Vajon félreismertem őt? Helyre hozhatom még a kapcsolatotunkat?
Kérdező, létezik ám olyan pszichológiai fogalom, hogy érzelmi intelligencia (EQ).
Egyáltalán nem biztos, sőt, gyakorta előforduló jelenség, hogy a család, az emberek többsége által sikeresebbnek vélt gyermeket, a jövőjét illetően is nagyobb perspektívával rendelkezőnek látják. Azt gondolják, hogy csak azért mert mindig színjeles, unalmasan tisztelettudó, problémamentes, nem sok vizet zavar, úgy, ahogy van, igazi mintagyerek, az már garancia a majdani sikeres és EGYSZERRE boldog felnőttéletre is (lehet valaki sikeres, de egyáltalán nem biztos, hogy ugyanakkor boldog is!).
Ezzel szemben nem egyszer megesik, hogy pont az a gyerek, akit "leírtak", mondván sosem lesz belőle semmi, mert a bezzzzeg Fannika mennyivel okosabb, céltudatosabb, tisztelettudóbb, te meg ilyen, olyan - szóval végül ezen leírt gyerek magasabb érzelmi intelligenciával rendelkezik, illetve fejlődése során magasabbat ér el, és ezáltal jobban tud boldogulni a világban, a társas, szociális kapcsolataiban is, ami aztán az élete minden területére kihat.
Szűklátókörű voltál, rosszul ítélted meg őket, beskatulyáztál. Rossz lóra tettél, mondhatni.
Nem gondolod komolyan, hogy az a gyerek, akit éveken keresztül, vélhetően élete egyik legrosszabb szakaszában te szigorúan nevelő célzattal persze (😁), de aláztál, ahol csak tudtad, hogy most majd könnyek közt borul a nyakadba, mikor megkörnyékezed??!
Ugye nem az motoszkál a fejedben, hogy ez neked köszönhető, hogy miattad, a negatív lehúzásaid miatt tart ott, ahol?
Mert ha igen, az nagy tévedés a részedről.
Ha azért IS sikerült neki, mert a dac munkált benne, hogy akkor sem leszek olyan, amilyennek ti látni akartok, nos, végülis így sem fogja neked megköszönni a "kedves, biztató" szavaidat.
".....látszik, hogy belátod, szereped volt a kapcsolatotok megromlásában, hibáztál, amikor a másikhoz hasonlítgattad, mégha jószándékból is tetted. Szerintem ülj le a lánnyal beszélni, mondd el neki őszintén, hogy úgy érzed, hibáztál, örülsz, hogy rendben van az élete, szeretetből aggódtál érte, segíteni akartál, sajnálod, hogy rosszul sült el, de szeretnéd megújítani vele a kapcsolatodat......"
13as ez mind szép és jó, de miért nem akkor látta be mindezt, mikor még nem tudott arról, hogy a rendes családból származó lánynak nem egészen úgy alakul az élete, ahogy ő várta volna, hasonlóképp a nem rendes családból származóhoz, akinek szintén nem az ő elképzelései szerinti élete lett, csak fordított előjellel.
Eddig nem akarta az elmérgesedett viszonyt rendezni.
És gyanítom, ha a lány ma ott tartana, olyan életstílusnál, amiket ő jósolt neki akkoriban, akkor egy percig nem akarná keresni a társaságát, max annyit érezne, hogy na, ugye, én megmondtam!
Szerinted, Kérdező?!
Szerintem te nem vagy őszinte, ahhoz a lányhoz, és most sem önzetlenül akarsz hozzá közeledni, mert akkor már megtehetted volna régebben.
Én bele tudom magam érezni a lány helyzetébe, és tudom, hogy elhajtanálak, mert nem szeretem a nem őszinte, az érdekembereket, és azok közt is különösen rühellem az olyanokat, akik kihasználják a helyzetüket.
Anno annak a kislánynak, élete egyik legnehezebb szakaszában mennyi alattomos vagy direkt sértést, bántást kellett lenyelnie, mert egy rokon (aki őt nem szerette, mindegy te mit mondasz, nekem a keresztapám volt ilyen, szúrt, ahol csak tudott) eldöntötte magában, hogy ő "segít".
Közben meg az alacsonyszintű, rosszindulatú, frusztrációkkal terhelt énjéhez talált egy boxzsákot.
És tudod mi jutott eszembe most?
Az én rokonom is akkor kezdett el velem normálisan beszélni, amikor az egyetemen olyan baráti kapcsolatot építettem ki egy prominens személlyel, aki neki imponált és dicsekedni tudott volna az ismeretséggel, sőt, fel is tudta volna használni az így szerzett kapcsolatot. Még lett volna pofája engem felhasználni ahhoz, hogy az illető közelébe kerüljön!
Mondanom sem kell gondolom, hogy teljesen feleslegesen tepert, átnéztem rajta.
Úgyhogy szerintem, ha már hozzánk nem is, legalább magadhoz légy őszinte. Az a lány, ha annyival rosszabb kondíciókkal indult (ha ugyan igaz), és mégis jutott valamire, akkor hülye nem lehet. Ha őszintétlen vagy, át fog rajtad látni. Neked lesz még kínosabb a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!