Szerintetek ez helyes a szülők részéről? 18/L
18 múltam, barátom is elmúlt 18. 2 éve vagyunk együtt.Diákmunkával kerestünk eddig pénzt. Mindkettőnket felvettek ugyanarra a főiskolára ami itt van a városunkban. Mindenki a saját szüleinél lakik még, suli idő alatt is ott fogunk laknik
Régebben volt, hogy 2 hétig nem tudtunk találkozni,mert szó szerint "csak úgy" nem engedték el sehova. Tiltották tőlem ami nem ellenem irányult hanem a helyzet ellen, hogy ne legyen barátnője. Pedig aztán tényleg semmi rosszat nem csináltunk. Életünkben egyetlenegyszer voltunk bulizni ahol megittunk max 3 doboz sört fejenként. Nem többet. Mégis állandóan úgy kellett kikunyizza, hogy velem lehessen. Ha valami jó dolog történt velünk, és ezt megtudták a szülei ki voltak akadva. Irigyelték tőlünk a boldogságot. Most már kicsit jobb a helyzet. Majdnem akkor találkozhatunk amikor akarunk. A barátom már ilyentéren nem hagyja magát.
Kicsit az esett rosszul, hogy áprilisban a barátom apukája azt mondta, hogy ha megtudja, hogy a barátom nem úgy tanul majd jól eltiltja tőlem. De most, hogy mondhat ilyet? Lassan 20 évesek leszünk. Szinte semmi pénzbe nem kerülünk senkinek, mert rengeteget dolgoztunk. Fősuli mellett is dolgozni fogunk, nem a szülők fogják ezt az egészet pénzzelni.
A barátod szülei túlságosan korlátozzák öt, ö meg nem tiltakozik ez ellen, hanem belemegy a dolgokba, azaz mindkét fél egyformán hibás a kialakult helyzetben.
Elöször neki kellene eldöntenie, hogy elvileg felnöttként ne lehessen mindenben irányítani, csak ezek szerint éppen erre nem képes.
Nem tudom, mi lehetne jó megoldás.
Egyrészről érvelhettek azzal, hogy elmúltatok 18 évesek és azt csináltok, amit akartok, viszont erre meg a szülei mondhatják, hogy már nagykorú, akkor lehet költözni. Mondjuk talán azért a saját fiúkat nem dobják ki a házból (bár nem tudom, hogy ilyen téren mennyire szigorúak vele)
Abnormális a szülei viselkedése.
Az más kérdés, hogy egy 18 éves férfit hogyan lehet eltiltani a barátnőjétől?
Eléje áll az apja az ajtóban, hogy nem mehet el? Egy átlagosan erős és kellően dühös fiatalembert fizikailag sem tudna az apja megállítani.
A szülei kontrollmániások, de elvárható lenne, hogy párod próbálja tágítani a határokat. Ami persze sok-sok konfliktussal jár, de közben legalább megedződik az élet viharaihoz.
Ha többletköltséggel is jár, megfontolandó, hogy összeköltözzetek albérletben. Esetleg, ha a szüleid felajánlják, akkor nálatok is lakhat.
Annak örülj, hogy lassan kezdődik a fősuli, így a barátod programjai is kötetlenebbek lesznek. Nem lesz egy olyan osztálya, tanárai, mint gimiben, akiken esetleg a szülei ellenőrizhetnék, hogy a fiuk valóban a könyvtárba megy tanulni, vagy órája lesz. Ha ennyire elutasítóak a szülei, akkor találkozzatok nálatok, ő pedig találjon ki valamit otthon, hogy hova megy. Én is egyetemista vagyok, bár Pesten, de ha otthon vagyok, már tőlem sem azért kérdezik meg, hogy hova megyek és kivel, mert nem bíznak bennem és kontrollálni akarnak, hanem, mert féltenek. De én lány vagyok, úgyhogy ez aligha áll fenn a barátod esetében.
Inkább tényleg rá kellene jönnöd, hogy van-e valami a háttérben, ami miatt a barátod szülei még két év együttlét után is elhatárolódnak tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!