Mennyire fogadod el ha a szüleid anyagilag támogatnak?
A szüleim teremtettek meg minden alapot ahhoz,h tanulhassak. Nem voltunk gazdagok,de ami tőlük telt,mindent megadtak,amire szükségem volt.
Még velük éltem,amikor elkezdtem dolgozni. Nem kérték egy szóval sem,de mindig adtam pénzt Anyának,h beszálljak a rezsibe,ruházkodtam,szórakoztam és gyűjtögettem is.
Aztán amikor lakást vettem pár év múlva,akkor Anya elővette a pénzt,amit én minden hónapban adtam a rezsibe. Szóval tök édes volt,és jól is jött az én összegyűjtött pénzem mellé.
Most már rég külön élek,így azért nehezebb,mint amikor még velük éltem.
De ha adnak,azt mindig visszaadom,illetve adnám,mert általában nem fogadják el.
Még annyit,h az sem mindegy,h épp kölcsön kérek tőlük,vagy "csak úgy" adnak,h kicsit támogassanak.
Ha épp kölcsönkérek és nem akarják elfogadni,akkor néha beteszem a táskájába,vagy a tárcájába,mert a kölcsön az kölcsön. ☺
Miért adjam vissza, ha nem kérik? :)
Ha kölcsönkérek, akkor természetesen kölcsönbe kérem, de el szokták engedni.
Szerencsére nem nagyon szorulok rá.
Köszönd meg és örüljél.
jó dolgodba már megbolondulsz.
Hány éves vagy? Mert amíg fiatal vagy és tanulsz, addig ez teljesen normális. Még felnőtt korban is néha.
Pl. én nagyon sokáig a szüleimmel éltem, de mivel 20 éves korom óta dolgozok, onnantól sosem kellett támogatniuk, inkább én szálltam be háztartásba.
Amióta külön költöztem, azóta nem adok haza rendszeresen pénzt, hisz a saját háztartásomat vezetem, de ha anyám megkér, hogy vigyek már neki ezt vagy azt, annak az árát nem szoktam elkérni. Már csak azért sem, mert vasárnaponként meghívnak ebédre.
Természetesen ha megszorulnék, akkor támogatnának és el is fogadnám, ugyanígy ha nekik lenne szükség pénzre, adnék. Ez így van rendjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!