Hogy lehetne teljes családom?
Hát ne is haragudj, de ha ilyen labilis vagy lelkileg, talán okkal nem akar a párod még egy gyereket. Cigizel és iszol, ez szerinted alkalmassá tesz gyerek vállalásra? Csak írom, innen lefelé vosz az út... a meglevő gyerekednek jó ez, ja így lát, mit gondolsz? Nem egy ismerősöm van, aki 40+ szülte meg az első gyerekét, ez is csak kifogás!
Ez, amit írsz, szintén csak rólad szól, arról, ami szerinted jó a gyereknek, mert ezt vetited bele, ha szenved, akkor a te vergődésed miatt szenved.
Rendezd a saját lelkivilágod először.
A kerdezo csak nagy csaladott szeretne
Miert baj ez ?
Irta minden olyan rokon halott mar aki pl szulinapra meghivhatna. A rokon nem egyenlo a haverokkal baratokkal.
A gyereknek nincs nagy szulone, unokatesoja, nagynenje nagy bacsija... Egy szeruen hianyzik neki a rokonsag.
Azert szeretne meg gyereket h nagyobb csaladja legyen.
Azt tueom javasolni h keress valami olyan elfoglaltsagot ami lekoti a szabad energiat. Mas nem igen tudsz...
...építeni, jó kiindulópont!
Nyilván az ember élete gyakran nem úgy alakul, ahogyan azt szeretné. Ezek problémákat generálnak, és ezeket meg kell tudni oldani.
Én szerintem teljesen más lenne a megoldása, mint amiket te gondolsz.
Az, hogy szeretnél még gyereket, abban benne lehetne egy radikális változás, pl szakítás, párkeresés, új család...
Viszont én azt látom, hogy a problémák ott is ugyanígy előjönnének.
Szóval kicsit úgy látszódik, mintha te mindent akarnál egyszerre, de az sem lenne elég. És a világ nem így működik. Nagyon nehéz elfogadni -tudom, keresztül mentem hasonlón- de bizony változtatnod kell ezen a gondolkodásmódodon, különben sosem lehetsz boldog.
Min is múlik a boldogság?
Szerintem az egyéni szükségletek menedzselésének készségén. Nyilván az ember alapból társas lény, tehát legtöbb szükségletünk társas témájú, legtöbb cselekedetünk arra irányul, hogy ezeket a szükségleteket hosszútávon is kielégíthesd. Ezért vagy együtt még a pároddal.
Ami viszont nem szükséglet, az a rokonok. Ez egy vágy, egy álomkép. Nem tudna boldoggá tenni. El kell engedned.
Mondod, hogy vannak barátaid. A minőségi kapcsolatok velük fognak alakulni. A halál szörnyű dolog persze, de a buszok utána is járnak, a postás is hozza a levelet, az élet megy tovább, jól teszed, ha vele tartasz.
Gyászolsz még amúgy? Az adna kicsit más nézőpontot a dolognak.
Szóval barátokra visszatérve, neked ők vannak, neked ők a családod úgymond. Ennyit tudsz tenni, hogy igyekszel többet velük lenni, dés igyekeztek hozzátenni egymás életéhez!
Akár új barátokra is szert tehetsz.
Főleg a pótcselekvéseid miatt is, hiszen nem egyszerű leszokni sem a pijáról, sem a dohányról. Szóval sokat segítene, ha találnál új hobbit, hobbikat, ahol eltöltheted az idődet, levezetheted a felgyülemlett feszültséget, amiből önbizalmat szerezhetsz, és ahol akár ismerkedhetsz is 🙂
Szóval ki kell mozdulni, fel kell töltődni, nem csak 3-an léteztek! És teljes a családod, pontosabban így kell megtennetek mindent, hogy teljessé tudjátok tenni az életeteket! Ne a hibát keresd, hanem a megoldást, és a menekülés sosem megoldás! Ezeket jegyezd meg. És tegyél magadért, mert ez csak a te felelősséged!
Sok sikert kívánok az életben! 🙂
Szerintem alapvetően rosszul állsz hozzá az élethez. Nem azt értékeled, amid van, hanem arra fókuszálsz, amid nincs. Így soha nem is lesz meg semmit, mindig hiányérzeted lesz. Ha lenne még egy gyereked, akkor is sírnál valami után, mondjuk pénz és szabadidő után...
Gondolj inkább abba bele, hogy mennyire szerencsés vagy, hogy van egy párod, aki melletted van (van, aki ilyen idősen is még mindig csak epekedik pár után, és a család kérdését lrég elengedte), van egy egészséges gyereketek, ez is sokaknál hiánycikk, akik szeretnének, vagy éppen nem olyan gyereket dobott nekik a gép, amilyenre vágytak. Van időd unatkozni...És Te mindezt úgy becsülöd meg, hogy eltaszítod magadtól (ki a fene szeretne egy bagós, piás anyát, társat?, már a közelsége is taszít az ilyen embernek), nemhogy vigyáznál az egészségedre, inkább rombolod. Sokan hullanak ám ennél kevesebbtől is 40+korban, vagy meg se érik, Neked meg kutya bajod! Ez is mekkora áldás!
Az meg, hog ynincs rokonság, sose bánd...nézd a jó oldalát: nincs intrika, nincs lehúzás..most képzeld el, ha még egy alkoholista anyóst is el kellene tartanod, fizetni a hiteleit, vagy gondozni két vén hülyét, akitől a hideg is kiráz, vagy nincs anyakadon egy tökéletes sórornő, ai mellett állandóan kisebbségi komplexusod lehet. Mert bizony ilyen család is van, sőt! Nem minden olyan cukormáz, mint amit a fbookon szokás villogtatni.
Felnőtt ember vagy, a világ a lábaid előtt hever, azt tezsel, amit csak szeretnél! A gyereked meg szerez magának barátokat, olyat, amilyen szeretne (és nem olyat, amilyen kézhez kap...mint a rokon). Társaság kell? Kezdheted azzal, hogy itt a remek alkalom, nyáravató gyerekbulit szervezel a kisbarátainak, és ezzel ismerkedhetsz Te is az anyukákkal! Feladatot ad, és lehetőségeket nyit meg! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!