Anyukám csökkentette a zsebpénzem, mert a cicámnak veszek belőle dolgokat. Jogosan viselkedett?
Azt mondta, azért adja, hogy magamra költsem, szórakozzak a barátnőimmel, nem azért, hogy ennek a "dögnek" vegyek "minden szirsz.rt". Most ezer forintot kapok hetente a kétezer helyett.
Nagyon szeretem a cicám, boldog vagyok, ha látom rajta, hogy örül :) Anyu viszont utálja az állatokat, mert szerinte betegségeket terjesztenek.
Azt mondtam neki, hogy szerintem a zsebpénz arra van, amire költöm, úgyse drogot vagy cigit veszek rajta, nem értem mi baja. Erre teljesen kiakadt és elkezdtünk veszekedni, és közölte, hogy pont olyan hálátlan dög a macskám, mint én, meg hogy olyan az állat, amilyen a gazdája.
Szerintetek ez jogos volt tőle? Megbántott nagyon vele.
Vettem neki egy kaparófát, ami 2 "szintből" áll, pofozgatnivaló egérkét és labdát, meg egy hordozót:) Ezekre mind összespóroltam a pénzt lassanként, nem egyszerre kapta meg persze :)
Az a baj, hogy azt mondta az elején, hogy pont azért fogok majd zsebpénzt kapni, hogy megtanuljak vele gazdálkodni, hogy tudjam, mit jelent, ha az embernek van egy bizonyos összeg a kezében, és az a keret, ő legalábbis így fogalmazott. Ha megszabja, hogy csak sminkcuccot meg kávét vehetek rajta délutánonként pl., akkor mi értelme van az egésznek?
17 vagyok egyébként, bocsi elkerülte a figyelmem a vége a válaszodnak :)
Kedves 6-os (ha jól emlékszem):
Nem hiszem, hogy én durván bántam volna veled, hihetetlen intelligenciára vall (feltételezem...) felnőttként letaknyosozni valakit. Gratula. Remélem, nem ilyen leszek, ha felnövök, bármikor legyen is az.
Nem értek egyet Anyukáddal. Legalább értelmes dologra fordítod és nem eliszod, vagy nem arra költöd, hogy megvedd a 100. ruhádat.
Azt sem értem, ha megengedte, hogy cicád legyen, akkor most mi a baja. Ha ennyire nem szereti az állatokat, akkor miért engedte meg, hogy cicád legyen.
Egy szóval sem mondtam, hogy felnőtt vagyok, pont azt írtam, hogy majd, ha felnőtt leszek... mindegy.
A cicát anyukámék válási huzavonája alatt kaptam 2 évvel ezelőtt, rokonoktól, akiknél akkor laktam. Nagyon jót tett nekem abban az időszakban egy kis állat, azóta is hálás vagyok neki ezért. Anyu úgy engedte, hogy a dolgok elrendeződése után áthozzam magammal az új házba, ha őneki nem kell vele foglalkoznia, és nem "nyervog".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!