Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hozzam fel anyámnak...

Hogy hozzam fel anyámnak ismét, hogy visszaadhatná az "eltűnt" zsebpénzem? 16l

Figyelt kérdés

A ballagási pénzem egy perselyben volt otthon,ami eltűnt állítólag. Na szerintem anyám a ludas, mert máskor is volt rá már példa, de ha lebukott, akkor visszaadta. De ugye most 80 ezerről volt szó, na meg 10 ezret egyszer kölcsön kért. Egy évig húzta, hogy ő meg akarja találni az eltűnt perselyem, ami amúgy azóta sem lett meg, pedig minden nap szétnéz a házban elmondása szerint. Ezt nem tapasztaltam, amikor otthon voltam egyébként. Elmondása szerint nem vette el, de majd visszaadja az összeget. Amúgy rajta kívül más nem lehetett,szerintem apám nem is tudott a perselyről.

Azóta már a harmadát visszakaptam, de pár hónapja nem igazán törődik vele, pedig azt mondta, hogy fokozatosan visszakapom. Egyébként mielőtt beleköt valaki, a zsebpénzem nem tőle volt, hanem más rokonoktól, alkalmanként kaptam.

Idén nyáron ráadásul a fejemhez vágta anyám, hogy tavaly annyira akartam diákmunkát, hogyhogy nem mentem, pedig tudja, hogy miért nem jött össze. Annyiszor kikívankozott belőlem, hogy miért akadékoskodik annyira, talán majd az is eltűnik "véletlenül".

Ezek ellenére békésen akarom felhozni neki,hogy azért jó lenne ha visszaadná fokozatosan azt a hatvanezer forintot. Csak nem akarom, hogy aztán játsza az áldozatot, és engem állítson be gonosznak.

(Ha valaki sértegetni akar csak,akkor az kérem privátban tegye,mert amúgy jelenteni fogom, ha nem választ ír.)

Szerintetek, hogyan kellene anyámnak ismét felhozni a lehető legkíméletesebb módon? Apámat nem tudom,nem is akarom bevonni ebbe. 16l

2019. aug. 1. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

"Na szerintem anyám a ludas, mert máskor is volt rá már példa"

Na, de akkor miért nem dugod el máshova a pénzedet, valami tuti jó helyre, ahol nem találja meg?!

"Szerintetek, hogyan kellene anyámnak ismét felhozni a lehető legkíméletesebb módon?"

Magyarul és valahogy így:

- Anyám, te vetted el a pénzemet, mert nincs a helyén!

- Nem, nem én voltam.

- De rajtad kívül más nem lehetett, lennél szíves őszinte lenni a saját lányodhoz, ha megkérlek rá?

- Hát..., ö tudod, nagyon kellett a pénz, mert kifutottam a csekkbefizetésekből, meg kajára is kellett költenem, de ne haragudj rám, majd megadom.

- Köszi az őszinteséget, de tudod, nem szép dolog a saját lányodat meglopni, lehetne legközelebb az, hogy kérsz tőlem és őszintén megbeszéljük a problémákat? Én már nem vagyok olyan gyerek, mint amilyennek gondolsz és egy család vagyunk, szeretném, ha tudnád, hogy számíthatsz rám, de nagyon rosszul esik nekem, hogy a saját anyám meglop. Ugye én is számíthatok rád, anya és nem okozol többet nekem csalódást?

Ha meg anyád mindent tagad, akkor nincs mit tenni, ez volt a tanulópénz, hogy legközelebb ne hagyd olyan helyen, ahol hozzáférhet.

Szomorú eset!

2019. aug. 1. 20:57
 12/21 A kérdező kommentje:

Azért írom, hogy szerintem, mert úgy tudom, hogy apám nem tudott róla. De persze lehet ő volt, és anyám ezt akarja elsimítani. Akkoriban apám alkoholista volt, szóval ha ő tette akkor nem emlékszik, vagy letagadja, hogy emlékszik. Na őt ezért nem avatom be.

Anyámtól meg azt is hallottam verziónak, hogy takarítás közben elrakta, és nem tudja hol van.

