Sok szülő miért gondolja úgy, hogy a gyerekének vele
szemben nincsenek jogai?
Figyelt kérdés
Mármint gyakran hallom azt a saját vagy ismerőseim szüleitől amikor veszekednek/veszekszünk, hogy nem vagyunk egyenrangúak úgy, hogy fogjuk be, meg elkezdenek ordibálni.
Ui.: itt nem arra gondolok mikor megérdemelten kiabálnak velünk mert valami marha nagy hülyeséget csináltunk vagy szemtelenek voltunk.
#5"Milyen alapon járna egy eltartott gyereknek bármilyen jog a szülőjével szemben?" - ugyanis a gyerekvállalás egyoldalú, a szülő döntte el, hogy gyereket szül, a gyereket senki se kérdezte, hogy akar-e egy OLYAN szülőhoz megszületni.
"Lassan már ott tartunk hogy hunyászkodjon meg a szülő nem?" - meghunyászkodni nem kell, de vegye tudomásul, hogy semmi joga sincs a saját gondolkodását és értékrendjét a gyerekére erőszakolni. Ez a minimum.
2020. aug. 18. 16:22
12/18 anonim válasza:
Az Unicef oldalán el lehet olvasni, hogy milyen jog kellene, hogy megillessen minden gyereket. Ez nem azt jelenti, hogy nincs kötelességük. Szerintem a legtöbben egyetértenétek ezekkel, mint a biztonságos környezet, tehetség kibontakozásának segítése, stb.
2020. aug. 18. 16:24
13/18 anonim válasza:
Egy normális családban megvannak a gyerek jogai és kötelezettségei. Normális ha a gyerek megkérdőjelezi a szülő véleményét/értékrendjét stb de azért nem kell átesni a ló túloldalára, még ha a gyerek szerint ő mindent jobban tud és már naaagyon felnőtt (persze mind ilyenek voltunk). Egy normális családban meg lehet beszélni, ki mit miért kell úgy tegyen, ahogy. Ha nem vagy már kisgyerek persze (de neki is meg lehet magyarázni az ő szintjén).
2020. aug. 18. 19:24
14/18 anonim válasza:
"Normális ha a gyerek megkérdőjelezi a szülő véleményét/értékrendjét stb de azért nem kell átesni a ló túloldalára, még ha a gyerek szerint ő mindent jobban tud és már naaagyon felnőtt (persze mind ilyenek voltunk). " - azt, hogy ő maga milyen életet akar, azt a gyerek gyanúsan jobba n tudja, mint a szülei... elmondom a saját példámat: anyám mindig az angolkisasszonyokná felszedett kispolgári erkölcsét nyomatta, az én idollom meg mondjuk Che volt, feltétel nélkül marxista voltam (és természetesen vagyok is). Ő nyugottan otthon maradt háztartásbeliként kihasználva a balek apámat, amíg én mindig a 2 keresős családmodell mellett voltam, és a belem kifordult a "férfi kötelessége a család eltartása, a nő meg nevelje gyereket" című parazitizmusától... meg főleg attól, hogy nekem is ilyen sorsot szánt, és eszerint ugatott bele az életembe.
2020. aug. 18. 19:59
15/18 anonim válasza:
Mondanál példát kérdező?
Ha most olyanra gondolsz kérdező, hogy pl zsúfolt helyen nem tudsz nagyot lépni, amire hátraszól a szülő, hogy "Ne csoszogjál fiam" mire te visszaszólsz, hogy "Akkor lépjek a lábadra?" kategóriájú kis riposztokra, amikből oltári vita keveredik, akkor valóban baj van.
De ha ésszerű szabály miatt vitáztok, akkor nem értek egyet veled.
2020. aug. 19. 11:27
16/18 anonim válasza:
minden szulo ilyen,
2020. aug. 19. 17:17
17/18 anonim válasza:
Azért nem, szerencsére vannak normálisak is.
2020. aug. 19. 17:43
18/18 anonim válasza:
#14 és ez viszi előre a világot, nincs vele semmi baj.
Olyanokra gondolok, hogy a gyerek veri magát hogy mekkora felnőtt és neki semmit nem engednek, pl fél millás telefont, vagy kéthetes amszterdami utat, vagy hogy egy 30 éves pasassal járjon, vagy mittudomén, de közben meg a cipőjét sem tudja egyedül bekötni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!