A születésnapomon halt meg a nagyanyám! Apám azóta utálja ezt a napot. Mit tegyek?
Apád abnormális, ha 8 év alatt nem tudta feldolgozni az anyja halálát.
Az, hogy még szóvá is teszi neked, hogy miért azon a napon halt meg az anyja, ez már tökéletes elmebaj.
Viszont a temetőbe (ha nem egész délutános program) én kimennék vele.
Nem egészen értem, miért kell ragaszkodni, hogy azon a napon legyen akár a köszöntés, akár a temetőbe menés, akár a barátokkal levés.
Nálunk, ha hétköznapra esik egy születésnap, csak szóban (két puszival) köszöntjük meg egymást. Az ünneplés szinte mindig hétvégén van.
Mit tehetnél?
Ha békésebb természetű vagy, akkor várd ki, míg el tudsz költözni. Utána könnyebb lesz.
Ha keményebb megoldást keresel, akkor apád szülinapján viselkedj úgy vele, ahogyan ő veled a te szülinapodon, és mondd meg neki: "annyit ér nekem a te szülinapod, mint neked az enyém".
Anyukád nem tudta 8 év alatt jobb belátásra bírni?
Apád máskor is kimegy a temetőbe, vagy csak ezen az 1 napon?
Amúgy meg a fiam Júli 25.-é született. Előtte pár napja, már hasmenése volt az egész családnak, gyomorgörcsökkel. Nekem még mindig futnom kell alkalomadtán. Szóval megbeszéltük a gyerekkel, hogy majd mikor mind meggyógyultunk, akkor lesz szülinap, addig marad a gyomorkímélő diéta.
Te is el tudnád tolni pár nappal a szülinapod, és apukád is a temetőbejárást.
Nem olvastam el az összes választ, mert ahogy jöttek sorban, úgy befolyásolt mindegyik. Kicsit provokatív a kérdésed, olyan dolgokat is írtál bele, amiket szerintem megtarthattál volna magadnak, mert így valóban szívtelennek tűnsz. Mikor Nagypapám meghalt, senkivel sem volt születésnapja, mégis eszembe jut minden héten, pláne azon a napon, amikor elment, pedig ennek is már 9 éve. Nem sokat jelenthet neked Nagymamád emléke, ha így beszélsz róla, hogy nagyon ritkán jut eszedbe.. A temetőbe máskor is lehet menni? Mondd, Te mikor hívtad azóta Apádat egyszer is a temetőbe? Vagy miért nem tudod a születésnapod reggelét erre áldozni? Megértem, hogy úgy érzed ez a Te napod, ünnepelni, bulizni szeretnél, de ezt megteheted később is, hiszen egy nap 24 óra. Talán máshonnan kellene megközelítened ezt a dolgot, de amíg úgy jönnél hozzám, hogy mi van, gyászolni másik nap is tudsz, ma foglalkozz velem, én sem hajlanék az ünneplés felé.. Elmondhatnád Apádnak, hogy ez fontos neked, ahogy Ő is, és hiányzik a születésnapjaidról.
Apró megjegyzés, az elhunyt akiről szó van, az nem egy közeli családtag, hanem Apukád Édesanyja, érted? Az anyukája halt meg, nem egy közeli rokon..
Valószínűleg egy 40-50 körüli férfi veszítette el a 70-80 év körüli Édesanyját, ezt bizony fel kell tudni dolgozni, ha nem megy akkor pszichológust kell felkeresni.
Sajnos a szülők átlagos várható életkor feletti elhalálozása természetes, el kell fogadni ez az élet.
Ha a gyerek hal meg előbb, vagy a házastárs fiatalon, bizony az feldolgozhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!