Mit kellene tennem?
26 éves lány vagyok. A problémám az, hogy a szüleim vasakarattal, lelki terrorral akarják elérni, hogy ne költözzek el. Lenne hova mennem és munkahelyem is van már fél éve. De nem bírom elviselni ezt a fajta viselkedést, de nem akarom őket se megbántani.
Mit kellene tennem?
a.) Elköltözöl és majd beletörődnek
b.) Nem költözöl és tönkreteszed magad
26 éves vagy, már majdnem felnőtt.
2 lehetőséged van:
1. Elköltözöl és majd beletörődnek. Ha bem, úgy jártak, de te élheted, élned kellene a saját életedet.
2. Nem költözöl és szopatod magadat ezzel a terrorral, aztán azzal a terrorjukkal, hogy "De miért nincs még unokám?"
Amikor az 1. mellett döntesz, hatalmas lépést teszel a felnőttség irányába.
Kedves utolsó, unoka van már nekik a testvéremtől.
Tényleg nagyon félek az egésztől...az érzéseiktől, de érzem ahogy felemésztem saját magam. Saját döntést akarok hozni, de nem akarom elveszíteni őket. Nehéz megtalálni az aranyközéputat..
Akkor játszd ezt le magadban:
Nem akarom megbántani őket. Miért nem? Mert szereted őket. De vajon ők szeretnek téged? NEM. Ez nem szeretet, ez önző használat. Veletlenül se legyen lelkiismeret furdalásod, nem megbántod őket, csak nem adod fel a saját eletedet 2 bántalmazó "szülőért". Attól lehetne ha mondjuk betegek és sz##sz a fejükre, de ez egy teljesen normális lépés, hiszen életképesek nélküled.
Én kiosztanám őket (a saját szüleimet is ha ilyeneket mondanának), szépen epmondanám a véleményemet a helyzetről:)
Ezt írtad:
"de nem akarom elveszíteni őket", közben a tesód már meglépte a költözést és nem vesztette el őket. Akkor te sem fogod.
"Kötelező szinte" szinte... azaz nem. Felnőtt embert csak akkor lehet kötelezni, ha hagyja. Ne hagyd ha nem akarod és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!