Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kellene tennem hogy az...

Mit kellene tennem hogy az anyám ne két lábon járó ATM automatának nézzen?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden vázolni a helyzetet: sajnis soha nem volt köztünk igazi anya-lánya viszony. Az apukanat nem szerette (így engem se) , alkoholista, 20 éve el is váltak. Néhány évre rá egy apámnál is rosszabb emberrel összejött, született egy húgom. Úgy adódott, hogy 14 évesen az apám lett a gondviselőm. Megpróbált a maga módján támogatni, de az ital mindig fontosabb volt. Anyukám ettől kezdve csak akkor keresett ha pénz kellett neki, sokszor a heti zsebpénzemet is elkérte. Amikor tovább tanultam és fel költöztem BP-re vidékről és elkezdtem dolgozni egy több pénzt kért. Szinte semmi másért nem keresett. Egy időre megszakítottam vele a kapcsolatot. De amióta megismertem a férjem kibékültünk, a pénz kéregetés újra folytatódik, minden egyes hónapban. Ő soha nem támogatott semmiben, soha nem állt mellém, soha még csak lelki támogatást se nyújtott amikor arra lett volna szükségem. Légyszívesebben bőgni tudnék, hogy csak arra vagyok jó neki hogy legyen kit pumpolni. Ha nem segítek lelkiismeret furdalásom van, ha segítek, akkor úgy érzem kihasznált megint. Ti mit tennétek?

Bocs, ha túl hosszú lett.

30/N

2019. aug. 26. 19:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért adsz pénzt ha neked sincs sok ? Főképp 15-30 Ft között .nincs kész ennyit kell mondani neked is kell.
2019. aug. 26. 21:58
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"mert nincs szívem nemet mondani."

Neki volt szíve az általa életre hívott gyereket elhagyni, anya nélkül hagyni minden tekintetben?! Ez nem az anyád, hanem egy nő, aki valamilyen érdekből (vagy szimplán a védekezés hiánya miatt) ideszült erre a világra. Nem tartozol neki az égvilágon semmivel, és hiába próbálod az anyai szeretetét megvásárolni, nem fogod tudni. Az űrt és lelki károkat, amiket neked okozott nem tudod ezzel helyretenni. Ennyi erővel a sarki koldust, vagy valami rászorulót is támogathatnál, attól lehet, több szeretetet kapnál vissza, mint ettől az egyéntől.

Fordítsd me a dolgot: képes vagy a családi kasszátokból ennyi pénzt kidobni az ablakon? Mert oda dobod, és még gyötrelmet is okoz, mert folyamatosan pumpol, jelen van az életedben, de nem mint anya, hanem mint szenvedésforrás: te várod, reméled a szeretetét, ami sose jön meg, csak a pénzed iránt. A férjedet fosztod meg tőle, aki téged szeret, a közös jövőtöket nehezíted, és miért?! Azért a szenny-emberért?! Támogass inkább egy kedves öreg nénit, aki pótmamád lehet, jobban jár mindenki!

2019. aug. 27. 06:52
 13/15 anonim ***** válasza:
83%
Ha élelemre kellene akkor adnék,vagy bevásárolnék neki.De ilyen fölösleges dolgokra,na ne....Te se lopod a pénzt.
2019. aug. 27. 06:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

- Ne adj neki.

- Mond azt, hogy a párod morog érte, s neked nem ér annyit.

Nálunk is ez volt. Majd a párom rám hivatkozva nem adott többet. Nem szerették s?

- Valaki itt említette a szülőtartást vagy mit. Attól ne félj. Az nem úgy működik.

Nekem is a muterom említést tett róla. (valahol albérletetben lakik), annyit mondtam neki, hogy a bíróságon találkozunk. Ez már egy pár éve volt.

Azt is kiszoktam nyomatékosan jelenteni: hogy AKI TUD MUTATNI VALAMIT AMIT TŐLE KAPTAM, KAPTUNK, ANNAK A 100 SZOROSÁT FIZETEM VISSZA. Érdekes csend van azóta.

2019. aug. 27. 08:10
 15/15 A kérdező kommentje:

A 12. kommenthez:

Gyereket anno ő nem akart csak apukám. Úgyhogy ez sok mindent megmagyaráz.

A férjem egy nagyon összetartó, egymást támogató családból jött. Neki ez valahol természetes hogy segítek neki. Bár már ő is látja, hogy csak akkor érdeklődők felőlünk ha kell valami.

Az anyósom, akinek elmondtuk a problémát, azt mondta, hogy ő az utolsó forintját odaadná az anyjának ha arra lenne szükség. Elmondtam neki nagyjából hogy milyen is közöttünk a viszony, bár nagyon részletekbe nem mentem bele, az a véleménye hogy fogadjam el őt így és kb azt gondolja, hogy milyen irigy vagyok.

2019. aug. 27. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!