Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha anyukám mindenkivel kedves...

Ha anyukám mindenkivel kedves velünk miért nem tud az lenni?

Figyelt kérdés
Anyukám szerintem egy jó ember, mert mindenkihez van egy-két kedves szava, szeret segíteni másokon, adakozik is gyakran és úgy, hogy a szűk családon kívül senki sem tudja róla. Szeretik a munkahelyén és a családban is mindenkivel jó a kapcsolata, unokatesóim is mind imádnak nálunk lenni, mert sokkal lazább az én anyukám, mint mondjuk a nagynéném vagy a nagybátyám. Viszont amikor csak 4en vagyunk itthon (apa, anyu, tesóm és én) akkor egy igazi sárkány. Ordibál mindenért, veszekedik folyton velünk is, de főleg apukámmal. Sosincs jó kedve ilyenkor, nem is nagyon beszélget velünk, az ordibáláson kivül. Régen nem volt ilyen, sőt sokat játszott velünk, mindig vidám volt és humoros, de ma már csak akkor ilyen, ha vendégek vannak nálunk. Apukám szerint stresszes a munkája, mindig túlvállalja magát ezért ilyen, de én akkor sem értem miért pont velünk viselkedik így? Sokszor úgy érzem megjátsza magát mások előtt, de közben tudom róla, hogy jószivű, kedves ember. Sokszor már úgy vagyok vele, hogy nem is szeretem, ha itthon van,főleg most mióta tart a nyári szünet. Ha haza jön mindig elrontja mindenki kedvét azzal, hogy nem tud normális lenni. Egyszer amikor aránylag nyugodt volt próbáltam vele beszélni erről, de azt mondta azért van az, mert apukám képtelen rendet tartani itthon, így neki kell. Aztán ennek a beszélgetésnek is az volt a vége, hogy lekiabálta a fejemet. Van más is, akinek ilyen az egyik szülője? Fog szerintetek valaha ez javulni nála? Szerintem apukámnak kellene rá hatnia, de őt úgy látom nem is nagyon zavarja, hogy ilyen lett anyukám.
2019. júl. 25. 18:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert az ember mindig azokat bántja, akiket szeret, nektek meg meri mutatni az igazi énjét, mert tudja, hogy ti ilyennek is szeretitek. Sajnos rajtatok vezeti le a feszkót.
2019. júl. 25. 18:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsovel ertek egyet! Van ket arca, a vilag fele a szuper laza szereto anyat mutatja, de ami felgyulik benne az a ti fejeteken csattan. Sajnos vannak ilyenek
2019. júl. 25. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:
85%

Apám volt hasonló, ő a legaljadékabb barommal is, aki átverte jópofizott, aztán rajtunk vezette le a fickónak szánt dühét.

Apudnak meg rendet kéne tartania maga körül. Vagy anyud csinálhatná azt is, hogy nem pakol el utána és nem vezeti le rajtatok. Az a baj, hogy idegen ebben nem tud nagyon segíteni. :/

2019. júl. 25. 18:35
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Otthon mindenki önmagat adja de vendegeknek meg munkahelyen mindenki kontrollalja magàt.

Anyud tulhajszolt fàradt valojaban.

2019. júl. 25. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Na persze, ez egy görcs. Érdekes, hogy én is marhára stresszes vagyok, de nem a szeretteimen vezetem le a feszültséget, hanem helyben megmondom a baromnak a magamét. Mert miért ne mondanám meg? Idegen senkikből sok van, családból csak egy.

Nagyon-nagyon butának kell ahhoz lenni, hogy valaki ezt ne lássa át és a saját fészkébe sz.arjon.

2019. júl. 25. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
én egyik ősöm is ilyen volt, mindenkinek mosolygott otthon viszont veszélyes volt, ordibált, tárgyakat dobált stb. Kiderült, hogy depressziós nem is kicsit és az ilyeneknek megjegyzem NINCS betegség tudatuk, szóval ha nem kezeli magát nem lesz jobb, sőt rosszabb lesz. Amúgy anyukád nem jó ember csak álszent és a régi énjét pedig felejtsd el...
2019. júl. 25. 22:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem erre mondják, hogy külső kontrollos? Mindig mások felé akar megfelelni, pont a hozzá legközelebbi kis családjának nem.

Kérdező, az én anyám dettó ilyen, szóval nem ismétlem el, amit írtál, mert ugyanaz (munkahelyen, tágabb családban ő egy tündérkirálynő, de otthon, apám és hugom és én társaságomban egy agresszív, kibírhatatlan, vagy éppen egy mísz, sótlan nő.

Én már felnőtt fejjel kérdeztem tőle, hogy ez miért van, ő miért mindig mások felé akar megfelelni, miért nem nekünk szeretne megfelelni, akik mellette vagyunk, és akikre számíthat is. Miért fontosabb egy hatodik unokahúg, vagy egy kolleganő lánya, mint én. De nem tudott rá választ adni, csak annyit, hogy ő ilyen, és kész.

Én sosem tudnék ilyen lenni a férjemmel és a lányommal (úgy, hogy közben a szomszéd lányának a seggét nyalom.)

2019. júl. 26. 15:29
 8/8 anonim válasza:
Mintha az én családomról olvastam volna... Anyukám mindenkivel nagyon kedves, a munkahelyén szeretik (gondolom azért is mert mindig vállal plusz munkát ki tudja), a barátaim előtt engedékeny. De amikor csak 4-en vagyunk itthon kiabál, frusztrált és mindenkibe beleköt, főleg apukámba hasonló okkal "nem tudsz rendet tartani akkor majd én". Ha nincs kibe vagy mibe belekötnie akkor szinte már kitalál dolgokat. Soha semmi nem jó neki. Emiatt néha én is úgy érzem nem szeretem és elegem van belőle. Ilyenkor arra próbálok gondolni hogy pár év és úgyis elmegyek otthonról.
2019. júl. 26. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!