Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez anyukám részérő...

Szerintetek ez anyukám részéről mennyire volt helyes?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy a tesómmal régóta nem vagyunk jóban, de ezt nagyon nem is részletezném. Gyerekkorunk óta ez van, változni nagyon nem fog. Az utóbbi időben jobban megromlott a viszony közöttünk, hónapok óta se kép se hang egymás felé. Se karácsony vagy szilveszter, névnap, születésnap semmi. Tegnapelőtt egyszer csak megjelenik, hogy neki kell a szgépem internet miatt. Ugye amikor én kértem tőle szívességet soha sem tett semmit, vagy utána jól otthagyott a lecsóban. Én persze nemet mondtam neki, mondtam ha eddig se akkor én miért tegyek neki egy kis semmiséget is. Anyu is sajnos belekeveredett, tesóm persze jól felhangolta, direkt őt is belevonta. Erre ugye szintén nem reagálásom volt, mert a tesóm direktbe vonta bele...

Azóta persze anyu rám haragszik, nem is beszél velem csak a legszükségesebbet, illetve én köszönök neki ő nem is köszön nekem.

Hozzáteszem tavaly előtt tesóm durván verte a balhét, anyuval is olyan hangnemet váltott amikor majdnem nyakon vágtam. Akkor ugye a fordítottja volt.

Próbáltam anyuval beszélni, csak ugyanazt mondja...

Én nem azt mondom messze sem vagyok tökéletes illetve bennem is van bőven hiba, de ebben valahogyan úgy érzem nem vagyok hibás.

Anyu csak annyit lát az egészből, hogy én nem tettem meg amire megkért.

2018. márc. 25. 07:59
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
9%

Hahh.... szóval direkt keresztbe tettél a tesódnak, erre neked áll feljebb, és az a kérdés, hogy anyukád (tehát még véletlenül se te) helyesen cselekedett-e.

Gondolom még gyerek vagy, azoknak vannak ilyen piti módszerei, mint neked, hogy "nem adom oda a gépem csakazérse". Aztán te vagy megsértődve.

És még ki is írod ide kérdésnek, ahelyett, hogy mélyen hallgatnál. Gratulálok.

2018. márc. 25. 08:50
 2/20 A kérdező kommentje:
Anyu részéről sem volt korrekt úgy gondolom hogy direkt mondtam neki pár napja számomra tesóm régóta nem létezik ahogyan én se számára, ennek ellenére ez történik. Itt nem a gépről van szó, tesóm ugyanezt csinálja velem is anyut persze én nem keverem bele....
2018. márc. 25. 08:57
 3/20 A kérdező kommentje:
Ilyenkor bezzeg tesóm eszébe jut van egy testvére? Amikor betegen kórházba voltam semmit se mondott be se jött. Ezután természetes hogy én is így állok hozzá.
2018. márc. 25. 08:59
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy gondolom hogy érthető amit tettél, de anyukádat is megértem. Rossz lehet hogy ennyire nem tartanak össze a gyerekei, két tűz között érzi magát.
2018. márc. 25. 09:06
 5/20 anonim ***** válasza:
23%
Dedósok..., betöltöd a 25-öt és kinövöd
2018. márc. 25. 09:18
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
szerintem anyukádnak nem kellett volna állást foglalnia, pláne nem kéne téged büntetnie. a te tulajdonod a géped, azt csinálsz vele, amit akarsz. én sem adom szívesen kölcsön a gépemet, a fél életem rajta van.
2018. márc. 25. 09:18
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Anyádnak a tesód a kedvence. Ennyi az egész.
2018. márc. 25. 09:33
 8/20 A kérdező kommentje:

Pokoli rossz érzés ez anyu miatt, nagyon bánt ez.

Igazából az bánt, hogy kényszer helyzetbe hozott ezzel holott tesóm hónapokig nem láttam nem is beszéltünk egymással. És anyu ebből csak ennyit vesz le. Soha sem szóltam ez máskor is csinálta engedtem tesómnak.

2018. márc. 25. 09:43
 9/20 A kérdező kommentje:
Eddig. Az tette be a kaput teljesen amikor műtöttek be se jött hozzám a lépcsőházáig eljutott mindennap csak hozzám fel se jött de ilyenkor bezzeg.... és ez volt amiatt utolsó, ennyit se kérjen tőlem
2018. márc. 25. 09:46
 10/20 anonim ***** válasza:
90%
A számítógéped a magántulajdonod, teljes mértékben a saját döntésed, hogy kölcsön akarod-e adni, vagy nem. Elég udvariatlan és gyerekes reakció ilyenkor egy nemleges válasz miatt cirkuszolni, főleg pedig felnőtt korban árulkodni (utóbbi még gyerekkorban sem veszi ki jó magát). Anyukádnak pedig igazán nem kellene állást foglalni két felnőtt ember vitájában, ami őt ráadásul nem is érinti közvetlenül. Szerintem is az lehet, amit az egyik válaszoló írt, hogy a tesód a kedvence. Érthető, hogy bánt, de ezzel az a gond, hogy amíg a gyerekes durcázással érzelmileg hatást tudnak rád gyakorolni, addig zsarolható vagy, és akár engedsz a nyomásnak, akár nem, te fogod magadat rosszul érezni. Érezlmileg függetlenedned kéne mind a szülőktől, mint a testvéredtől. Felnőtt ember vagy, járd a saját utadat, és azokat engedd be a hétköznapi életedbe, akik között jól érzed magad.
2018. márc. 25. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!