Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy bűn az, ha...

Miért olyan nagy bűn az, ha egy felnőttet támogatnak anyagilag a szülei?

Figyelt kérdés
A szüleim viszonylag gazdagok. Én nem vagyok az, bolti eladó vagyok és minimálbért keresek. 29 éves vagyok. Párkapcsolatom nincs. Egyedül élek albérletben. A szüleim azt mondták, ha lett volna rá pénz, akkor saját lakást is vettek volna nekem, mikor külön költöztem, de annyira azért nem gazdagok, úgyhogy maradt az albérlet. A saját keresetemből is el tudnék vegetálni szűkösen, de a szüleim gyakran adnak nekem pénzt erre-arra vagy vesznek nekem kaját meg egyebet, így nem csak a leggázabb minőségű dolgokat tudom mindenből megvenni, és tudok félretenni is. Egy csomó helyről hallottam már, meg ezen az oldalon is folyton azt olvasom, hogy ez mennyire elítélendő. Nálunk ez teljesen természetes, ők szívesen adnak és van is miből, én meg elfogadom, mert jól jön, és nem értem, miért lenne rossz, hogy így csináljuk. Miért fáj ez annyi embernek? Vagy tényleg én lennék a rossz?
2019. aug. 19. 11:20
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
12%
30as igen gyerekbank. Viszont az is tény hogy sokkal kevesebb szülőt kell pénzelni mint gyereket. Azért az nagyon ciki ha valaki elvileg felnőtt, de önállóan nem tud olyan életszínvonalat fenntartani ami neki jó, ezért a papabank pénzeli. Az ilyenek sosem fognak felnőni, hiába is hiszik azt.
2019. aug. 19. 16:09
 32/35 anonim ***** válasza:
7%
Ha nem tetszik a frankó, akkor miért teszel fel kérdést?? Szánalmas is vagy, egyből megvagy sértődve, biztos vissza vagy maradva agyilag. 😉
2019. aug. 19. 17:17
 33/35 anonim ***** válasza:
80%

Mêrt lenne baj. Ha keresnél 400at és a szüleid adnának még 400at azzal se volna baj.

Tudod itt a többség annyira szegêny , h ha ke;l neki hirtelen 100-200ezer akkor a PROVIDENT van csak nekik a hitel. El se tudják képzelni milyen az ha kapsz 100-200-300ezret havonta csak úgy. Attól nem vagy életképtelen, nem a dicsőség ha szétdolgozod magad.

2019. szept. 10. 03:32
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
33as, de igen életképtelen :-) És nem felnőtt. Azt meg miből gondolod hogy mindenki aki szerint ciki felnőttként is a szüleink kitartottjának lenni az mind szegény? Az én családom nagyon nem az, és én sem. Mégis elsülne a bőr a képemről, ha ők finanszíroznák azt az életszínvonalat amit egyedül képtelen lennék elérni, de igényem meg lenne rá. Akinek van normális végzettsége, annak meglepő ugyan, de még csak szét se kell dolgoznia magát egy egészen kellemes összegű fizetésért.
2019. szept. 10. 05:48
 35/35 anonim ***** válasza:
90%

Eltartja magát. Többre akkor van igény ha nem kell érte dolgozni és úgy jut hozzá ha azzal nem árt senkinek. Ha dolgozni kell a többért akkor inkább elvan a kevesebbel. Szerintem ez ennyi.

Az ha büszke vagy, h elértél valamit tök jó, hasznos. Ha nem érdekel ez az elérősdi attól se baj.

Van akinek alap, h kap 18 évesen lakás és kocsit és az egyetem alatt kaja, ruha, rezsi fizetve van.

Ez akár több 10 millió is lehet.

Van aki ezt nem kapja meg, de a szülőnek nem gond havi 100 ezret odaadni a gyerekének, akkor is ha az 35 éves. Lehet olyan traumák érték gyerekként, h örül a szülő, h árufeltöltő vagy raktáros tud lenni a gyerek, de attól ha nem nagy gond a szülőnek még segíthet, h ne kelljen pénztáros színvonalon élni. Max meg tud venni ebb9a nagy segítségből pár cuccot, amit amúgy nem tudna de nagy dolog. Ha nem kapná a lóvét akkor se lenne műszakvezető meg nem kezdene egyetemet lehet nem is panaszkodna csak kevesebb öröme lenne külső forrásból.

Nem kell itt gyakorin keménykedni, h ki mit ért el.

2019. szept. 13. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!