Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy bűn az, ha...

Miért olyan nagy bűn az, ha egy felnőttet támogatnak anyagilag a szülei?

Figyelt kérdés
A szüleim viszonylag gazdagok. Én nem vagyok az, bolti eladó vagyok és minimálbért keresek. 29 éves vagyok. Párkapcsolatom nincs. Egyedül élek albérletben. A szüleim azt mondták, ha lett volna rá pénz, akkor saját lakást is vettek volna nekem, mikor külön költöztem, de annyira azért nem gazdagok, úgyhogy maradt az albérlet. A saját keresetemből is el tudnék vegetálni szűkösen, de a szüleim gyakran adnak nekem pénzt erre-arra vagy vesznek nekem kaját meg egyebet, így nem csak a leggázabb minőségű dolgokat tudom mindenből megvenni, és tudok félretenni is. Egy csomó helyről hallottam már, meg ezen az oldalon is folyton azt olvasom, hogy ez mennyire elítélendő. Nálunk ez teljesen természetes, ők szívesen adnak és van is miből, én meg elfogadom, mert jól jön, és nem értem, miért lenne rossz, hogy így csináljuk. Miért fáj ez annyi embernek? Vagy tényleg én lennék a rossz?
2019. aug. 19. 11:20
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, mi a baj(od). Ez így elég ésszerű. Ha én pénzes vagyok, a gyerekemnek nem jött össze, alap, hogy segítem.
2019. aug. 19. 14:13
 22/35 anonim ***** válasza:
19%
De miért nem végeztél olyan szakmát ami mellett nem kell a szüleid által adott alamizsna? Nekik is jobb érzés lenne ha életrevaló gyerekük lenne, nem olyan akinek még 29 évesen is ők vásárolják a minőségibb felvágottat.
2019. aug. 19. 14:41
 23/35 A kérdező kommentje:

Pontosan erről beszéltem, amit itt egyesek leírtak. Ennyi infó alapján rögtön elkezdtetek ítélkezni és az én és a szüleim pénztárcájában kotorászni és megmondani, hogy mire költsük a pénzünket. Az okát még mindig nem tudtam meg, hogy miért fáj egyeseknek, hogy nálunk ez így működik, és miért jó ennyire belemászni egy idegen ember életébe.

Azt sem tudom, mi alapján költöttetek hozzá az írásomhoz olyanokat, hogy a szüleim intézik az életemet (rohadtul nem, nem is egy országrészben élünk) meg hogy nekem elég ennyi jövedelem és nem szeretnék jobb állást. Sehol se írtam ilyet. Viszont ha lesz jobb állásom és még mindig fognak támogatni a szüleim, akkor is el fogom fogadni, és csak az ítéljen el emiatt, aki soha életében senkitől semmilyen ajándékot nem fogadott el, mert hogy ő "független".

Ha a szüleim meghalnak vagy bármi okból nem támogatnak tovább, akkor meg ugyanolyan leszek, mint az összes többi ember, akik minimálbérből élnek. Nem egyedi eset vagyok, nagyon sokan élnek, sőt még gyereket is nevelnek minimálbérből. Amíg van lehetőségem ennél jobb szinten élni, addig ezt a lehetőséget meg is becsülöm és hálás vagyok érte.

2019. aug. 19. 14:57
 24/35 anonim ***** válasza:
97%
Szülőként látom a másik oldalt is. Ha gazdag lennék, nekem nem lenne pofám szó nélkül nézni, ahogy a gyerekem havi 100 ezer forintból próbálja kisakkozni a megélhetést. Miért ne adhatnám annak a saját pénzemet, akinek akarom? Pláne a saját gyerekemnek.
2019. aug. 19. 15:09
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Èvente 1-3 nyaralást tesznek, akár spanyolországba egy hétre, vagy egy párizsi városnézés is könnyen bele fér nekik.

Én évente kétszer elmegyek egy hosszú hétvégére a férjemmel és köszi, nekünk ennyi elég. Akkor kuporgatunk? Nem. CSak nekünk ez jön be.

NEked valami zűr van az iránítótoronyban.

2019. aug. 19. 15:09
 26/35 anonim ***** válasza:
16%

18!

Nem tudom feltűnt e: 29 éves, nem 19.

2019. aug. 19. 15:25
 27/35 anonim ***** válasza:
22%
Plusz ha bolti eladóként dolgozik, akkor esélyes, hogy rögtön érettségi után munkába állt -már ha egyáltalán leerettsegizett- nem tanult tovább. Ergo, 10 éve él így. TÍZ ÉVE BAKKER. 10 éve nem volt igénye az őnallosagra, a jobb munkahelyre. Mikor LESZ?
2019. aug. 19. 15:36
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Azért elég érdekes, hogy ezt jobban lenézik itt most a válaszadók, mint a mamahotelt. A pénz szerintem felnőttségi szintben nem mér semmit. Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy akit 50-60 évesen a gyerekei segítenek ki, az mit csinált 30-40 éven át?

Nekem van olyan barátnőm, aki 30 éves, és igaz, hogy többet keres, mint a szülei, de otthon lakik, és totál önállótlan. Receptet anyuka írat fel neki, postára a nagyi jár helyette, a futárt nem meri felhívni. Engem fikáz, hogy hát egyedül élek, mi az, hogy nincs időm főzni, mikor ő nem is tudja, aznap reggel mit csomagolt neki anyuka.

Szerintem ez sokkal "felnőtlenebb" állapot, minthogy segítenek pénzzel, akkor aki családi pótlékot kap, az sem felnőtt, mert a sima keresetéből nem jön ki, nem tudott annyi pénzt összeszedni?

2019. aug. 19. 15:49
 29/35 anonim ***** válasza:
18%

Azért elég érdekes, hogy ezt jobban lenézik itt most a válaszadók, mint a mamahotelt. A pénz szerintem felnőttségi szintben nem mér semmit. Ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy akit 50-60 évesen a gyerekei segítenek ki, az mit csinált 30-40 éven át?

Ez is egyfajta mamahotel, hiszen egyedül képtelen lenne fenntartani a mostani életszínvonalát, és kényelmes hogy a papabank pénzeli, közben meg azt hiszi hogy mennyire felnőtt, pedig ugyan olyan gyerek mint egy 16 éves. Azt meg megértem hogy nincs párkapcsolatod nekem se kéne egy ilyen önállótlan ember akit a szüli pénzelnek.

2019. aug. 19. 15:57
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mi az, amikor a szülőt kell pénzelni? Gyerekbank?
2019. aug. 19. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!