Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A születésnapomon halt meg a...

A születésnapomon halt meg a nagyanyám! Apám azóta utálja ezt a napot. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
8 évvel ezelőtt, július 26-án halt meg az apai nagyanyám agydaganatban. Ez a nap pont a születésnapomra esett. Az apámnak azóta is ez a nap a gyászról szól és az én születésnapom az ő szemében azóta mellékes dolog. Régebben jópárszor a fejemhez vágta ezt a dolgot, hogy miért pont akkor halt meg. Én erre sose tudtam mit mondani. Szerintem az agydaganatnak meg semelyik betegségének nem lehetett azt mondani, hogy légyszi várjál még pár napot.... szóval azóta a nap óta csak megköszönt, odacsapja az ajándékot a kezembe aztán elvonul. Én nekem nagyon ritkán jut az eszembe, hogy ezen a napon halt meg. Számomra a születésnapom még mindig a jókedvről szól és nem igazán érti meg,hogy ezen a napon én nem a temetőbe akarok menni, hanem a baráaimmal lenni. A temetőbe máskor is lehet menni, nem kell feltétlen akkor amikor a halála évfordulója van. Amikor elmondtam ezt neki kikelt magából ordítozott és azt mondta szívtelen vagyok. 8 éve már ez megy és kezdek belefáradni. Szerintem már sose lesz ennek vége. Én nem fogok azért lemondani a születésnapomról mert egy közeli családtag pont ekkor halt meg. Erről nem én tehetek meg senki más se. Ez is olyan nap volt mint a többi. Mit tehetnék ?
2017. júl. 27. 23:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

Apád abnormális, ha 8 év alatt nem tudta feldolgozni az anyja halálát.

Az, hogy még szóvá is teszi neked, hogy miért azon a napon halt meg az anyja, ez már tökéletes elmebaj.

Viszont a temetőbe (ha nem egész délutános program) én kimennék vele.

Nem egészen értem, miért kell ragaszkodni, hogy azon a napon legyen akár a köszöntés, akár a temetőbe menés, akár a barátokkal levés.

Nálunk, ha hétköznapra esik egy születésnap, csak szóban (két puszival) köszöntjük meg egymást. Az ünneplés szinte mindig hétvégén van.

Mit tehetnél?

Ha békésebb természetű vagy, akkor várd ki, míg el tudsz költözni. Utána könnyebb lesz.

Ha keményebb megoldást keresel, akkor apád szülinapján viselkedj úgy vele, ahogyan ő veled a te szülinapodon, és mondd meg neki: "annyit ér nekem a te szülinapod, mint neked az enyém".

Anyukád nem tudta 8 év alatt jobb belátásra bírni?

2017. júl. 28. 12:47
 12/14 anonim ***** válasza:
4%

Apád máskor is kimegy a temetőbe, vagy csak ezen az 1 napon?

Amúgy meg a fiam Júli 25.-é született. Előtte pár napja, már hasmenése volt az egész családnak, gyomorgörcsökkel. Nekem még mindig futnom kell alkalomadtán. Szóval megbeszéltük a gyerekkel, hogy majd mikor mind meggyógyultunk, akkor lesz szülinap, addig marad a gyomorkímélő diéta.

Te is el tudnád tolni pár nappal a szülinapod, és apukád is a temetőbejárást.

2017. júl. 28. 12:56
 13/14 anonim ***** válasza:
18%

Nem olvastam el az összes választ, mert ahogy jöttek sorban, úgy befolyásolt mindegyik. Kicsit provokatív a kérdésed, olyan dolgokat is írtál bele, amiket szerintem megtarthattál volna magadnak, mert így valóban szívtelennek tűnsz. Mikor Nagypapám meghalt, senkivel sem volt születésnapja, mégis eszembe jut minden héten, pláne azon a napon, amikor elment, pedig ennek is már 9 éve. Nem sokat jelenthet neked Nagymamád emléke, ha így beszélsz róla, hogy nagyon ritkán jut eszedbe.. A temetőbe máskor is lehet menni? Mondd, Te mikor hívtad azóta Apádat egyszer is a temetőbe? Vagy miért nem tudod a születésnapod reggelét erre áldozni? Megértem, hogy úgy érzed ez a Te napod, ünnepelni, bulizni szeretnél, de ezt megteheted később is, hiszen egy nap 24 óra. Talán máshonnan kellene megközelítened ezt a dolgot, de amíg úgy jönnél hozzám, hogy mi van, gyászolni másik nap is tudsz, ma foglalkozz velem, én sem hajlanék az ünneplés felé.. Elmondhatnád Apádnak, hogy ez fontos neked, ahogy Ő is, és hiányzik a születésnapjaidról.

Apró megjegyzés, az elhunyt akiről szó van, az nem egy közeli családtag, hanem Apukád Édesanyja, érted? Az anyukája halt meg, nem egy közeli rokon..

2017. júl. 28. 15:52
 14/14 anonim ***** válasza:
63%

Valószínűleg egy 40-50 körüli férfi veszítette el a 70-80 év körüli Édesanyját, ezt bizony fel kell tudni dolgozni, ha nem megy akkor pszichológust kell felkeresni.

Sajnos a szülők átlagos várható életkor feletti elhalálozása természetes, el kell fogadni ez az élet.

Ha a gyerek hal meg előbb, vagy a házastárs fiatalon, bizony az feldolgozhatatlan.

2017. júl. 28. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!