Ti mit tennétek?
Figyelt kérdés
Egyik közeli rokonomnak rövid időn belül nem lesz jogosítványa, így az autójára sem lesz szüksége. Nagyon kedvesen felajánlotta nekem a kocsit ingyen. Ez egy igen régi autó, rengeteg kilóméterrel, szétszakadva az ülések, minden más is, alig ér valamit. Továbbá jelenleg nincs szükségem autóra. Otthonomtól 5 perc gyalog a vasút, ahonnan dolgozni járok Pestre (ott tömegközlekedek), közel van a belváros, egy nagyobb áruház is, az orvosom is, helyi járat megállója a ház előtt. Autót akkor szeretnék, amikor a gyerek kérdés aktuális lesz (2-3 év). Mivel nekem jelenleg nincs rá szükségem, és nem is tetszik maga a járgány, ezért a felajánlásra csak annyit mondtam, hogy köszönöm és átgondolom. Nekem az jutott eszembe, hogy ha elfogadom, akkor rövidesen eladom, hogy a pénzt (azt a keveset) eltegyem egy későbbi kocsira hozzágyűjtve. Amikor a rokonom felhívott, hogy akkor mi a válaszom, kibökte, hogy nem akarja eladni, mert szereti, sok munkája van benne, nem akar abba belegondolni, hogy egy idegennél lesz. Pedig épp fel akartam neki hozni az ötletem, de úgy, hogy ha gondolja, akkor adja el ő maga annak, akinek szeretné esetleg. De így inkább arra hivatkoztam, hogy dolgozom, és később megbeszéljük. Most pedig itt vagyok, hogy holnap mindenképp beszélünk (más okból) és biztos rá fog kérdezni. Én nem használnám amúgy sem. Állna. Ő nem akarja eladni és nem fogja érteni, miért nem fogadok el “ingyen” autót. Ti mit tennétek?2019. ápr. 11. 17:57
1/6 kamugyrosz válasza:
Elmondanám h nincs ra szükségem és így ennyi
Nem kell ragozni ha nem kell akk csak megérti valahogy
2/6 anonim válasza:
Köszönöm szépen, de nincs rá szükségem, és ennyi, nem kell ragozni. (Amúgy tényleg ne fogadd el, még aztán vonathatod ki a forgalomból a végén, az is egy csomó pénz és gond.) Ne vegyél nyűgöt a nyakadba.
3/6 A kérdező kommentje:
Valószínűleg ez lesz, csak ismerem... :-) Nem fogja érteni, sokáig fog rajta bosszankodni. Tipikus tukmálós fajta
Miért nem kell? Elfér az. Nem kell kidobni. Pazarolsz. Miért nincs szükséged erre a szőnyegre? Hogyne férne el! Vidd el ezt a pörköltet is.. dehogy romlik rád.
Ilyen :)
2019. ápr. 11. 18:17
4/6 anonim válasza:
Mondd azt, hogy nem tudod fenntartani. Egy idős autó főleg sok költséggel jár, és ezt jelenleg nem tervezted be, de köszönöd, hogy gondolt rád.
5/6 anonim válasza:
Mondd azt, hogy feleannyiból vagy harmad annyiból kijön a bérlet, mint az autó fenntartása (üzemanyag + parkolási díjak + szervíz, javíttatás stb).
6/6 kovpet válasza:
"Elfér az."
Egy autónak azért vannak költségei, nem olyan mint egy szőnyeg, hogy elvan a sarokban ingyen 20 évig is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!