Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó szülők voltak a szüleid?

Jó szülők voltak a szüleid?

Figyelt kérdés
2019. aug. 15. 18:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
87%
Nem. Apam agressziv, narcisztikus, mergezo szulo. Anyam meg egy visszahuzodo, igenytelen no, akit lehet iranyitani. O meg belebolondult apam banasmodjaba.
2019. aug. 15. 20:09
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
"Apám" gyerekkoromban lelépett, de a háttérből felnőtt koromban is igyekezett keresztbe tenni nekem. Anyám anyagilag sokszor erején felül is támogatott, viszont kisgyermekkoromban érzelmileg nem kaptam meg Tőle, amit kellett volna, mert a válása és a munkahelyi balsikerei miatt egy sérült ember lett.
2019. aug. 15. 21:26
 13/25 anonim ***** válasza:
67%

Nem, de a saját neveltetésük, világról alkotott elképzeléseik és erkölcsük szerint annak hitték magukat.

Mindig a javunkat akarták, csak rosszul.

2019. aug. 15. 22:08
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon igen, szerencsére.

5-en vagyunk testvérek, mind az ötünket nagyon becsülettel felneveltek szeretetben. Hálás vagyok érte nagyon, szerencsére a lehető legjobb a családi kapcsolat most is.

2019. aug. 15. 23:02
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Apám nagyon nem, szerencsére anyukám 9 éves koromban elvált tőle.

Édesanyám csodálatos ember és szuper anya, tényleg mindenben számíthattam rá, rengeteget lelkizett velem és úgy gondolom, hogy jó embert nevelt belőlem. Nagyon hálás vagyok neki mindenért.

Nevelőapám sokkal inkább apám, mint a vér szerinti, ő is remek ember, de vannak fura dolgai. Attól még nagyon szeret, saját gyermekeként kezelt mindig.

2019. aug. 15. 23:07
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Van bennük jóakarás, de ez messze nem ellensúlyozza az agressziót, a kiabálást, a türelmetlenséget, a válást, vagy épp a családi összetartás teljes hiányát. Mindkettő bezárta magát egy-egy véleménybuborékba, amivel ha nem értesz egyet, máris "nem értesz hozzá". Szerencsémre viszont az apai nagyszüleim is közrejátszottak a nevelésemben, így mindezek ellenére normális, fejlődőképes ember lett belőlem.
2019. aug. 16. 00:31
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Bár nem igazán értettek meg, de mindig jót akartak, bármit megtettek volna értem.
2019. aug. 16. 06:00
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Vannak náluk jobb szülők is, de nem ittak, nem vertek, és jólétben nőttem fel, úgyhogy nem panaszkodok. Csak mondjuk jobban kimutathatták volna a szeretetüket, mert sajnos nekem a kapcsolataimban ez elég nehezen megy, ennek hatására :S
2019. aug. 16. 09:43
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Annak tartom most is őket, pedig elváltak. Az 1990-es évek végén voltam egyetemista. Úgy érzem tisztességgel felneveltek és segítettek az őnálló életem megkezdésében.

Szerintem nagyon jó nagyszülők is egyben.

2019. aug. 16. 10:41
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Habár anyagilag minden tőlük telhetőt megadtak nekem, minden másban pocsék szülők voltak.

Apám elég hirtelen haragú, gyakran beszélt velem úgy, mint egy kutyával. Semmi önbizalmam nincs, nagyon zárkózott és szorongó lettem ez miatt.

Anyám egy fokkal jobb, viszont nem volt valami támogató. Hatalmasak voltak az elvárásai, viszont semmi türelme nem volt hozzám.

Tanulásban egyáltalán nem segítettek, anyám leszarta, apám csak elintézte annyival hogy egy retardált szerencsétlen vagyok. Az ilyen és ehhez hasonló beszólásai miatt úgy 12 éves koromtól inkább meg sem mutattam nekik a jegyeiket, a tanulást pedig még jobban elhanyagoltam.

2019. aug. 16. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!