Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy nagyanyám és...

Normális, hogy nagyanyám és anyukám semmibe veszik a privátszférámat?

Figyelt kérdés
Sajnos úgy hozta az élet, hogy 24 évesen pár hónapra haza kellett költöznöm. A családom több okból kifolyólag is megnehezíti ezt az időszakot, a legdurvább azonban sajnos a 82 éves nagymamám. Szegényt okolni se tudom sok mindenért, inkább a szüleimet, mert nem ismerik el, hogy a mamám ápolásra szorul, és így sajnos basáskodik az egész család felett. Az én privátszférámat teljesen semmibe veszi például, ma nagyon kiborított, mert a WC előtt járkál, amikor benn vagyok, és miután harmadszor is elsétált előtte, beordított, hogy " alszol?". Sajnos a kopogás sem divat a családomban, többször előfordult már, hogy mamám benyitott hozzám, amikor telefonáltam, és elkezdett hozzám beszélni, mondván " a hívó fél majd addig vár", de ezek sokszor nem is magántelefonok voltak, hanem ügyet intéztem, stb. Nagyon kellemetlen. Sajnos anyukám is ilyen, régebben is többször volt olyan, hogy mikor még itthon laktam, az előző barátommal ránk nyitott szex közben, nem kopog, hiába toltunk az ajtó elé nehezebb tárgyakat, bejött. A fürdőbe is bejön most is utánam, nem zavarja, hogy borotválkozom, mindig azt mondja, hogy " ő tette tisztába a f*stos valagam, amikor kicsi voltam". Novemberben tudok elöltözni véglegesen. Normális ez? Segítsetek, hogy tudnám kibírni az előttem álló időszakot? Mielőtt bárki megszólna az otthon lakás miatt: pár hónapról van szó és kényszerhelyzet, besegítek mindenben itthon és alkalmazkodom, kevésszer szólok, de az ilyen dolgokat nem szeretném szó nélkül hagyni. 24/L
2019. aug. 26. 16:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%
Nem normális. Ülj le velük megbeszélni a dolgot, ha nem engednek, akkor sajnos csak a türelem maradt. Vagy próbálj minél kevesebbet otthon lenni, dolgozni, nekem ez vált be.
2019. aug. 27. 16:48
 12/12 anonim ***** válasza:
93%

Nagymamad gondolom egesz nap otthon van, igy nagyon nem tudod kikerulni. De biztos van, amikor szunyokal ebed utan vagy a "kulon lakosztalyaban van", probald azt az idot kihasznalni:-). De se ot se anyukadat nem tudod megvaltoztatni, foleg ha egyszer elkoltpztel es most vissza. Kialakupt naluk egy rend es te ujra megjelentel es ez bezavar naluk. Lehet pont par honap mulva mar rendezodne.

Telefonalas: erre egyszeru megoldas: kimesz a lakasbol/hazbol. Ha kell ki az utcara 1 sarokkal arrebb es kozben intezed. Viszel tollat/jegyzetfuzetet, ha valamit le kellene irnod, ha olyan kersz emailben is valaszt. Es igy senki nem fog zavarni. En rendszeresen telefonaltam a kertunkben vagy boltba menet.

2019. aug. 27. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!