Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?

Miért csinálja ezt anyukám?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nos a helyzet az, hogy az édesanyámmal nem annyira fényes a a kapcsolat mint a mennyire szeretnénk.

Ennek az oka nem tudom mikor kezdődött de fokozatosan romlik a helyzet.

A legnagyobb probléma mégis az, hogy amióta elkezdtem dolgozni az édesanyám számlájára ment mindig a fizetésem és ha megjött anya oda adta nekem. De nem egyszer vettem azt észre, hogy anyukám kevesebbet ad nekem mint a mennyi a bérjegyzékemben van. (mielőtt bárki is azt hinné nem nem sajnálom a pénzemet édesanyámtól). Amikor szóvá tettem neki persze azonnal lecseszett, hogy én azt hiszem, hogy ő meglop meg ilyenek,azóta nem hozom szóba.

Most az van, hogy édesanyám tőlem és másik 3 testvéremtől minden hónapban be fog gxűjteni 30.000ft-ot mert, hogy az a családnak a pénze és nem a mienk.

Most már flé éve egyedül vagyok koliban és édesanyám néha vesz nekem valamit és azt elvárja, hogy visszafizessem neki. Leginkább azt is amikor egyzser nem volt elég pénzem bérletrr ő fizette ki nekem és mondta, hogy nem kell vissza adni, de aztán, amikor megjöttt a számlám annyival kevesebbet kaptam tőle...

Mostmár nyitottam mahgamnak saját számlát, de a helyzet mégsem változik. Mit tegyek?

2019. júl. 27. 08:35
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Ha már van saját számlád, oda menjen a fizetésed. Akkor nem tudja leszedni. Ha esetleg kér később, mondd meg neki hogy nem adsz. Mondhatod hogy ez a te fizetésed, megdolgozol érte. Vagy csinálhatsz olyat, hogy kér például 30 000 Forintot, te azt mondod hogy neked is kell most nagyon valamire a pénz, nem tudsz adni. Ha kérdezi mire, valamit kitalálsz. Vagy mondhatod hogy neked sok minden hónapban ez a kiadás.

És érvelhetsz tényleg azzal is hogy megdolgoztál érte, nem akarod pazarolni, az a te pénzed. Mondhatod hogy félre is akarnál tenni a jövőre nézve.

A testvéreiddel meg szerintem beszéld ezt meg, hogy ők mit gondolnak erről, adnak-e pénzt neki, miért. Ha ők sem akarják ezt akkor mondjátok négyen hogy nem adtok és azzal nem fog tudni mit kezdeni. Négy ember lenne egy ellen.

Az sem mindegy amúgy hogy dolgozó emberek a testvéreid is vagy csak diákok.

De az is lényeges milyen az anyagi helyzet. Rá van szorulva anyukád? Akkor már érthető ha segítségre szorul de azt sem így kellene megoldania hogy eleve kevesebb pénzt ad neked hanem kérjen kölcsön és majd adja vissza.

2019. júl. 27. 08:45
 2/4 anonim ***** válasza:
94%

- A fizetésedet a saját számládra irányítsd át, ebbe anyádnak beleszólni nincs joga

- Élj a koliban, haza se menj, elvégre van pénzed is, van hol aludnod

- Ne fogadj el tőe semmit és akkor nem követelheti vissza az árát

Kicsit hülyék vagytok amúgy, hogy ezt így hagyjátok, anyuka meg egy anyagias bar.om, már bocsi.

2019. júl. 27. 09:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Alapból nem is értem hogy engedték munkahelyen hogy oda utalják,

Nekem már diák munkánál is kötelező volt a saját számla.

Arra kérd és a papír alapú bankszámla kivonatot mondd le,nehogy esetleg azt felbontva megtudja mennyi pénzed van.

Netbankot kérj akkor úgy nyomon tudod követni a pénzt.

Hidd el jo tanácsboo mondom exemet így szedte le pénzzel a családja és még ok veszekedtek hogy tudjuk van pénzed.....mert a számla kivonat a szülői haz címere ment ..

2019. júl. 27. 11:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha már van saját számlád, akkor hogy hogy nem változik semmi???!!!

Oda utaltatod a lóvét, élsz belőle ahogy élsz, ha meg ennyire külön kasszán vagytok, akkor ha anyád vesz neked valamit, akkor kifizeted neki, és csókolom.

Majd ha te is veszel neki valamit (lesz ilyen, tudom...)

akkor majd ő is kifizeti neked.

2019. júl. 27. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!