Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Egyik rokonomnak, akivel egy városban lakom, iszik a férje. Állandóan panaszkodik, de évtizedek óta vele él és nem akar lépni. Én nem ilyen ember vagyok, ha valami nem oké, akkor megoldom a problémát, vagy továbblépek. Ezenkívül utálom a lehúzós, negatív embereket, akik csak panaszkodnak, de nem tesznek semmit. Ha ez egy ismerős vagy barát lenne, simán megszakítanám vele a kapcsolatot, de rokon. Olyan szívesen segítenék neki, de látom, hogy ragaszkodik ahhoz a majomhoz. Egyébként sem akarok beleszólni mások életébe, mert még én leszek a szemét. Viszont qrvára unom már ezt az agonizálást. Persze ha ezt megmondom neki, akkor is én leszek a szemét...Mit lehet tenni ilyen helyzetben?
2019. febr. 22. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Sajnos nem tudsz mit tenni. Tanácsot lehet adni, de neki kell lépnie. Ha nem lép, sajnos el kell fogadnod. Hiába rokon, a kapcsolatot meg lehet szakítani.
2019. febr. 22. 08:02
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Nem tudsz másokat megmenteni a saját hülyeségétől. Ő szenvedni akar ebben és amíg ezt a mártíromságot jobban akarja, mint jobbítani és változtatni (ami egyébként nyilván nagyon nehéz ilyen helyzetekben), addig nem lehet mit tenni.
2019. febr. 22. 08:55
 3/8 acelsziv ***** válasza:
100%

Tojd le, ha te leszel a szemét.

Mondd meg, hogy kapott tippet. Ha nem él vele akkor hallgasson és ne nyivákoljon.

2019. febr. 22. 08:56
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Kapjon pszichológus kupont a szülinapjára, "mert úgy vettétek észre, hogy elég negatív, hátha segít alapon".
2019. febr. 22. 09:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mondd meg neki, hogy szívesen segítesz, bármiben, amiben tudsz, de ha úgysem akar változtatni, akkor neked ne panaszkodjon, mert nem tudsz mit kezdeni vele.

Ha pedig szeretne változtatni, mondja meg, hogy segíts.

Én a helyedben simán megmondanám, főleg ha már évek óta hallgatom. Én sem bírom, mikor valaki direkt szenved, panaszkodik, szid mindent, de a kisujját nem mozdítja, hogy jobb legyen, köszönöm, de ez engem nem érdekel.

Inkább ő tartson szemétnek, minthogy rendszeresen lehúzza a kedvem a nagy semmiért. Mert ha tényleg akarna lépni, akkor ok. Ha csak egy picit szenved, oké, panaszkodja ki magát, sírjon is ha kell, aztán lépjen tovább, de ha évekig megy és semmi nem történik, akkor hagyjon vele békén.

2019. febr. 22. 09:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
helyette nem tudod megoldani
2019. febr. 22. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Én megértem,hogy nem tud lépni.

Ha valaki sokáíg van egy helyzetben egyre nehezebb lépni.

Olyan ez,mint a börtön...minél tovább van bent,annál inkább nem vagyik már a kinti életre,hiába tudja,hogy jobb.

Ha téged zavar csak kerülni tudod,de ne ítéld el.

2019. febr. 22. 13:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha vele vagy duruzsolj a füléb

Bár ha kapcsolat függű ugy se használ semmi

Az is lehet hogy anygilag jól elvannak és csak szabad idejében a piálás a szorakozási program

2019. febr. 22. 14:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!