Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Félreismertem ezt a barátot?...

Félreismertem ezt a barátot? Szerintetek kinek van igaza?

Figyelt kérdés
Összebarátkoztam egy évfolyamtársammal, legalábbis ezt hittem. Eleinte tök jól éreztem magam, 3-4 ember nagyon közel állt hozzám, de most már elbizonytalanodtam. Az egyik lány elég furán viselkedik. Buliztunk együtt, meg mentünk együtt mindenféle helyekre, és én elmeséltem neki magamról sokat. Például pasikról meg személyes témákról meséltem neki. De ő sose mesélt, és mikor rákérdeztem, azt mondta, nem akar mesélni róla. Én azt hittem, hogy azért ilyen visszafogott, mert nem volt még barátja. De aztán kirakta Facebookra, hogy összejött egy sráccal, pedig azt se mondta, hogy randizgat valakivel. Mikor mondtam, hogy mutassa be nekem a barátját, mert én is bemutattam az enyémet, akkor azt mondta, hogy előbb még másoknak is be akarja mutatni. Ez most mi? Azt értem, hogy a srác nem ott lakik az egyetemnél, de nem is olyan messze, de szerintem igazából az a lényeg, hogy előbb másoknak akarja bemutatni. Mondta is, hogy még más barátai se találkoztak vele. Ez eléggé úgy hangzik, hogy engem hátrányba helyezett. Én jó barátomnak tartottam, de mondjuk azt tudom, hogy neki vannak más barátai korábbról, nekem kevesebb van. Most úgy látom, hogy sok dologba nem avat be. Bunkóság volt szerintetek, hogy azt mondta, hogy majd akkor mutat be, ha már másoknak is bemutatta? nem láttam rajta, hogy nagyon lelkes lett volna, hogy bemutassa. De én bemutattam a barátomat, meg meséltem neki ilyen dolgokról, meg nekem ő fontos barát volt. De most elgondolkodtam, hogy egész nyáron se találkoztunk, és akkor is olyan programjai voltak, amikről sose mesélt, meg ki se néztem belőle. Most szerintetek jogosan vagyok megsértődve?
2017. febr. 4. 23:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nekem is időbe telt, nem ment rögtön. De bennem volt egy büszkeség is, hogy ha a másiknak nem kellek annyira az életébe, akkor én sem fogok ebbe belegebedni.

Az életben az ilyen dolgokból maximum tanulni lehet, próbáld a javadra fordítani ezt a tapasztalatot.

Persze ne azt szűrd le belőle, hogy nem érdemes barátkozni, hanem csak hogy figyeld a másikat is, hogy megnyílik-e neked apránként, és legfeljebb csak 1-2 lépéssel legyél előtte a barátkozási folyamatban, ne kilométerekkel.

2017. febr. 8. 22:38
 12/15 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor ezek szerint őt nem hibáztatod semmiben?
2017. febr. 8. 23:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Az teljesen mindegy, hogy ő hibás, vagy sem. Itt csak te léphetsz, őhelyette nem léphetsz. Már írtam, hogy valóban nem túl udvariasan adta elő magát, ami nem szép, és persze sértő. de legalább őszinte volt, így te sem áltatod magad tovább egy nem létező barátsággal.

Ha számodra annyira sértő ez a dolog, hogy túlmegy minden határon, akkor persze megszakíthatsz vele minden kapcsolatot, ez csak rajtad áll. De őt hibáztatni, amiért nem szeret téged eléggé? Szerintem max. a szüleiden kérheted számon, hogy szeretnek-e vagy sem.

Kiderült, hogy nem olyan a barátságotok, amilyennek gondoltad. Vagy alkalmazkodsz a helyzethez, vagy megszakítod a kapcsolatot. Új barátságok után viszont mindenképpen érdemes nézned, ha nem csak haverokat keresel.

2017. febr. 9. 07:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Még arra gondoltam, lehet, hogy csak a tempó gyors neki, vannak, akikben lassabban alakulnak ki az érzelmek / a bizalom.

Ezért sem érdemes gyorsan kitárulkozni, ha nem kölcsönös a folyamat. Ha apránként mutatod meg magad, reagálva a másikra, a másik ember tempójára, akkor szép lassan elválik, hogy mélyülhet-e tovább a kapcsolat vagy sem. Lehet, hogy valakivel gyorsan összebarátkoztok, mert ő is olyan gyorsan kiadja magát, mint te. A lényeg tehát, hogy a másik embert is figyeld, ez olyan, mint egy tánc.

Az is lehet, hogy azért volt veled bunkó, mert sértőnek érezte, hogy ennyire bele akarsz látni az életébe, holott őnála te egy másik szinten vagy.

Azért tudom megérteni, mert én is nehezen engedek be embereket az életembe, és ha valakit túlságosan bizalmaskodónak érzek, azt én is, így vagy úgy, de elutasítom.

2017. febr. 9. 07:48
 15/15 A kérdező kommentje:
Érdekeseket írsz, köszi.
2017. febr. 9. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!