Mit kellene tennem hogy az anyám ne két lábon járó ATM
automatának nézzen?
Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden vázolni a helyzetet: sajnis soha nem volt köztünk igazi anya-lánya viszony. Az apukanat nem szerette (így engem se) , alkoholista, 20 éve el is váltak. Néhány évre rá egy apámnál is rosszabb emberrel összejött, született egy húgom. Úgy adódott, hogy 14 évesen az apám lett a gondviselőm. Megpróbált a maga módján támogatni, de az ital mindig fontosabb volt. Anyukám ettől kezdve csak akkor keresett ha pénz kellett neki, sokszor a heti zsebpénzemet is elkérte. Amikor tovább tanultam és fel költöztem BP-re vidékről és elkezdtem dolgozni egy több pénzt kért. Szinte semmi másért nem keresett. Egy időre megszakítottam vele a kapcsolatot. De amióta megismertem a férjem kibékültünk, a pénz kéregetés újra folytatódik, minden egyes hónapban. Ő soha nem támogatott semmiben, soha nem állt mellém, soha még csak lelki támogatást se nyújtott amikor arra lett volna szükségem. Légyszívesebben bőgni tudnék, hogy csak arra vagyok jó neki hogy legyen kit pumpolni. Ha nem segítek lelkiismeret furdalásom van, ha segítek, akkor úgy érzem kihasznált megint. Ti mit tennétek?
Ebben a helyzetben nem adnék. Ha valóban minden így történt akkor el kell zárni a csapot. Az talán megnyugtat, hogy nem tud majd annyit inni. Talán így tovább lehet ezen a világon. Ha ő is akarja.
2019. aug. 26. 19:47
3/15 anonim válasza:
a szülőtartást is bevetheti idővel... keress egy jó jogászt.
2019. aug. 26. 19:50
4/15 A kérdező kommentje:
Lehet hogy félreérthető voltam. Az apukám iszik, de ő nem kért még soha egy fillért se. Az anyukám az, aki úgy gondolja hogy nálam a csapból is pénz folyik. Próbáltam havi fix összeget küldök többet nem. De akkor sem volt elég amit küldtem, azon felül is kért.
2019. aug. 26. 19:56
5/15 A kérdező kommentje:
Nyilván az éremnek 2 oldala van, ha látnám hogy nem elszorja a fizetését (cigi, kozmetikus, fodrász stb) akkor talán szívesen segítenék de így....
2019. aug. 26. 19:58
6/15 anonim válasza:
Sorry. Az más. Fáradt vagyok. Azt hittem ő iszik. Ez a te pénzed, ezt te keresed, egyedül neked van jogod dönteni felőle. Én nem tudom átérezni ezt, mert bármit megettem volna érte, mint ahogy ő értem. A te helyzeted egészen más. Belülről érzed, hogy valami nincs így rendben, de valamiért mégis segítesz. Ez sem lehet véletlen. Szerintem gondold végig ésszerűen, szívvel, lélekkel, hozz egy döntést és tarts ki mellette.
2019. aug. 26. 20:04
7/15 anonim válasza:
De minek adsz neki? Meg mennyit havonta?
2019. aug. 26. 20:04
8/15 A kérdező kommentje:
Változó hogy mennyit kb 15 és 30 ezer között havonta, én 160 ezret keresek (jelenleg tanulok, hogy a cégnél ahol dolgozom jobb pozíciót kapjak és önköltségen tanulok úgyhogy azt is ki kell gazdálkodni)
2019. aug. 26. 20:13
9/15 A kérdező kommentje:
Miért adok? Jó kérdés, mert nincs szívem nemet mondani.
2019. aug. 26. 20:14
10/15 anonim válasza:
Te hülye vagy! A saját magad nem sajnálod, hogy átlag alatti fizetésből a fejőstehén rokonoknak adsz, te meg lehet nem eszel a hónap végén???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!