2019. aug. 1. 21:02
 13/21 anonim ***** válasza:
95%
Apád segítségével nyittass magadnak egy bankszámlát. Igényelj bankkártyát. Pin kódot azonnal változtasd meg! Olyan számra, amit te könnyen megjegyzel, de szüleid nem találják ki. Minden pénzt, amit rokonoktól kapsz, vagy később diákmunkával, azonnal bankszámlára fizesd be. Ezt automatánál és fiókban is meg tudod tenni. A vásárlási limitet állítsd be nagyon alacsonyra, illetve kérd úgy, hogy minden tranzakcióhoz kérjen pin kódot, ha lehet. A mostani pénzedre keresztet vethetsz, de a jövőre nézve legyél elővigyázatos. Megtakarított pénzednek, amit mégis otthon tartasz, találj bombabiztos rejtekhelyet. Pl. rakd be egy borítékba, majd a borítékot ragaszd az íróasztalod aljára alulról.
2019. aug. 1. 21:09
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Ha apádat nem tudod belevonni ebbe, akkor sajnos két évet kell, hogy várj, amíg felnőttként magad intézheted a pénzügyi dolgaidat és a bankszámládat is. Addig a (valószínűleg) tolvaj anyuci úgy meg fog kopasztani, mint egy csirkét, ha nem teszed el a pénzed megbízható és számára nem elérhető helyre. És ne fenygetőzz, kisbogár, hogy jelentesz, mert nem sértegetésből mondom, hanem tapasztalatból és jószándékból.
2019. aug. 1. 21:46
 15/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Köszi a tippet. Igazából az alján az itt nem fenyegetésnek szántam, hanem eddig az összes ilyen kérdésnél nem választ kaptam, hanem sértegetést, ezért gondoltam leszögezem, mielőtt utólag hábogás lesz és azért ne kapok választ
2019. aug. 1. 22:28
 16/21 anonim ***** válasza:
80%
Apukádhoz kellene fordulnod. Beszélj vele, hogy nyoma veszett annak a pénznek a perselyből, amit te már évek óta gyűjtögetsz, és szerinted anyukád vitte el, csak nem akar szólni róla, te pedig kérd meg apukádat, hogy adja oda a kimaradó összeget, aztán a többit már intézzék ők ketten el egymás között. Hidd el, ha anyukád rosszba keveredett, akkor jobb, ha nem hunysz szemet a lopásai fölött, mert azzal hosszú távon csak ártasz neki. Apukád talán tudna segíteni neki.
2019. aug. 1. 23:01
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem, nem kellene apukámhoz fordulnom. Ha anyám két éve valami probléma miatt nyúlt hozzá a perselyemhez, akkor az apu hibája. Apu ordítozott ittasan, és stb. Azóta, amióta nem iszik, még csak köszönő viszonyban vagyunk, úgy, hogy amúgy rohadtul ugyan abban a házban lakunk. A történtek után tuti nem avatom be, úgyis tenne rá nagy ívben, vagy családi vita lenne belőle. És nem fogok attól az embertől segítséget kérni, aki azt mondta sokszor kevésbé finom megfogalmazással, hogy haljak meg. Bocsánatot sem volt képes kérni....
2019. aug. 2. 14:17
 18/21 anonim ***** válasza:
77%
Ezt nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz a viszonyotok, és látszólag anyukád sem töri magát, hogy joban legyetek. A helyedben inkább tényleg olyan eszközökhöz folyamodnék, amivel elkerülhetem, hogy újra megtörténjen ez az eset. Elrejteném a pénzt olyan helyetre például, ahol sosem keresné, vagy ha keresné, sem gondolná, hogy abban pénz van.
2019. aug. 2. 17:16
 19/21 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk ugyanez volt faterral. Piált, meglopott, soha nem ismerte el, anyám meg apránként próbálta visszaadni a pénzemet. Fater a mai napig eljátssza hogy kölcsön kér a bátyámtól (tudja hogy én nem adok neki úgysem), aztán letagadja, és anyám sutyiban gyűjti a pénzt hogy megadja neki. Egyszer apám megtudta ezt, és ordítva tagadta hogy kölcsön kért volna, minden szarnak lehordta a batyamat hogy miért veri at mutert. Simán lehet hogy a kérdezőéknél is ez a helyzet, csak az ő anyja nem ismeri el. Nagyon nehéz helyzetek ezek családon belül.
2019. aug. 3. 00:40
 20/21 anonim ***** válasza:
83%

Ha lenne egy megbízható barátom akkor én nála gyűjtenèm a pénzemet, de ahogy olvasom itt a gyakori kérdéseket ritka az olyan barátság ahol ezzel nem élnének vissza.

Esetleg lakatot és egy dobozt vennék amit elrejtenék valahová. (lassan már minden családi gondra a zárat javaslom :D)

A rejtett kamera is lehet megoldás (ami plüssben van) de költséges és az alapproblémát nem oldja meg, de legalább lesz bizonyítékod anyád hazudozásáról.

A nagyszüleidet ha jó a viszonyotok érdemes lenne bevonni, hàtha tudnak hatni anyádra.

Megoldás lehet a kollègium is, viszont a költsègeid így nőni fognak mert mindent a zsebpènzedből kell állnod.

2019. aug. 3. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!