Félreismertem ezt a barátot? Szerintetek kinek van igaza?
nyilván a részedről mélyebb a barátság, az ő részéről felszínesebb. ezért még nem kell megsértődni.
Nem kell magadnak olyannak kiadni, aki szinte semmit sem árul el magáról. Törekedj az egyensúlyra, és mindig csak kis lépésekben haladj.
Nekem is van olyan munkatársam, akit 2 hete ismerek, de már az első nap tudtam mindent a hányatott gyerekkoráról. Ő szinte semmit sem tud rólam, mert szerintem nem a munkatársakra tartozik a magánéletem. Persze, ha ő beszélni akar, meghallgatom udvariasan.
Lehet, hogy ő azt hiszi, mi már összebarátkoztunk, és én kedvelem is, de számomra csak egy szimpla munkatárs.
Tehát kell egy kicsit radarozni, és nem csak egyoldalúan építeni a kapcsolatot, ha a másik nem igazán nyitott rá.
Mindenesetre baj nem történt, ne sértődj meg, lépj tovább.
de, ez utóbbi bunkóság, ebben igazad van. nem az, hogy másokat előtérbe helyez, hanem, hogy ezt nyíltan a tudomásodra is hozza.
azt kellett volna mondania, hogy persze, majd bemutatom, és annyiban hagyni. lehet, hogy félt, hogy nem szállsz majd le róla, és ezért mondta meg kerek-perec az igazat.
A másik dolog, amit kérdezel, hogy miért nem szólt róla, hogy te nem vagy neki a legjobb barátja: hát ez hogy vette volna ki magát? Te is közlöd a másik emberrel, hogy nem a te legjobb barátod?
Én őszintén szólva megértem, hogy rosszul esett neked ez az egész, de neked kellett volna időben észrevenned, hogy egyoldalú a rajongásod. Lehet, hogy túlságosan nyomulsz, csak nem veszed észre.
Nekem is volt olyan ismerősöm, aki akaratom ellenére már teljesen belemászott az életembe, és nem vette észre magázt, én meg túl udvarias voltam, hogy ezt nyíltan a tudomására hozzam. Miatta még a telefonszámomat is meg kellett változtatnom.
Hogy ilyen szituációkat elkerülj, a barátságban ne csak magadra figyelj, mert ilyen pofáraesések várhatók. Figyelj arra is, hogy a másik jól érzi-e magát veled, megoszt-e veled őszintén dolgokat, keres-e akkor is, ha te őt nem keresed.
A nagyon mély barátság és a teljes elhidegülés/utálat között azért vannak fokozatok. Őneki te valószínűleg a felszínesebb barátság kategóriába tartozol. Nem kell a másikkal mindent megosztani, attól még, hogy többé-kevésbé jól érzitek magatokat a másik társaságában.
Gondolom, hogy jelenleg nagy szükséged van az életedben mély barátságokra, ezért fájt ennyire ez a dolog.
Úgy tűnik, hogy ő erre (most) nem alkalmas, de ettől még nem kell megszakítanod vele a kapcsolatot, csak helyezd át őt magadban a "legjobb barátnő" kategóriából a "kellemes ismerős" kategóriába.
Nekem is volt egy gimis legjobb barátnőm, és persze ott minden nap találkoztunk. Aztán gimi után neki más társasága lett, és alig-alig kereste velem a kapcsolatot. Nagyon-nagyon fájt. De valahogy vettem a lapot, és átértékeltem magamban az ő szerepét, és azóta is nagyon jóban vagyunk, tudunk egymásról, de évente csak 5x-6x találkozunk, és nekem sincs igényem többre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!