Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó szülők voltak a szüleid?

Jó szülők voltak a szüleid?

Figyelt kérdés
2019. aug. 15. 18:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%

Apukám nem. Ivott, agresszív volt, nem foglalkozott velem soha. El is váltak. Tiniként próbáltam vele normális kapcsolatot kialakítani. De akkor is mindig piás volt és fura dolgai voltak.

Anyukám igen. Egyedül rendesen felnevelt. Ma is számithatok rá bármikor.

2019. aug. 15. 18:58
 2/25 anonim válasza:
82%

Nagyjából 15-16 éves koromig igen.

Apukám ekkor alkoholista lett és teljesen megváltozott, anyukám daganatos betegségben szenvedett, de ő végig jó anya maradt.2014-ben halt meg, és regényt tudnék írni,hogy betegen is mit meg tett értünk, azt hiszem sokan szeretnének ilyen anyukát.

Lelkileg így is mély nyoma van annak,hogy így alakult az életünk, de hálás vagyok amiért az első 15 évemet boldogan és gondtalanul élhettem. (ha mindezek előbb történnek valószínűleg egy lelki sérült felnőtt lennék ma)

2019. aug. 15. 19:00
 3/25 Metionin ***** válasza:
86%
Nem. Sajnos azok közé tartoznak, akiknek nem lett volna szabad gyereket vállalni.
2019. aug. 15. 19:00
 4/25 anonim ***** válasza:
93%

Sokáig azt gondoltam, hogy nem.

Kicsi és a mai napig koszos, rendetlen házban laktunk, én 1 kis szobában a 2 testvéremmel.

Azóta kirepültem, belekóstoltam a felnőtt életbe, meg láttam másoknál mi van, plisz megismertem úgy igazán a nagyszüleimet. Megértettem mennyi mindenről mondtak le miattunk, azóta végtelenül tisztelem őket és azt mondom hogy nagyon is azok.

2019. aug. 15. 19:06
 5/25 anonim ***** válasza:
89%

Nem. Anyám kicsi koromban meghalt, nem is emlékszem rá.

Apám anyu halála után alkoholista lett, szinte soha nem is láttuk. Semmit nem tanított az életről.

2019. aug. 15. 19:20
 6/25 anonim ***** válasza:
76%
Anyukám mindenben a legjobb. Sajnos 18 évig nem így gondoltam mert addig apa volt a mindent megengedő jófej és addig végig anya ellen beszélt. Tehát anyával úgy igazából 3 éve hogy ismerjük is egymást. Apa pedig olyan hogy mai fejjel már nem nevezem apának.
2019. aug. 15. 19:26
 7/25 anonim ***** válasza:
83%

Igen! Vagyis mindent megtettek értem, de a gyerek nevéleshez nem nagyon értettek... Apukám túl engedékeny volt így anyukámra hárult minden felelősség és talán pont ezért volt zűrösebb a kapcsolatom vele (viták stb.). Anyukámat nem tudtam megkérni bármire mivel amit nem helyeselt és szerinte hülyeség volt abban soha sem támogatott. Apukámra bármikor szamithattam (mai napig), mert ő majdnem mindig ,,elérhető,,. De úgy összegezve mindent megtettek értem és próbálták úgy nevelni ahogy ők értettek hozzá. Anyukámmal most jobb a kapcsolatom (igaz ő nem változott, mert ami szerinte helyes az úgy is van). Mindkettőjük szerint úgy a helyes ahogy ők csinálják, de persze azért ők is elismerik, hogy vannak hibáik és vannak dolgok amit nem túl jól csináltak/csinálnak. Szóval tényleg átlag szülők, de mindentől függetlenül nekem ők a legjobbak és nagyon szeretem őket. Mindig megállták a helyüket! Apukám mindig keményen dolgozott, hogy el tudja tartani a családját. Anyum meg a házi munkát mindig tökéletesen elvégezte (takarítás, mosás, kaja szóval tényleg minden!).

Kérdésedre válaszolva: igen nagyon jó szülők voltak és a tőlük telhető legtöbbet adták!:)

2019. aug. 15. 19:39
 8/25 anonim ***** válasza:
99%
Nem. Nem éheztem, és nem szenvedtem hiányt tárgyi javakban, de érzelmileg iszonyatosan elhanyagoltak :(
2019. aug. 15. 19:48
 9/25 anonim ***** válasza:
86%
IGEN!
2019. aug. 15. 19:53
 10/25 anonim ***** válasza:
88%
Nem is kívànhatnék jobbakat.
2019. aug. 15. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!