Félreismertem ezt a barátot? Szerintetek kinek van igaza?
Nekem is időbe telt, nem ment rögtön. De bennem volt egy büszkeség is, hogy ha a másiknak nem kellek annyira az életébe, akkor én sem fogok ebbe belegebedni.
Az életben az ilyen dolgokból maximum tanulni lehet, próbáld a javadra fordítani ezt a tapasztalatot.
Persze ne azt szűrd le belőle, hogy nem érdemes barátkozni, hanem csak hogy figyeld a másikat is, hogy megnyílik-e neked apránként, és legfeljebb csak 1-2 lépéssel legyél előtte a barátkozási folyamatban, ne kilométerekkel.
Az teljesen mindegy, hogy ő hibás, vagy sem. Itt csak te léphetsz, őhelyette nem léphetsz. Már írtam, hogy valóban nem túl udvariasan adta elő magát, ami nem szép, és persze sértő. de legalább őszinte volt, így te sem áltatod magad tovább egy nem létező barátsággal.
Ha számodra annyira sértő ez a dolog, hogy túlmegy minden határon, akkor persze megszakíthatsz vele minden kapcsolatot, ez csak rajtad áll. De őt hibáztatni, amiért nem szeret téged eléggé? Szerintem max. a szüleiden kérheted számon, hogy szeretnek-e vagy sem.
Kiderült, hogy nem olyan a barátságotok, amilyennek gondoltad. Vagy alkalmazkodsz a helyzethez, vagy megszakítod a kapcsolatot. Új barátságok után viszont mindenképpen érdemes nézned, ha nem csak haverokat keresel.
Még arra gondoltam, lehet, hogy csak a tempó gyors neki, vannak, akikben lassabban alakulnak ki az érzelmek / a bizalom.
Ezért sem érdemes gyorsan kitárulkozni, ha nem kölcsönös a folyamat. Ha apránként mutatod meg magad, reagálva a másikra, a másik ember tempójára, akkor szép lassan elválik, hogy mélyülhet-e tovább a kapcsolat vagy sem. Lehet, hogy valakivel gyorsan összebarátkoztok, mert ő is olyan gyorsan kiadja magát, mint te. A lényeg tehát, hogy a másik embert is figyeld, ez olyan, mint egy tánc.
Az is lehet, hogy azért volt veled bunkó, mert sértőnek érezte, hogy ennyire bele akarsz látni az életébe, holott őnála te egy másik szinten vagy.
Azért tudom megérteni, mert én is nehezen engedek be embereket az életembe, és ha valakit túlságosan bizalmaskodónak érzek, azt én is, így vagy úgy, de elutasítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!