A gyereket rendszeresen bántják az oviban a társai. Helyes tanács akkor a szülő részéről az ovisnak, hogy ha kell rúgjon v üssön vissza?
Bullying... Rendkívül fontos volt egy angol kifejezést beszúrni.
Nem helyes a tanács, ha vissza ut vagy vissza rúg, csak nagyobb balhé lesz belőle. Kerni kell egy beszélgetést a verekedo gyerekekkel es a szuleikkel az ovono és ah óvodavezető jelenletével és ott vázolni a problémát. Ha egy héten belül nincs változás, akkor óvod a váltás
Egyszerűen fogod magad, bemész és kedvesen, normálisan megbeszéled ezt a gyerekekkel, akik bántják.
Megkérdeni, hogy miért csinálják, valami nincs-e rendben, zavarja-e valami őket, tehetsz-e valamit. Megmondani nekik, hogy ez nem helyes és ez nekik is fájna normális esetben.
A gyerekek nem hülyék, csak kicsik. A legtöbb ilyen gyereknél otthon nincs rendben valami.
Nálam ezt csinálta az édesanyám, bejött. Semmi helye itt erőszaknak.
Nem verekedesre kell biztatni de meg kell tanulnia megvedeni magat ettol figgetlen, mert ha meg ezt szokja meg akkor kesobb is ehhez tartja magat es majd o lesz a celtabla.
Vedje meg magat ha mar nagyon olyan a helyzet. Pontosan azert csinaljak mert vele meglehet mert gyengebbnek latjak. Sajnos ez van.
Es igen kell beszelni a szulokkel, ovonenivel egyuttesen mert ez igy nem mehet. Ha a felnotteknel suket fulekre talalsz akkor az egy dolog hogy megha meg is tudna vedeni magat a kisgyerek de ez attol fuggetlen akkor se normalis es ne szokja meg a verekedest, akkor el kell vinni masik oviba.
Az óvónővel kell megbeszélni, mert normális óvónő mellett nem lesz verekedő a csoportban...
Én nagyon féltettem a fiam a vegyes csoporttól, merthogy biztos terrorizálni fogják a nagyok. Elég szende "hagyom magam" típus. És láss csodát, nincs agresszió a csoportban. Pedig 30 gyerek van. 1 db "rossz" gyerek van, ő is mindig egyből büntetik a rossz viselkedésért.
SZóval a rendszeres bántalmazásért az óvónénit kell elővenni, hogy ez miért lehet.
Egy 4-5-6 éves gyereknek hiába mondja a szülő, hogy holnaptól ne ütlegeld a Pistikémet, mert ha megteheti, meg is fogja tenni holnap is. Szóval a gyerekekkel felesleges erről beszélni.
"Ha arrébb megy, követik és folytatják."
Erre meg csak annyit tanácsolj, hogy ha bántják, ne csak "arrébb" menjen, hanem üljön az óvónéni mellé. (ott gondolom csak nem bántják tovább)
Én is csak azt tudom mondani,hogy védje meg magát .Ha most nem tanitod meg ezt neki,akkor sajnos később fogja még jobban meginni a levét.
És én ezt saját magamon tapasztaltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!