Hogy hozzam fel anyámnak ismét, hogy visszaadhatná az "eltűnt" zsebpénzem? 16l
A ballagási pénzem egy perselyben volt otthon,ami eltűnt állítólag. Na szerintem anyám a ludas, mert máskor is volt rá már példa, de ha lebukott, akkor visszaadta. De ugye most 80 ezerről volt szó, na meg 10 ezret egyszer kölcsön kért. Egy évig húzta, hogy ő meg akarja találni az eltűnt perselyem, ami amúgy azóta sem lett meg, pedig minden nap szétnéz a házban elmondása szerint. Ezt nem tapasztaltam, amikor otthon voltam egyébként. Elmondása szerint nem vette el, de majd visszaadja az összeget. Amúgy rajta kívül más nem lehetett,szerintem apám nem is tudott a perselyről.
Azóta már a harmadát visszakaptam, de pár hónapja nem igazán törődik vele, pedig azt mondta, hogy fokozatosan visszakapom. Egyébként mielőtt beleköt valaki, a zsebpénzem nem tőle volt, hanem más rokonoktól, alkalmanként kaptam.
Idén nyáron ráadásul a fejemhez vágta anyám, hogy tavaly annyira akartam diákmunkát, hogyhogy nem mentem, pedig tudja, hogy miért nem jött össze. Annyiszor kikívankozott belőlem, hogy miért akadékoskodik annyira, talán majd az is eltűnik "véletlenül".
Ezek ellenére békésen akarom felhozni neki,hogy azért jó lenne ha visszaadná fokozatosan azt a hatvanezer forintot. Csak nem akarom, hogy aztán játsza az áldozatot, és engem állítson be gonosznak.
(Ha valaki sértegetni akar csak,akkor az kérem privátban tegye,mert amúgy jelenteni fogom, ha nem választ ír.)
Szerintetek, hogyan kellene anyámnak ismét felhozni a lehető legkíméletesebb módon? Apámat nem tudom,nem is akarom bevonni ebbe. 16l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!