be.

Egyébként tényleg nem hülyeség az ötleted.

Én a diplomámmal jelenleg 150 ezret keresnék Magyarországon. (közalkalmazott lennék)

Ebben az országban nincs jövő már a fiataljainknak. Nem becsülnek meg az esetek nagy részében.

2019. szept. 2. 19:27
 9/30 anonim ***** válasza:
5%
Ne közöld anyáddal a terveidet, a te terveid csak rád tartoznak. Másrészt átlagos képességű ember bármit meg tud tanulni átlagos eredménnyel, irreális elképzeléseid vannak az egyetem elvégzéséhez szükséges képességekről.
2019. szept. 2. 19:29
 10/30 anonim ***** válasza:
95%
Kulfoldon élek. Benne vagyok egy helyi magyarok facebook csoportban. Pár kérdés az elmúlt napokbol: Nem értem mi van a szerződésben, leforditana valaki? Atvert a közvetítő, tud valaki azonnal munkát szallassal? Nem beszélem a nyelvet, valami munkát tud valaki? Jaja, sok értelme van külföldre menni nulla nyelctudassal.... Igaz, amikor valaki ezt megjegyzi a nagyeszunek, fel van ám háborodva, hogy persze, a szemét magyarok megint....
2019. szept. 2. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!