A születésnapomon halt meg a nagyanyám! Apám azóta utálja ezt a napot. Mit tegyek?
Bakker, mintha én írtam volna. Az én nagyanyám is ezen a napon halt meg, csak ő nem 8 éve, hanem jó pár évvel előbb.
Nincs ötletem, hogy mit csináj, mert az én apám dettó ugyanilyen, de együttérzek veled.
Saját családot kell alapítani, idővel.
Ha Édesapád felesége (Anyukád) halt volna meg, megérteném, de a szülő elvesztését fel kellene tudni felnőttként dolgozni. Azt gondolná az ember.
Halottak napján születtem. Minden sorodon őszintén nevettem, szerintem én vagyok itt a legszívtelenebb :D
Az nem játszik, hogy a barátaiddal elmész szórakozni valahová? Így nem zavarjátok egymást.
„ A temetőbe máskor is lehet menni, nem kell feltétlen akkor amikor a halála évfordulója van.”
A szülinapodat sem kell feltétlenül a napján tartani, lehet előtte vagy utána tartani. Miért nem tudsz a nagymamádhoz 5 percre kimenni a temetőbe? Édesapádnak fontos lenne, mert úgy tűnik, nagyon szerette az édesanyját! Mindkettőtöknek engedni kéne!
Nézd kérdező...
Azt nem várhatod el, hogy Apud az anyja halálának évfordulóján nagy dinom dánomot csapjon. Felköszönt, tehát nem feletkezik meg rólad, azonban fájdalmas emlékek fűzik ahhoz a naphoz, igy nyilván ez felülkerekedik rajta. Mindneki másképp dolgozza fel a dolgokat. Sajnos igy jött ki, viszont fogadd el azt, hogy Apud soha nem fog ünnepelni azon a napon amikor a nagyid meghalt. Örülj, hogy felköszönt és ne mondogasd neki, hogy de Apud miért nem perdülsz táncra velem?? Nem értem??
Természetesen tőled sem lehet elvárni, hogy gyászba borulj a számodra fontos napon. Akik nem tesznek úgy mint Apud, azokkal ünnepeld meg, ő pedig ha akar csatlakozik, ha nem hát nem. AMig együtt élek velük, addig én biztos úgy csinálnám, hogy esetleg a nagyobb bulit vagy vendégesdit pár nappal a szülinapom után szervezném meg. Igy nem kattognék azon, hogy Apa mit gondol és gondolom őt sem zavarná annyira a dolog.
hát tudod te is szívtelen vagy
az édesanyját veszítette el és ezen a napon komolyan nem élheti meg a fájdalmát?
Tudod milyen érzés hogy legszívesebben elbőgnéd magad, de mosolyognod KELL?!
Tedd odébb a szülinapodat és kész, nem halsz bele, nekem is mindig ez volt. az ünneplés azért még megmarad.
Önző vagy.
Nekem meghalt édesanyám 15 éve, de március 13-án (és augusztus 4-én) mindig szomorúbb vagyok, zárkózottabb és rohadtul nincs kedvem ünnepelni, mert hiányzik.
Ennyi, ha te nem fogod fel ésszel, hogy apád elvesztette az egyik legfontosabb embert az életében, ott veled vannak a gondok.
Megértem apádat is, de talán lehetne ennyi idősen annyi intelligenciája, hogy felfogja, hogy az anyját nem hozza vissza az ha a gyerekének nem tartja meg normálisan a szülinapját.
Az meg elég primitív dolog, hogy a gyerek fejéhez vágjuk hogy miért pont ezen a napon halt meg a nagyi. Eltelt 8 év, nem hiszem hogy ne lehetett volna ezt feldolgozni. Vagy azt is mondhatta volna, hogy tartsátok 1 nappal korábban vagy később a szülinapodat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!