Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért érzem ezt? Mit kéne tennem?

Miért érzem ezt? Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, az apám mindig is alkoholista volt.

Édesanyám elvalt tőle 4 éve és így el tudtunk végül költözni új életet kezdeni. Vannak testvéreim is. Elég sok rossz emlékem van. Sajnos semmilyen szinten nem kötődtem hozzá mert sok emlékem nincs is vele.

Hazajott munka után, tv, kaja, pia aztán alvás. Hétvégén se volt más program.

A lényeg hogy most már nyugodt életem van. Apám másik városba költözött.

Es itt jön a de...

Sajnos én magam nem keresem őt sűrűn. Emiatt bűntudatom van, tudom nem az én hibám ez az egész de akkor is úgy érzem belül hogy valamiért mégis csak szeretem. Az apám.. Még ha sok rossz dolog is történt.

Egyszerűen már már sajnálom is talán.

Miért érzem ezt? Hogy tudnám ez lerendezni magamban? Sokszor ha erre gondolok sírás kerülget.

Emellett a partnerkapcsolataimra is kihat úgy érzem. Túl érzékeny vagyok és nagyon igénylem a szeretet kimutatást (túlzásba is esem) ami majdnem biztos hogy ezek miatt alakult ki.

Más aki hasonló helyzetben van? Írnátok pár dolgot mit kéne tennem? Azon kívül hogy felkeresni egy szakembert.

2019. márc. 3. 22:19
 1/6 A kérdező kommentje:
Miért van bűntudatom amiatt hogy nem keresem? Igazából gyerekként sem kaptam tőle semmilyen támogatást. Éscmegis nekem van bűntudatom hogy nem nyitom rá az ajtót csak nagyon nagyon ritkán.
2019. márc. 3. 22:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha valamikor meglátogatod, érdeklődd meg, hogy mi vitte rá az alkoholra. Először nem biztos, hogy megnyílik előtted. Próbáld őt megerősíteni abban, hogy ha ez az ok elmúlt (elmúlik), akkor szedje össze magát és éljen józan életet.

Aligha sikerül célt érned. Akkor alkoholelvonó vagy pszichológus. Ehhez sem fűzök vérmes reményeket. Ha túlságosan látja, hogy törődsz vele - pénzt fog kunyerálni tőled. Ne adj neki! Reménytelen eset. Békülj meg a sorssal. Ha segítséget kér (pénzen kívül), tehetőséged szerint segíts rajta. Sok sikert!

F.

2019. márc. 4. 08:56
 3/6 A kérdező kommentje:

20 eves kora óta így él.. Csak anya azt hitte megvaltozik meg akkor még nem volt ilyen mértékű ugye.

Ezeket már próbáltam. De azt se ismeri el h beteg.

De köszi szépen.

2019. márc. 4. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is nagyon sajnálom ami történt veled!

Tudd, hogy teljesen normális amit érzel, hiszen nem volt apukád. Azért érzed hogy keresned kell őt, mert idealizálod. Szükséged van olyan szeretetre, amit úgy érzel csak tőle kaphatsz meg. Akarod hogy jó kapcsolatban legyetek, de a valóság teljesen más. Apud alkoholista, ez azt jelenti állandóan menekült saját maga elöl, a valóság elöl, valami történt vele...

Valóban kihat a párkapcsolatokra is, hiszen ilyenkor azt keresi az ember, amit régen nem kapott meg. Apát, anyát stb stb...

Ezzel csak egy dolgot tudsz tenni. Először is menj oda hozzá és bocsáss meg neki, majd gyászold el őt. Nehéz, de mást nem tehetsz, el kell őt temetned, el kell tenned őt a megfelelő helyre az életedben. Tudd, hogy amit régen nem kaptál meg, ma már soha nem fogod. Helyette inkább fedezd fel önmagad, keresd meg a tálentumaid és használd őket.

Szép napot

2019. márc. 6. 01:44
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon a szám íze szerint válaszolt a 4. válaszoló. Ment is a zöld kéz. Talán az apáról való lemondást - ahogyan ő fogalmazott "eltemetést" (lélekben) - annyiban változtatnám meg, hogy továbbra is tartsa csak vele a kapcsolatot, érezze az apja (mivelhogy a kérdező "lélekben" szereti és ragaszkodik hozzá), hogy van egy gyermeke, aki szolidáris vele, de az életvitelét nem helyesli. Pénzt sose adjon neki!!

Kérdező!

Ismerkedj fiúkkal, hiszen nem mindegyik leendő alkoholista! Éld a fiatal életedet. A kérdésedben feltett kérdésekre talán megkaptad a választ. Ne gyötörd magad és állj talpra! Sok szerencsét az életben és a komoly kapcsolatban levő fiúd előtt, később ne titkold a tényt a szüleidről, nehogy csalódjanak benned, gondolva - mi minden lehet még, amit titokban tartasz...

2019. márc. 6. 07:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Ment a zöld kéz.
2019. márc. 6. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!