Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért nem enged a nagyanyám...

Miért nem enged a nagyanyám főzni/sütni?

Figyelt kérdés

A nagyszüleimmel élek, már tíz éves korom óta.

Nagyanyám nem igazán higgadt ember (de a maga módján imád engem).., már nyugdíjba ment, egész nap otthon van. Újságokat olvas, tévét néz, bagózik (láncdohányos), fröcsög és főz. A főzés az egyetlen olyan dolog ami hasznos tevékenység a részéről, de mégis panaszkodik, hogy utálja (amúgy nagyon jó ételeket csinál).

Arról is gyakran panaszkodik, hogy nekem soha nem lesz senkim nagykormoba, mert nem tudok főzni, de azt mindeközben nem veszi észre, hogy ő soha nem engedte, hogy főzzek. Ha segíteni szeretnék neki a főzésben, akkor kiabál.., ha egyedül szeretnék főzni/, De leginkább sütni, akkor egyenesen üvölt, mint a sakál.

Ha nagyapám számon kéri, hogy miért nem enged engem sütni, akkor mindig hazudik neki (nem működik a sütő, nem jó a mixer...stb), szegény meg nem ért hozzá ezért elhiszi neki.

Néha azért engedte, hogy főzzek, de akkor is ott lihegett a nyakamba, mindenbe beleszólt, elvette tőlem, amit csináltam, negatívan bírálta. Vagy végig ott ült mellettem, miközben csináltam és nagyon csúnyán, gorombán nézett.

Ez nagyon rossz érzés nekem és nem lehet vele megbeszélni. Nem ad normális választ a kérdésre.

Véletek volt már ilyen? 18/L

2019. máj. 27. 17:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Amúgy kapcsolatban vagyok és ha a barátommal szeretnénk egy kicsit főzőcskézni, akkor előtte sem szégyenli ezt a viselkedést...
2019. máj. 27. 17:51
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

Keress más helyet az ételkészítési vágyaid megvalósulásának. Főzz a barátodnál.

Problem solved.

2019. máj. 27. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Van ilyen nőtípus, engedélye nélkül a hűtőt nem lehet kinyitni mert kiveri a hisztit.

Én nem főznék otthon.

Én apám miatt nem teszem. Nincs patika lakásunk, van egy egészséges rendetlenség. Viszont ha főzni merészelek végig ott van és beleszól. Rakd el, takarítsd le, mosd el, ott ne merd hagyni. A végeredményt kétpofára eszi. Kivéve ha direkt dupla adagot csinálok. Olyankor megy a "mi a sz-rnak csináltál ennyit, ki fogja megenni" Miközben legutóbb, ugyanabból az ételből megette 3 ember adagját....

2019. máj. 27. 18:12
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
Az én mamám se engedné,de tudom róla hogy ő irigy kicsit ha nekem valami süti jól sikerül. Ezért mindig hangoztatja hogy ő tud a legjobban főzni,sütni,csak az az igazi amit ő csinál. Ha én valami krémeset csinálok,akkor ő nekiáll piskotát sütni,mert régen csak ilyet sütöttek,csak ez a jó,a többi süti car. Nekem is folyton beszólogat,dirigál.
2019. máj. 27. 18:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen mindig a két dudás esete: meg kell vívni a csatát, ha labdába akarsz rúgni, más nincs. Próbálj türelmes lenni, érvelni - felnőni. A nagypapát szervezd be szövetségesnek, hogy tartsa benned a lelket, képezd ki őt, ha kell, hogy értsen valamennyire legalább ahhoz, hogy hogyan kell megállapítani egy mixerről, hogy működik-e vagy nem. Kitartást, sok sikert! A türelem rózsát terem. Meg ilyenek. ;-)
2019. máj. 27. 19:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak akik kedvesen próbáltak segíteni☺.

Igazatok van, védi a területét, mint egy kutyus😀

2019. máj. 27. 20:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Én pasi vagyok, édesanyám mindig kizavart a konyhából (felnőttként!), ha főzött, pedig bele se szóltam és nem is nyúltam semmihez! Ez valami rituális tevékenység lehet. A konyha az ő felségterülete volt, mint ahogy most mamádé. Reméljük minél tovább.
2019. máj. 28. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!