Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Félreismertem ezt a barátot?...

Félreismertem ezt a barátot? Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Összebarátkoztam egy évfolyamtársammal, legalábbis ezt hittem. Eleinte tök jól éreztem magam, 3-4 ember nagyon közel állt hozzám, de most már elbizonytalanodtam. Az egyik lány elég furán viselkedik. Buliztunk együtt, meg mentünk együtt mindenféle helyekre, és én elmeséltem neki magamról sokat. Például pasikról meg személyes témákról meséltem neki. De ő sose mesélt, és mikor rákérdeztem, azt mondta, nem akar mesélni róla. Én azt hittem, hogy azért ilyen visszafogott, mert nem volt még barátja. De aztán kirakta Facebookra, hogy összejött egy sráccal, pedig azt se mondta, hogy randizgat valakivel. Mikor mondtam, hogy mutassa be nekem a barátját, mert én is bemutattam az enyémet, akkor azt mondta, hogy előbb még másoknak is be akarja mutatni. Ez most mi? Azt értem, hogy a srác nem ott lakik az egyetemnél, de nem is olyan messze, de szerintem igazából az a lényeg, hogy előbb másoknak akarja bemutatni. Mondta is, hogy még más barátai se találkoztak vele. Ez eléggé úgy hangzik, hogy engem hátrányba helyezett. Én jó barátomnak tartottam, de mondjuk azt tudom, hogy neki vannak más barátai korábbról, nekem kevesebb van. Most úgy látom, hogy sok dologba nem avat be. Bunkóság volt szerintetek, hogy azt mondta, hogy majd akkor mutat be, ha már másoknak is bemutatta? nem láttam rajta, hogy nagyon lelkes lett volna, hogy bemutassa. De én bemutattam a barátomat, meg meséltem neki ilyen dolgokról, meg nekem ő fontos barát volt. De most elgondolkodtam, hogy egész nyáron se találkoztunk, és akkor is olyan programjai voltak, amikről sose mesélt, meg ki se néztem belőle. Most szerintetek jogosan vagyok megsértődve?
2017. febr. 4. 23:06
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
De nyáron persze mindenki hazautazott, szóval akkor nem volt fura, hogy nem találkozunk. De mintha nem akarna engem bemutatni.
2017. febr. 4. 23:08
 2/15 anonim ***** válasza:

nyilván a részedről mélyebb a barátság, az ő részéről felszínesebb. ezért még nem kell megsértődni.

Nem kell magadnak olyannak kiadni, aki szinte semmit sem árul el magáról. Törekedj az egyensúlyra, és mindig csak kis lépésekben haladj.

Nekem is van olyan munkatársam, akit 2 hete ismerek, de már az első nap tudtam mindent a hányatott gyerekkoráról. Ő szinte semmit sem tud rólam, mert szerintem nem a munkatársakra tartozik a magánéletem. Persze, ha ő beszélni akar, meghallgatom udvariasan.

Lehet, hogy ő azt hiszi, mi már összebarátkoztunk, és én kedvelem is, de számomra csak egy szimpla munkatárs.

Tehát kell egy kicsit radarozni, és nem csak egyoldalúan építeni a kapcsolatot, ha a másik nem igazán nyitott rá.

Mindenesetre baj nem történt, ne sértődj meg, lépj tovább.

2017. febr. 5. 00:05
 3/15 A kérdező kommentje:
csak én az egyik legjobb barátomnak tartottam. De akkor miért nem mondta?
2017. febr. 5. 01:27
 4/15 A kérdező kommentje:
Igazából főleg azt nem tudom, hogy most ez nem bunkóság-e, hogy nekem nem akarja bemutatni.
2017. febr. 5. 01:27
 5/15 anonim ***** válasza:

de, ez utóbbi bunkóság, ebben igazad van. nem az, hogy másokat előtérbe helyez, hanem, hogy ezt nyíltan a tudomásodra is hozza.

azt kellett volna mondania, hogy persze, majd bemutatom, és annyiban hagyni. lehet, hogy félt, hogy nem szállsz majd le róla, és ezért mondta meg kerek-perec az igazat.

A másik dolog, amit kérdezel, hogy miért nem szólt róla, hogy te nem vagy neki a legjobb barátja: hát ez hogy vette volna ki magát? Te is közlöd a másik emberrel, hogy nem a te legjobb barátod?

Én őszintén szólva megértem, hogy rosszul esett neked ez az egész, de neked kellett volna időben észrevenned, hogy egyoldalú a rajongásod. Lehet, hogy túlságosan nyomulsz, csak nem veszed észre.

Nekem is volt olyan ismerősöm, aki akaratom ellenére már teljesen belemászott az életembe, és nem vette észre magázt, én meg túl udvarias voltam, hogy ezt nyíltan a tudomására hozzam. Miatta még a telefonszámomat is meg kellett változtatnom.

Hogy ilyen szituációkat elkerülj, a barátságban ne csak magadra figyelj, mert ilyen pofáraesések várhatók. Figyelj arra is, hogy a másik jól érzi-e magát veled, megoszt-e veled őszintén dolgokat, keres-e akkor is, ha te őt nem keresed.

2017. febr. 5. 08:42
 6/15 A kérdező kommentje:
Most vettem észre a válaszodat. de ha eljön velem bulizni meg ilyenek, akkor mire gondoljak?
2017. febr. 8. 14:53
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha lány vagy és ráadásul még csinosabb is nála, akkor lehet, hogy nem akar addig konkurenciát maga körül, míg a kapcsolata egy kicsit el nem mélyül.
2017. febr. 8. 15:56
 8/15 A kérdező kommentje:
Lény vagyok, de ezt nem hiszem. Nekem is van barátom, meg eleve nem hiszem, hogy ilyen okok vannak a háttérben.
2017. febr. 8. 18:50
 9/15 anonim ***** válasza:

A nagyon mély barátság és a teljes elhidegülés/utálat között azért vannak fokozatok. Őneki te valószínűleg a felszínesebb barátság kategóriába tartozol. Nem kell a másikkal mindent megosztani, attól még, hogy többé-kevésbé jól érzitek magatokat a másik társaságában.

Gondolom, hogy jelenleg nagy szükséged van az életedben mély barátságokra, ezért fájt ennyire ez a dolog.

Úgy tűnik, hogy ő erre (most) nem alkalmas, de ettől még nem kell megszakítanod vele a kapcsolatot, csak helyezd át őt magadban a "legjobb barátnő" kategóriából a "kellemes ismerős" kategóriába.

Nekem is volt egy gimis legjobb barátnőm, és persze ott minden nap találkoztunk. Aztán gimi után neki más társasága lett, és alig-alig kereste velem a kapcsolatot. Nagyon-nagyon fájt. De valahogy vettem a lapot, és átértékeltem magamban az ő szerepét, és azóta is nagyon jóban vagyunk, tudunk egymásról, de évente csak 5x-6x találkozunk, és nekem sincs igényem többre.

2017. febr. 8. 20:57
 10/15 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor te nagyon erős és ügyes vagy, ha ez így volt. Lehet, hogy tényleg nem tehetek mást, csak nem tudom, hogy lehet így félreérteni valakit, mert eleinte ő is elmondott egy-két dolgot, ha nem is sokat.
2017. febr. 8. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!